Dodavanje brojeva na pasuse

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Za razliku od numerisanje redova, postoji direktan način da broj pasusa u Word. Da biste numerisali pasuse u dokumentu ili automatski numerisati ih dok kucate, koristite numerisane liste ili liste sa više nivoa.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Dodavanje brojeva na pasuse

Da biste dodali brojeve pasusa u dokumentu koji nema subparagraphs, koristite numerisane liste.

 1. Ako već imate pasuse koji želite da numerišete, markirajte te pasusa pre nego što odete u koraku 2. Ovaj način format numerisanja će se primeniti na istaknuti tekst.

  Istaknuti pasusa

 2. Kliknite na dugme Početaki u grupi Pasus kliknite na ikonu za Numerisanje .

  Ikona „Numerisanje“

  Savet: Možete da kliknete na strelicu da biste otvorili padajući meni Numerisanje i izaberite stavku u drugačiji oblik broja ili napravite sopstveni format numerisanja. Na primer, da biste uklonili period posle svakog broja, kliknite na strelicu pored dugmeta Numerisanje, kliknite na dugme Definiši novi Format brojai zatim uklonite tačke u polju format broja .

 3. Pritisnite taster Enter posle svakog pasusa da biste započeli novu numerisanu pasusa.

  Numerisane pasuse

Dodavanje brojeva u subparagraphs

Možete i da broj subparagraphs pomoću sa više nivoa liste. Ovo je savršena za pravljenje prikaza strukture ili pravne dokumente.

Dodavanje numerisanja u novi dokument

 1. Ako počinjete sa novi prazan dokument, kliknite na dugme Početaki u grupi Pasus kliknite na ikonu Lista sa više nivoa .

  Ikona „Lista sa više nivoa“
 2. Izaberite željeni stil liste ili kliknite na dugme Definiši novi oblik broja da biste kreirali listu stil koji je specifičan za vaše potrebe.

 3. Počnite da kucate. Biće numerisani svakog pasusa.

 4. Da biste kreirali subparagraphs, pritisnite taster Tab da biste uvukli na pasus i počnite da kucate. Na subparagraphs će biti numerisane zasnovana na formatu koji ste odabrali u koraku 2.

Dodavanje numerisanja postojeće pasusa

 1. Ako već imate dokument sa pasusa i subparagraphs, izaberite pasusa i subparagraphs koje želite da numerišete (ili pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + A da biste izabrali sav tekst u dokumentu).

 2. Kliknite na dugme Početaki u grupi Pasus kliknite na ikonu Lista sa više nivoa .

  Ikona „Lista sa više nivoa“
 3. Izaberite željeni stil liste ili izaberite stavku Definisanje novog lista sa više nivoa da biste kreirali listu stil koji je specifičan za vaše potrebe.

 4. Pasusa i subparagraphs numerišu zasnovana na formatu koji ste odabrali u koraku 3.

Takođe pogledajte

Dodavanje ili uklanjanje brojeva redova

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×