Dodavanje deljenog poštanskog sandučeta u Outlook na vebu

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Deljeno poštansko sanduče olakšava za grupu osoba za nadgledanje i slanje e-pošte iz javne e-adresu, kao što je info@contoso.com. Kada osobe u grupi odgovori na poruke poslate u Deljeno poštansko sanduče, odgovor se pojavljuje iz deljene adresu, ne od pojedinačnih osobe. Takođe možete da koristite Deljeno poštansko sanduče kao deljene tima kalendara.

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Savet: Pre nego što možete da koristite Deljeno poštansko sanduče, Office 365 administrator za vašu organizaciju mora da ga kreirate i možete dodati kao član. Za više informacija, zatražite od administratora da biste videli Kreiranje deljenog poštanskog sandučeta, koji opisuje šta je administrator mora da uradi.

Ovaj metod koristite ako želite da bi se nadgledao e-pošte iz primarnog poštanskog sandučeta i Deljeno poštansko sanduče u isto vreme. Kada dovršite ovaj zadatak, Deljeno poštansko sanduče i njegove fascikle se prikazuju u levom oknu za navigaciju svaki put kada otvorite Outlook na vebu.

 1. Prijavite se na nalog u usluzi Outlook na vebu.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na ime primarnog poštanskog sandučeta u levom oknu za navigaciju (na primer, Jovana Popov), a zatim odaberite stavku Dodaj deljenu fasciklu

 3. U dijalogu Dodavanje deljene fascikle otkucajte ime ili adresu e-pošte osobe koja deli poštansko sanduče sa vama, a zatim kliknite na dugme Dodaj. Odnosno, otkucajte ime deljenog poštanskog sandučeta čiji ste član, na primer info@contoso.com.

Deljeno poštansko sanduče prikazuje se na spisku fascikli u usluzi Outlook na vebu. Fascikle deljenog poštanskog sandučeta možete da razvijate ili skupljate, kao i one iz primarnog poštanskog sandučeta. Deljeno poštansko sanduče možete i da uklonite sa spiska fascikli. Da biste ga uklonili, kliknite desnim tasterom miša na deljeno poštansko sanduče, a zatim izaberite stavku Ukloni deljenu fasciklu.

Da biste primili obaveštenja o novim porukama u prijemno poštansko sanduče Deljeno poštansko sanduče, morate da Otvaranje deljenog poštanskog sandučeta u zasebnom prozoru pregledača.

Ovaj metod koristite ako želite da pregledate i upravljate e-poštu za Deljeno poštansko sanduče u posebnom prozoru pregledača. Ovaj metod takođe omogućava da primate obaveštenja o nove stavke u prijemnom poštanskom sandučetu deljenog poštanskog sandučeta.

 1. Prijavite se na nalog u usluzi Outlook na vebu.

 2. Na Outlook na vebu traci za navigaciju kliknite na svoje ime. Pojavljuje se spisak.

 3. Izaberite stavku Otvori drugo poštansko sanduče.

 4. Otkucajte e-adresu drugog poštanskog sandučeta koje želite da otvorite, a zatim kliknite na dugme Otvori. Druge Outlook na vebu sesije se otvara u zasebnom prozoru, što omogućava pristup drugog poštanskog sandučeta.

Savet: Ako pogrešno e-adresu poštanskog sandučeta, rezultat je „podudaranje nije pronađeno”. Pokušajte da ponovo otkucate e-adresu.

 1. Odaberite stavku Nova pošta iznad liste fascikli. Obrazac za novu poruku se otvara u oknu za čitanje.

 2. Na vrhu poruke, odaberite stavku Još radnji > Prikaži od.

  Snimak ekrana opcije Prikaži Od

  Ta opcija pokazuje da će osobe koje prime e-poruku videti da ona dolazi iz deljenog poštanskog sandučeta, a ne sa vašeg naloga e-pošte.

