Dodajte veze koje sadrže razmake u e-poruke

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Microsoft Windows podržava dugačka imena datoteka, kao i razmake. Međutim, ako u e-poruku dodate vezu do datoteke sa imenom koje sadrži razmake, Microsoft Outlook će skratiti vezu na prvom razmaku. Ako se prvi razmak odnosi na mrežnu putanju ili lokaciju datoteke, veza će biti skraćena na tom mestu.

Na primer, ako u telu poruke otkucate \\deljenimrežniresurs\Februarski izveštaj o troškovima.xls, Outlook će u vezu konvertovati samo prvi deo teksta, kao u sledećem primeru:

\\deljenimrežniresurs\februarski

Ovo nije važeća veza do datoteke.

Koristite otvoreni i zatvoreni „ševron“ znak kako biste sačuvali razmake u tekstu veze, kao u sledećim primerima:

< \\networkshare\February troškovima.xls > ili < http://www.contoso.com/finance/February troškovima.xls >

Outlook kao deo te veze uključuje ceo tekst koji se nalazi unutar „ševron“ znakova, a primalac u celosti dobija vezu do datoteke.

Napomena : Ako ste umetnuli vezu pomoću komande " hiperveza ", bez skraćenje dolazi. U novoj poruci, na kartici Umetanje , u grupi veze kliknite na vezu (ako koristite Outlook 2016) ili hipervezu.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×