Dobro došli u Outlook.com

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Napomena : Prijavite se u Outlook.com pomoću bilo kog Microsoft naloga, uključujući naloge e-pošte koji se završavaju sa @outlook.com, @live.com, @hotmail.com i @msn.com, ili tako što ćete koristiti Office 365 poslovnih ili studentskih naloga. Potrebna vam je pomoć pristupa vašem nalogu? Pogledajte imam problema sa prijavljivanjem sa svojim Outlook.com nalogom.

Koristite Outlook.com za pristup e-poštu, kontakte, kalendare i zadatke sa bilo kog mesta. Samo treba je Internet pristup.

Šta ćete videti u aplikaciji „Pošta“

Outlook

Kada se prijavite u Outlook.com, odete direktno u prijemnom poštanskom sandučetu.

Glavne komponente aplikacije „Pošta“

Blokiraj

Opis

Radnje

1

Poruka

Kreirajte novu poruku tako što ćete odabrati Dugme "novo" i strelica nadole .

2

Spisak fascikli

Spisak sadrži fascikle iz poštanskog sandučeta. Može da sadrži i druge fascikle kao što su „Omiljene“ i „Arhiva“.

Saveti : 

 • Odaberite stavku Razvij Razvij da biste prikazali spisak fascikli ili odaberite stavku Skupi Skupi da biste ga sakrili.

 • Kliknite desnim tasterom miša na postojeću fasciklu i odaberite stavku Kreiraj novu potfasciklu.

Pogledajte članak rad sa fasciklama poruka u programu Outlook na Vebu u business da biste saznali više o dostupnih fascikli.

3

Polje za pretragu

U polju Pretraga pošte i osoba otkucajte ko (ime osobe) ili šta (temu) koji želite da tražite, a zatim odaberite Pretraga .

4

Lista poruka

Navedene su poruke u trenutnoj fascikli. I može biti vizuelnog upozorenja da poruka nije pročitana, sadrži prilog ili označena zastavicom.

Na vrhu liste poruka, možete podesiti način na koji želite da vidite listu. Odaberite Svi strelicu nadole, a zatim odaberite opciju u okviru Filtriranje, Sortiranje poili Prikaži kao.

Svaka poruka ima i na maloj traci sa alatkama Označavanje poruke kao brisanje, Označi kao nepročitano, zastavice, PIN-a na vrh . Možete da izbrišete izabranu poruku, Označi kao nepročitano, zastavicu poruke, ili zakačite ga da biste zadržali ovu poruku na vrhu u fascikli.

5

Okno za čitanje

Poruku ili razgovor koji ste odabrali se pojavljuje u oknu za čitanje. Koristite komandnu traku iznad okna za čitanje za izvršavanje uobičajenih radnji kao što su brisanje, arhiviranje, sveobuhvatne ili premeštanje e-poruka.

Outlook.com Komandna traka koja se pojavljuje kada je izabrana opcija poruke

Možete izabrati više Ikona „Još“ da biste pristupili dodatne radnje – na primer, u polju za potvrdu poruku da dodelite kategorije ili Štampanje poruku. Ako želite da biste saznali više o štampanju, pogledajte članak Štampanje e-pošte i kalendara na lokaciji Outlook.com.

Šta ćete videti u kalendaru

Kalendar

Vodili evidenciju o zakazanim obavezama, sastancima ili bilo koji drugi događaj sa bilo kog mesta – dokle god imate Internet pristup. Dodavanje, uređivanje ili brisanje događaja pomoću dnevni, nedeljni ili mesečni prikaz. Za više informacija o radu sa kalendara u Outlook.com, idite na Korišćenje kalendara u programu Outlook na Vebu.

Koristite kalendar kako biste upravljali sastancima i drugim događajima.

Blokiraj

Opis

Radnje

1

Pretraga kalendara

Počnite da kucate ime osobe ili događaja da biste pronašli sastanak ili zakazanu obavezu koja sadrži određeni kontakt ili događaj naslov, a zatim odaberite stavku Pretraga .

2

Novi događaj

Kreirajte novi događaj tako što ćete odabrati Dugme "novo" i strelica nadole strelicu nadole, a zatim odaberite događaj kalendara. Zatim popunite informacije o događaju u obrascu detalja .

3

Moji kalendari

U okviru moj kalendar, kalendar je podrazumevani izbor i prikazuje kalendar u prikazu meseca. Možete da premestite napred Premeštanje unapred (strelica nadesno) ili unazad Premeštanje unazad (strelica nalevo) kroz kalendar meseci.

U prikazu meseca, trenutni datum je uvek istaknuta – tmurno osenčen. Ako izaberete drugi datum u tom prikazu, on takođe istaknutih i blago osenčen.

