Dodavanje RSS feeda

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti, pogledajte članak Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Really Simple Syndication (RSS) predstavlja sistem koji objavljivačima sadržaja omogućava da pretplatnicima stave na raspolaganje vesti, blogove i druge sadržaje. Omiljene RSS feedove možete da dodate kao pretplate u program Microsoft Office Outlook 2007, i to na nekoliko načina.

Ovaj članak sadrži:

Šta je to RSS?

Dodavanje RSS feeda pomoću programa Windows Internet Explorer 7

Dodavanje RSS feeda pomoću dijaloga Microsoft Office Outlook 2007 postavke naloga

Dodavanje RSS feeda šalju u e-poruku poziv za deljenje

Šta je RSS?

RSS omogućava objavljivačima sadržaja da na jednostavan način distribuiraju informacije standardizovanog formata. Standardizovani XML format datoteka omogućava da se informacije jednom objave, a zatim pregledaju pomoću različitih programa kao što je Microsoft Office Outlook 2007. Uobičajen primer RSS sadržaja su naslovi vesti koji se često ažuriraju.

Prednost RSS-a je u tome što se sadržaj sa više Web izvora okuplja na jednom mestu. Više ne morate da posećujete različite Web lokacije kako biste pročitali vesti, vremensku prognozu, blogove i druge informacije. Pomoću RSS-a vi primate rezimee sadržaja, a nakon toga odlučujete koje članke želite da pročitate tako što kliknete na neku od veza.

RSS poruka

Mehanizam za isporučivanje RSS sadržaja naziva se RSS feed. Postoji ogroman broj RSS feedova koji sadrže naslove ili rezimee sadržaja sa vezom do izvornog sadržaja. Feedovi mogu da obuhvataju i ceo sadržaj, kao i skoro sve tipove priloga. RSS feedovi su isto što i Web feedovi, XML feedovi, RSS kanali i distribuirani sadržaj.

Možete da otkrivate RSS feedove na nekoliko načina. Na Veb lokacijama koje nude ovu funkciju, možda ćete videti Slika dugmeta , RSS dugme ili XML dugme . U nekim Veb pregledača, kao što je Microsoft Windows Internet Explorer 7, kada kliknete na ovu dugmad, možete da se pretplatite na pridruženi feed.

U program Outlook možete i direktno da unesete Internet adresu RSS feeda, koja se još naziva URL adresa.

Pomoću programa Outlook druge osobe mogu sa vama da dele pojedinačnu RSS vezu. Kada primite zahtev za deljenje RSS feeda, možete automatski da ga dodate na svoj spisak RSS feedova.

Napomena : Pročitajte odeljak Takođe pogledajte da biste saznali kako da uvezete skup RSS feedova.

Vrh stranice

Dodavanje RSS feeda pomoću programa Windows Internet Explorer 7

Kada koristite Windows Internet Explorer 7 i Office Outlook 2007, možete da Dodavanje RSS feedova iz oba programa kao i pregledate feedove u oba programa.

 1. Kada pregledate na Veb stranicu koja sadrži RSS informacije, Slika dugmeta se pojavljuje u programu Windows Internet Explorer pored Slika dugmeta Home dugmeta.

  Indikator RSS feeda

 2. Kliknite na dugme Slika dugmeta .

  Na Web stranici će biti prikazan spisak svih raspoloživih RSS feedova.

 3. Izaberite RSS feed koji želite da dodate.

  Savet : Takođe možete izabrati stavku Slika dugmeta , RSS dugme , ili XML dugme u Veb stranicu.

Vrh stranice

Dodavanje RSS feeda pomoću dijaloga „Postavke naloga“ programa Microsoft Office Outlook 2007

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Postavke naloga.

 2. Na kartici RSS feedovi kliknite na dugme Novo.

 3. U dijalogu Novi RSS Feed , otkucajte ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL + V da biste nalepili URL ADRESU RSS feeda. Na primer, http://www.example.com/feed/main.xml.

 4. Kliknite na dugme Dodaj.

 5. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Dodavanje RSS feeda koji ste dobili u e-poruci sa pozivom za deljenje

 1. Kada primite poziv za deljenje RSS feeda, kliknite na dugme Dodaj ovaj RSS feed.

  Dodavanje RSS feeda iz e-poruke sa pozivom na deljenje oknu za čitanje.

  Možete da kliknete na dugme na vrhu okna za čitanje ili ako ste otvorili poruku, na kartici Deljenje, u grupi Otvaranje kliknite na dugme Dodaj ovaj RSS feed..

  Dodavanje RSS feeda koji ste dobili u e-poruci sa pozivom za deljenje

 2. Kliknite na dugme U redu da biste potvrdili dodavanje RSS feeda programu Office Outlook 2007.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft pruža ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×