Dodavanje HTML koda na veb stranicu

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako koristite uređivač veb stranice da biste promenili opšti raspored i izgled veb stranice, ali još niste dobili izgled i doživljaj koji želite, dodavanje sopstvenog HTML koda može biti rešenje. Dodavanje ili uređivanje HTML koda koji je u osnovi veb stranice pomaže vam da dalje prilagodite javnu lokaciju u skladu sa ukusom i potrebama kako biste postigli zanimljivu lokaciju koju ste zamislili. Na primer, možete da radite sledeće:

 • Promenite dizajn stranice tako što ćete dodati okvir oko bloka teksta.

 • Neka podnožje na svakoj stranici radi za vas tako što ćete dodati specijalni stil ili veličinu fonta.

Napomena o bezbednosti :  Ako HTML kod sadrži JavaScript, možemo da uklonimo deo ili ceo JavaScript kod da bismo sprečili bezbednosne probleme kao što je izvršavanje skripti na više lokacija, što može ugroziti veb lokaciju. Ako ste sigurni da je JavaScript kod bezbedan i želite da ga dodate na stranicu, pogledajte članak Dodavanje ugrađenog koda ili JavaScript koda na veb stranicu.

 1. Proverite kod da biste se uverili da je ispravan i potpun pre nego što ga dodate u izvor.

 2. Prijavite se u javnu veb lokaciju i idite na stranicu koju želite da uredite.

 3. Izaberite stavke Stranica > Uredi, a zatim sa kartice Oblikovanje teksta izaberite stavku Uredi izvor.

 4. Pronađite poziciju na koju želite da umetnete blok koda. Možda ćete morati da izbrišete kôd koji želite da zamenite ili uklonite. Stranica koju vidite će izgledati ovako nekako, sa pokazivačem koji će označavati tačku umetanja novog koda:

  sp15_pubsitecodecursor

 5. Unesite HTML kod.

  Važno :  HTML kod nema proverenu valjanost kada ga dodate na veb stranicu. Greške u HTML kodu mogu da dovedu do nepravilnog prikaza veb stranice.

 6. Kliknite na dugme U redu.

 7. Kad umetnete HTML kod, potvrdite da sve izgleda kao što očekujete.

  • Ako stranica izgleda ispravno, izaberite stavke Stranica > Sačuvaj > Sačuvaj, a zatim otvorite stranicu u novom prozoru pregledača da biste to potvrdili.

  • Ako naiđete na probleme koje ne možete da rešite, nemojte da sačuvate stranicu. Umesto toga, izaberite stavke Stranica > Sačuvaj > Zaustavi uređivanje > Otkaži.

Saznajte više

Postoje i drugi pristupi da prilagodite kôd na kojem su zasnovane stranice vaše veb lokacije:

Rezime svih povezanih tema potražite u članku Pomoć za javne veb lokacije za Office 365.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×