A možete da dodate u kalendar u okviru moj kalendar. Kliknite desnim tasterom miša moj kalendar > novi kalendar i kreirajte novi kalendar da biste koristili, na primer, za određeni projekat ili da pratite lične zakazane obaveze. Ako odlučite da ne želite kalendar koji ste kreirali, odaberite stavku kalendar, kliknite desnim tasterom miša, i odaberite stavku Izbriši > da.

Ili na komandnoj traci, odaberite stavku Dodaj kalendar strelicu nadole i izaberite stavku Kalendar rođendana, Kalendar praznikaili drugu opciju kalendara. Kada dodate kalendar rođendana, na primer, prikaz mogu biti uključena i isključena. Jednostavno odaberite stavku Moji kalendari, kliknite desnim tasterom miša, i odaberite željenu opciju.

4

Ostali kalendari

Možete da pregledate više kalendara istovremeno. Dodali kalendare drugih osoba i izaberite kojima želite da prikažete. Takođe možete da kreirate nove kalendare i nove grupe kalendara.

5

Opcije prikaza

Odaberite prikaz kalendara: dan, radna sedmica, sedmica, mesecili danas.

6

Okno kalendara

Izaberite određenog dana u kalendaru i bilo koji sastanak ili događaj planirano za taj dan naveden je u ovoj oblasti. Takođe možete dvaput kliknite na dan ili vremenski interval i napravite novu zakazanu obavezu ili događaj.

Deljenje ili štampanje kalendara

U Outlook.com, možete da delite kalendar ili štampanje kalendara. Počnite tako što ćete odabrati radnju koju želite na komandnoj traci.

Komandna traka kalendara na lokaciji Outlook.com

Da biste delili kalendar

 1. Odaberite stavku Deljenje, otkucajte ime osobe sa kojima želite da delite kalendar sa u okviru deli sa , a zatim odaberite da delite.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Ako osoba podudaranje automatski kao neke osobe na spisku kontakata, njihove e-adresu i možete odabrati da.

  • Ako osobe čije ime koje ste otkucali nije na spisku kontakata, otkucajte svoju e-adresu, a zatim odaberite stavku deli

 3. Kada završite identifikuje sve osobe koje želite da delite kalendar sa, odaberite stavku gotovo.

Svaka osoba odaberete da delite kalendar će primiti poziv u e-pošte. Primalac ima opciju da biste odabrali Dodaj ovaj kalendar da biste prikazali temu, lokaciju, dostupnost, i beleške vezu da biste pristupili kalendar koji želite da delite.

Da biste odštampali kalendar

 1. Kliknite na dugme Odštampaj.

  Napomena : Prikazu god kalendara možete da na ekranu je pregleda.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Ako je kalendara koje se pregledaju ono što želite da odštampate, odaberite stavku Odštampaj.

  • Ako želite drugi kalendar u prikazu padajući okvir, odaberite novi prikaz kalendara, a zatim kliknite na dugme Odštampaj.

Opcije – kao što je format – dostupne u dijalogu Štampanje mogu se razlikovati na osnovu prikaza izabranog kalendara.

Šta ćete videti u aplikaciji „Osobe“

Osobe

Skladištenje i upravljanje sve kontakte na jednom mestu. Kreiranje nove kontakte ili potražite i uređivanje postojećih. Da biste saznali više o upravljanju kontaktima u Outlook.com, idite na Korišćenje kontakata u programu Outlook na Vebu.

Koristite „Osobe“ da biste upravljali kontaktima.

Blokiraj

Opis

Radnje

1

Pretraga osoba

Počnite da kucate ime osobe koju tražite, a zatim odaberite Pretraga . Ako se pojavi svoju e-adresu osobe čije ime koje ste otkucali automatski podudaranje kao nekoga ko je već na spisku kontakata, i možete da odaberete da ga.

2

Kreiranje, uređivanje ili brisanje kontakata

Koristite komandnu traku za pristup i izvršavanje određene radnje.

Komandna traka za osobe

 • Da biste kreirali novi kontakt, na komandnoj traci odaberite stavku novo > kontakt. U obrascu " Dodaj kontakt ", pruža detalje o novi kontakt.

  Novi kontakt

 • Da biste vratili izbrisane kontakte, očistili duplirane kontakte za povezivanje sa društvenom mrežom kontakata da biste uvezli kontakte iz drugih usluga e-pošte ili da biste izvezli kontakte, odaberite stavku Upravljanje strelica nadole.

  Na komandnoj traci Outllook.com upravljanje, uređivanje ili brisanje kontakata

 • Da biste uredili ili izbrisali kontakt, izaberite kontakt na listi, a zatim odaberite stavku Uređivanje ili Brisanje, odnosno.

