Dodatak o privatnosti za Microsoft Office SharePoint Designer 2007

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Poslednji put ažurirano u oktobru 2006.

Ova stranica predstavlja dodatak Izjava o privatnosti za sistem Microsoft Office 2007. Da biste razumeli prikupljanje podataka i prakse upotrebe relevantne za određeni Office program ili uslugu, trebalo bi da pročitate izjavu o privatnosti za Microsoft Office 2007 i ovaj dodatak.

Povezivanje sa slikama i drugim dokumentima

Ako odaberete da kreirate vezu ka slici, datoteci, izvoru podataka ili drugom dokumentu na vašem čvrstom disku ili serveru, putanja do te datoteke biće sačuvana u vašem dokumentu. U nekim slučajevima, veza može da sadrži vaše korisničko ime ili informacije o serverima na vašoj mreži. U slučaju podataka za povezivanje, možete da odaberete da sačuvate korisničko ime ili lozinku unutar veze sa podacima za povezivanje.

Pored toga, kada primenite XML šemu na dokument, putanja do XML šeme koju ste kreirali čuva se u dokumentu. U nekim slučajevima, putanja može da sadrži vaše korisničko ime.

Štampanje

Kada štampate Microsoft Office SharePoint Designer 2007 dokument, a zatim ga sačuvate, Office SharePoint Designer 2007 će sačuvati putanju do vašeg štampača u dokumentu. U nekim slučajevima, putanja može da sadrži korisničko ime ili ime računara.

Windows SharePoint Services

Sistem Microsoft Windows SharePoint Services obezbeđuje lokacije sa deljenim radnim prostorom zasnovane na Webu na kojima možete da sarađujete sa drugima na dokumentima ili sastancima.

Kada pomoću Web pregledača ili bilo kog Office programa pristupite SharePoint lokaciji, ona će sačuvati kolačić na vašem računaru ako imate dozvole da kreirate novu podlokaciju na toj lokaciji. Posmatrani zajedno, ovi kolačići obrazuju listu lokacija za koje imate dozvole. Neki Office programi koriste ovu listu kako bi vam omogućili brz pristup lokacijama koje ste već posetili.

Microsoft ne pristupa listi lokacija koje ste posetili i ova lista nije pristupačna na Internetu, osim ako vi ne izaberete drugačije.

Ovu listu možete da izbrišete tako što ćete u Web pregledaču izbrisati keš za kolačiće.

U sistemu Windows SharePoint Services, kada kreirate novu Web lokaciju ili listu, ili dodate ili pozovete određene osobe na postojeću Web lokaciju ili listu, lokacija će sačuvati sledeće informacije za svaku osobu, uključujući i vas:

  • Puno ime

  • E-adresa

  • Korisničko ime za prijavljivanje (Microsoft Windows NT prijavljivanje – na primer, DOMAIN\ime korisnika)

Korisnički ID se dodaje svakom elementu koji vi ili drugi korisnici lokacije dodate ili promenite na lokaciji. Kao što je slučaj sa svim sadržajima na SharePoint lokaciji, trebalo bi da samo administratori i članovi imaju pristup ovoj informaciji.

Svi elementi SharePoint lokacije sadrže dva polja: Kreirao i Izmenio. Polje Kreirao sadrži korisničko ime osobe koja je kreirala originalni element i datum kreiranja. Polje Izmenio sadrži korisničko ime osobe koja je poslednja izmenila Microsoft Office dokument i datum poslednje izmene.

Administratori servera na kojima se nalaze SharePoint lokacije imaju pristup nekim podacima sa ovih lokacija koji se koriste za analizu obrazaca korišćenja lokacije i poboljšanje procenta vremena dostupnosti lokacije. Ovi podaci su na raspolaganju samo administratorima servera i ne dele se sa korporacijom Microsoft, izuzev kada se SharePoint lokacija nalazi na serverima korporacije Microsoft. Podaci koji se posebno čuvaju su imena, e-adrese i dozvole svih korisnika koji imaju pristup lokaciji.

Svi korisnici sa pristupom određenoj SharePoint lokaciji mogu da pretraže i prikažu sve sadržaje dostupne na lokaciji.

Nadzor

Sistem Windows SharePoint Services obezbeđuje funkcije za nadzor koje administratorima dozvoljavaju da imaju pouzdane podatke o načinu na koji korisnici rade sa važnim sadržajem.

Kada administratori sistema Windows SharePoint Services omoguće funkciju nadzora, server će u SharePoint bazu podataka sa sadržajima automatski zapisivati određene akcije koje korisnik sprovodi. Ove akcije obuhvataju pregledanje, uređivanje, prijavljivanje na sistem i odjavljivanje sa njega. Za svaku zapisanu akciju, server će pohraniti informacije za identifikaciju datoteke, akcije, korisnikove SharePoint identifikacije i IP adrese. Podaci se tokom ove transakcije ne šalju korporaciji Microsoft.

