Dodavanje brojeva na pasuse

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Za razliku od numerisanje redova, postoji direktan način da broj pasusa u Word. Da biste numerisali pasuse u dokumentu ili automatski numerisati ih dok kucate, koristite numerisane liste ili liste sa više nivoa.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Dodavanje brojeva na pasuse

Da biste dodali brojeve pasusa u dokumentu koji nema subparagraphs, koristite numerisane liste.

 1. Ako već imate pasuse koji želite da numerišete, markirajte te pasusa pre nego što odete u koraku 2. Ovaj način format numerisanja će se primeniti na istaknuti tekst.

  Istaknuti pasusa

 2. Kliknite na dugme Početaki u grupi Pasus kliknite na ikonu za Numerisanje .

  Ikona „Numerisanje“

  Savet : Možete da kliknete na strelicu da biste otvorili padajući meni Numerisanje i izaberite stavku u drugačiji oblik broja ili napravite sopstveni format numerisanja. Na primer, da biste uklonili period posle svakog broja, kliknite na strelicu pored dugmeta Numerisanje, kliknite na dugme Definiši novi Format brojai zatim uklonite periodu u okviru format broja .

 3. Pritisnite taster Enter posle svakog pasusa da biste započeli novu numerisanu pasusa.

  Numerisane pasuse

Dodavanje brojeva u subparagraphs

Možete i da broj subparagraphs pomoću sa više nivoa liste. Ovo je savršena za pravljenje prikaza strukture ili pravne dokumente.

Dodavanje numerisanja u novi dokument
 1. Ako počinjete sa novi prazan dokument, kliknite na dugme Početaki u grupi Pasus kliknite na ikonu Lista sa više nivoa .

  Ikona „Lista sa više nivoa“
 2. Izaberite željeni stil liste ili kliknite na dugme Definiši novi oblik broja da biste kreirali listu stil koji je specifičan za vaše potrebe.

 3. Počnite da kucate. Biće numerisani svakog pasusa.

 4. Da biste kreirali subparagraphs, pritisnite taster Tab da biste uvukli pasus na i počnite da kucate. Na subparagraphs će biti numerisane zasnovana na formatu koji ste odabrali u koraku 2.

Dodavanje numerisanja postojeće pasusa
 1. Ako već imate dokument sa pasusa i subparagraphs, izaberite pasusa i subparagraphs koje želite da numerišete (ili pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + A da biste izabrali sav tekst u dokumentu).

 2. Kliknite na dugme Početaki u grupi Pasus kliknite na ikonu Lista sa više nivoa .

  Ikona „Lista sa više nivoa“
 3. Izaberite željeni stil liste ili izaberite stavku Definisanje novog lista sa više nivoa da biste kreirali listu stil koji je specifičan za vaše potrebe.

 4. Pasusa i subparagraphs numerišu zasnovana na formatu koji ste odabrali u koraku 3.

Takođe pogledajte

Dodavanje ili uklanjanje brojeva redova

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×