 3. Prvi put koristite Deljeno poštansko sanduče, potrebno je da dodate adresu sa opcijama koje su dostupne u iz padajuće liste:

  1. Kliknite desnim tasterom miša sa adrese i odaberite stavku Ukloni.

   Snimak ekrana opcija "Ukloni"

  2. Otkucajte deljene adresu. Sledeći put odgovarate iz deljenog poštanskog sandučeta, njena adresa će se pojaviti kao opciju iz padajuće liste.

 4. Da biste dodali primaoce, otkucajte ime bilo koje osobe iz fascikle kontakata ili sa spiska adresa organizacije odnosno otkucajte e-adresu u Za ili Cc. Kada prvi put unesete ime neke osobe, Outlook na vebu traži adresu te osobe. Ubuduće ime će biti keširano da bi se ubuduće brže pronašlo.

 5. Otkucajte temu.

 6. Otkucajte poruku koju želite da pošaljete.

 7. Kada poruka bude spremna za slanje, kliknite na dugme Pošalji.

Kada prvi put odgovaranja na poruke poslate u Deljeno poštansko sanduče, potrebno je da dodate deljene adresu u okvir padajuće liste iz . Evo kako da to uradite:

 1. Otvorite Outlook na vebu i idite na Deljeno poštansko sanduče.

 2. Otvorite poruku koja je poslata deljenoj adresi.

 3. Kliknite na dugme Odgovori.

 4. Na vrhu poruke, odaberite stavku Još radnji > Prikaži od.

  Snimak ekrana opcije Prikaži Od

 5. Kliknite desnim tasterom miša sa adrese i odaberite stavku Ukloni.

  Snimak ekrana opcija "Ukloni"

 6. Otkucajte deljene adresu i pošaljite poruku. Sledeći put odgovarate iz deljenog poštanskog sandučeta, njena adresa će se pojaviti kao opciju iz padajuće liste.

Jedna od dobrih stvari prilikom korišćenja deljenog poštanskog sandučeta jeste to što svako ko ima pristup deljenom poštanskom sandučetu ima i potpuni pristup kalendaru. Događaje u kalendaru možete da pravite, uređujete i brišete. Koristite deljeni kalendar onako kako biste koristili svoj kalendar. Evo kratke liste stvari koje možete da uradite sa kalendarom deljenog poštanskog sandučeta:

 • Obavestite tim kada idete na odmor ili kada ćete biti odsutni.

 • Kreirajte sastanak tima.

 • Uredite događaje kalendara koje je neko drugi kreirao.

 • Otkažite sastanak koji je neko drugi kreirao.

Da biste pristupili deljenom kalendaru, uradite sledeće:

 1. Prijavite se u poštansko sanduče pomoću usluge Outlook na vebu, a zatim izaberite stavku Kalendar.

 2. Kliknite desnim tasterom miša Ostali kalendari, a zatim kliknite na dugme Otvori kalendar.

  Snimak ekrana opcija "Otvori kalendar"

 3. U iz direktorijuma, pretražite deljeni kalendar koji želite da otvorite. Izaberite Deljeno poštansko sanduče koju želite da otvorite, a zatim kliknite na dugme Otvori.

 4. Deljeni kalendar se prikazuje na spisku fascikli „Kalendar“.

Da biste pristupili deljenim poštanskim sandučetom na mobilnom uređaju, otvorite pregledač, prijavite se u Office 365i zatim idite na Outlook na vebu. Iz Outlook na vebu, možete da pristupite deljenim poštanskim sandučetom.

Deljenom poštanskom sandučetu ne možete da pristupate u aplikaciji Outlook koja je instalirana na mobilnom uređaju. Da li želite tu funkciju? Obavestite Outlook tim inženjera. Glasajte ovde!

Samo Office 365 administrator ima dozvole da biste podesili mogućnost šalji automatske odgovore iz deljenog poštanskog sandučeta. Uputstva za zatražite od administratora da biste videli Kreiranje deljenog poštanskog sandučeta.

Takođe pogledajte

Dodavanje pravila za deljeno poštansko sanduče

Otvaranje i korišćenje deljenog poštanskog sandučeta u programima Outlook 2016 i Outlook 2013

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×