Dodavanje brojeva stranica u zaglavlje ili podnožje u programu Word za Windows

Dodavanje brojeva stranica u zaglavlje ili podnožje u programu Word za Windows

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako dokument već ima tekst zaglavlja ili podnožja (kao što su ravni ili ime poglavlja) i želite da dodate brojeve stranica, moraćete da koristite alatku za brzi delovi sa kodove polja. Ako pokušate da dodate brojeve stranica u postojeće zaglavlje ili podnožje pomoću Umetni > Broj stranice, postojeći tekst će biti zamenjene brojeve stranica.

Ako ne koristite tekst zaglavlja ili podnožja, pređite na Dodavanje brojeva stranica da biste saznali kako da biste brzo dodali brojeve stranica u dokument.

Napomena : Ako koristite pregledač da biste uredili dokument u programu Word Online, pogledajte članak Dodavanje brojeva stranica u zaglavlja ili podnožja u programu Word Online, u nastavku ovog članka.

Korišćenje brzih delova da biste dodali brojeve stranica u postojeće zaglavlje ili podnožje

Savet : Možda će vam biti korisno da biste prikazali ne samo sadržaj na oblast zaglavlja ili podnožja, ali takođe oblikovanje maraka u te oblasti. Na kartici Početak , u grupi Pasus odaberite stavku Prikaži/Sakrij (¶) da biste uključili prikaz oznake za oblikovanje. Kliknite na dugme ponovo da biste isključili prikaz.

 1. Kliknite dvaput na oblast zaglavlja (vrh stranice) ili u oblast podnožja (dna stranice) da biste otvorili karticu Dizajn u okviru Zaglavlje i podnožje alatke.

  Prikazane su opcije dostupne na kartici "Dizajn" u okviru zaglavlje i podnožje alatke.
 2. U grupi Položaj odaberite stavku Umetni tabulator za poravnavanje, odaberite stavku Centar, levoili desno, u zavisnosti od toga gde želite da se pojavi brojeve stranica i zatim kliknite na dugme u redu.

 3. U grupi Umetanje kliknite na dugme Brzi delovi > polje i polje dijaloga otvara se.

  Opcija „Polje“ je markirana u meniju „Brzi delovi“

 4. Na listi imena polja odaberite stranice, u okviru Svojstva polja, izaberite format numerisanja koji želite da koristite i zatim odaberite stavku u redu.

  U okviru alatke za zaglavlje i podnožje, na kartici "Dizajn" odaberite stavku Brzi delovi ", a zatim odaberite polje da biste otvorili dijalog polje".
 5. Da biste se vratili u telo dokumenta, odaberite stavku Zatvori zaglavlje i podnožje.

  Opcija „Zatvori zaglavlje i podnožje“ je markirana na kartici „Alatke za zaglavlje i podnožje“.

Za više informacija o poravnavanje sadržaja zaglavlja, pogledajte članak Umetni tabulator za poravnavanje.

Za više informacija o kodovima polja, pogledajte članak Kodovi polja u programu Word.

Ako je dokument podeljen na odeljke, pogledajte članak Dodavanje različitih brojeva stranica ili formata brojeva različitim odeljcima.

Promena gde i kako se pojavi broj stranice

Kada dodate brojeve stranica, možete da promenite kojem se oni pojavljuju na stranici, a kako izgledaju.

 1. U oblasti zaglavlja ili podnožja stranice, izaberite stavku broj stranice.

 2. Na kartici " Dizajn ", kliknite na dugme Umetni tabulator za poravnavanjei u okviru Poravnavanje, napravite drugačiji izbor. Privremeno će možda nestati broj stranice.

 3. Na kartici Umetanje , u grupi Zaglavlje i podnožje , odaberite stavku Broj stranice > Trenutna pozicija.

 4. Izaberite stil u galeriji za broj stranice.

  Napomena : Pomerajte se kroz listu opcija stila u galeriji da biste pronašli nešto vam se dopada. Možete da izaberete običnog stil brojeva ili stila " Stranica X od Y " da biste dobili više definisan format broja (stranica 1 od 7). Eksperimentišete da biste pronašli stil koji najviše odgovara vašim potrebama.

Takođe možete da promenite izgled broja stranice.

 • Izaberite broj stranice, a na kartici Početak , pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + D da biste otvorili dijalog " Font " da biste promenili porodica fonta, stil, veličinu i boju.

Dodavanje brojeva stranica u zaglavlja ili podnožja u programu Word Online

 1. Ako se već ne nalazite u Prikazu za uređivanje, izaberite stavke Uredi dokument > Uredi u programu Word Online.

  Uredi u programu Word Online

 2. Izaberite stavke Umetni > Zaglavlje i podnožje da biste otvorili oblasti zaglavlja i podnožja dokumenta.

  Slika dugmeta „Zaglavlje i podnožje“ u programu Word Web App

 3. Izaberite stavku Brojevi stranica, a zatim u galeriji izaberite željenu lokaciju broja stranice, na primer gornji levi ugao.

  Slika korisničkog interfejsa za umetanje brojeva stranica u zaglavlje ili podnožje.

  Ne brinite ako već ima nekog teksta u istoj oblasti zaglavlja ili podnožja. Word Online postavlja broj stranice pored tog teksta.

  Savet : Ako želite da prikažete i ukupan broj stranica, na primer stranica 3 od 10, potvrdite izbor u polju za potvrdu Uključi broj stranica.

 4. Da biste videli kako će dokument izgledati, izaberite stavke Prikaz > Prikaz za čitanje.

Takođe pogledajte

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×