Ova funkcija je podrazumevano isključena i dostupna je samo administratorima SharePoint lokacija na kojima je sadržaj uskladišten.

Razmena instant poruka i obaveštenja

Office SharePoint Designer 2007 omogućava vam da šaljete instant poruke iz samog programa i da dobijate obaveštenja o prisutnosti određenih osoba na mreži ili o izvesnim promenama na deljenim dokumentima ili radnim prostorima.

Office SharePoint Designer 2007 koristi Microsoft klijent za razmenu instant poruka kako bi vam omogućio da vidite prisustvo drugih osoba na mreži i da im pošaljete poruke. Office SharePoint Designer 2007 sadrži Web kontrolu koja dozvoljava da se prisustvo za potrebu razmene instant poruka prikaže na samoj Web stranici. Svrha ove funkcije jeste da vam se dozvoli da koristite Web stranice za direktnu saradnju sa drugim osobama koje rade na istim dokumentima ili u istim radnim prostorima.

Skripte Web stranica napisane imajući na umu ovu Web kontrolu mogu da prenesu podatak o prisustvu iz vašeg programa za razmenu instant poruka na Web server na kojem je skripta pokrenuta. Podrazumevano, ova funkcija je omogućena samo za interne i poverljive lokacije, kao i lokacije na lokalnom računaru.

Stranice sistema Microsoft Windows SharePoint Services, kao i stranice programa Microsoft Office SharePoint Server 2007 koriste ovu kontrolu. Nijedan od ovih tipova stranica Web serveru ne vraća podatak o prisustvu.

Kada posetite Microsoft Windows SharePoint Services ili Office SharePoint Server lokaciju i kreirate obaveštenje, Office SharePoint Designer 2007 će vašem računaru dodati kolačić sa sledećim podacima:

  • Nazivom lokacije

  • URL adresa lokacije

  • Podatak o tome da li izvor obaveštenja predstavlja Windows SharePoint Services lokacija ili SharePoint Server lokacija

  • URL adresa koju lokacija koristi za pokazivanje usluge obaveštenja

Podaci iz ovog kolačića dozvoljavaju ispravno slanje obaveštenja sa lokacije. Microsoft ne pristupa ovom kolačiću izuzev u slučaju da je kolačić poslat sa servera korporacije Microsoft. U tom slučaju kolačić koriste isključivo Windows SharePoint Services ili SharePoint Server lokacije.

Kontrola udaljenog izvora u programu SharePoint Designer

Office SharePoint Designer 2007 obezbeđuje funkciju po imenu „kontrola udaljenog izvora“ koja vam omogućava da zaključate datoteku na serveru da biste samo vi mogli da je uređujete. Tako ćete sprečiti druge korisnike da slučajno uklone izmene koje ste uneli prilikom uređivanja datoteke.

Kada sačuvate datoteku na FTP serveru ili na deljenoj DAV lokaciji, pojaviće se dijalog u koji treba da upišete ime ili neki drugi tekst koji vas razlikuje od ostalih saradnika na datoteci. Tekst koji upišete čuva se sa datotekom koju ste otvorili i identifikuje vas kao vlasnika te zaključane datoteke. Ovi podaci su dostupni svim korisnicima koji imaju pristup FTP serveru ili deljenoj DAV lokaciji.

Nije neophodno da upišete ime. Možete upisati tekst po svom slobodnom izboru. Kada završite sa uređivanjem datoteke, ona će se automatski otključati i upisani tekst će biti uklonjen.

Web lokacije na disku

Office SharePoint Designer 2007 vam omogućava da kreirate i uređujete Web lokacije u fascikli na lokalnom računaru. Kada uređujete Web stranice iz fascikle „Web lokacija“, čuvaju se svi metapodaci (na primer, ime za prijavljivanje) za svaku datoteku koju uređujete. Ovi metapodaci se skladište u skrivenoj fascikli unutar fascikle „Web lokacija“ ili u zasebnoj fascikli u direktorijumu profila. Vaše ime za prijavljivanje se koristi za prikazivanje informacija o autoru, kao što su polja Kreirao ili Izmenio za datoteke u prikazima Web lokacije u programu Office SharePoint Designer 2007 i u dijalogu Svojstva datoteke. Ako odlučite da uklonite metapodatke iz fascikle „Web lokacija“ na lokalnom računaru, u dijalogu Postavke lokacije opozovite izbor Manage the Web site using SharePoint Designer metadata files. (Iz menija Site izaberite stavku Site Settings, a zatim izaberite karticu General.)

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne engleskom jeziku govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinsko prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×