3

Moji kontakti

Prikazuje fascikle možete da koristite za upravljanje kontaktima. Možete da kreirate nove fascikle za kontakte i preimenujete ili premestite postojeće.

 • Da biste dodali fasciklu, kliknite desnim tasterom miša Moji kontakti > Nova fascikla.

 • Da biste preimenovali, premeštanje, ili brisanje fascikli, kliknite desnim tasterom miša na fasciklu i izaberite stavku Preimenovanje, Brisanjeili Premeštanje.

4

Spisak kontakata

Prikazuje kontakte u izabranoj fascikli u okviru Moji kontakti. Kako se kontakti prikazuju zavisi od vaših izbora. Podrazumevano Prikazivanje je podešen na sve, redosled prikazivanja za ime prezimei biste imena redosled sortiranja . Kliknite na strelicu nadole pored trenutni izbor da biste promenili opcije. Takođe dostupno više opcija.

Izaberite kontakt da biste prikazali detalje u oknu za detalje o kontaktu.

5

Kontakt kartica

Prikazuje informacije o kontaktu izabrana na listi kontakata. Detalji uključuju sve informacije koje ste možda dodali o kontaktu, uključujući brojeve telefona, adresa i sve kompanije povezivanja.

Možete da se povežete na društvenoj mreži sa Outlook.com. Ako kreirate vezu, možda ćete moći da se povežete sa listama kontakata iz socijalnog usluge koje su povezane sa.

Šta ćete videti u fascikli „Zadaci“

Zadaci

Biste pratili stvari koje treba da se uradi, ili prikaz i praćenja zastavicom poruke u e-poštu koji su povezani sa stavke Radnje. Da biste saznali više o upravljanju zadaci u Outlook.com, idite na Pomoću zadaci u programu Outlook na Vebu.

Upravljajte zadacima.

Blokiraj

Opis

Radnje

1

Upravljanje zadacima

Komandna traka zadataka za Outlook.com

Možete da koristite komandnu dugmad će vam pomoći da izvršavanje radnje za upravljanje zadacima. Možete da kreirate novi zadatak ili izbrišite postojeći 1, dodeljivanje neki zadatak kategoriju, priložite dugmeta (ikona) za zadatak ili Označavanje zadatka kao dovršenog.

Odaberite Pravljenje novog zadatka da biste kreirali novi zadatak i zatim u obrascu zadatka, popunite detalje po potrebi.

Obrazac sa detaljima zadatka za Outlook.com

2

Moji zadaci

Kada prvi put proširite podrazumevanu fasciklu Moji zadaci ćete pronaći dve ugrađene fascikle:

 • Označene stavke i zadatke
  navodi zadatke koje ste kreirali i zastavicom. Sve e-poruke koje ste označili zastavicom u prijemnom poštanskom sandučetu takođe će biti naveden.

  Napomene : 

  • Možete da odgovor– među druge radnje – da biste zastavicom e-pošte na spisku označene stavke i zadatke . Izaberite e-poruku i odaberite radnju na komandnoj traci ili kliknite na strelicu nadole pored stavke Odgovori svima i napravite izbor sa liste opcija.

  • Outlook.com Komandna traka za označenu e-pošte sa liste obeležene stavke i zadatke

 • Zadaci
  liste zadataka koje kreirate tako što ćete odabrati

Možete da kreirate nove fascikle. Kliknite desnim tasterom miša Moji zadaci > Kreiraj novu fasciklu, a zatim ime za novu fasciklu. Nova fascikla će se pojaviti ispod fasciklu sa zadacima .

Sve fascikle koje kreirate možete da preimenujete ili izbrišete. Kliknite desnim tasterom miša na fasciklu da biste uradili nešto od sledećeg.

3

Lista zadataka

Navedene su zadaci koje ste kreirali.

Možete da koristite filter –sve, aktivne, prekoračen rokili su dovršeni– da biste odlučili kako su predstavljeni zadataka na listi zadaci. Kliknite na strelicu nadole pored trenutni Filtersve, aktivne, prekoračen rokili kao dovršeno. Ako želite, izaberite drugačiji Filter, a zatim odaberite opcije za Sortiranje po i porudžbine .

Odaberite kako da biste izvršili filtriranje, sortiranje i ordert zadatke na listi zadataka Outlook.com

Ako zadatak je blizu datuma koju ste postavili za završetak, videćete mali sat simbol pored zadatka. A ako ne preduzimajte zadatka po datumu postavite, pronaći ćete zadatka koji je označen kao prekoračen rok.

4

Detalj zadatka

U zadatke, odaberite zadatak koji ste kreirali i Prikaz detalja o tome. U oknu sa detaljima odaberite Uređivanje i promenite detalje o zadatku. Uverite se da ste sačuvali promene koje napravite.

Ako odaberete na strelicu nadole pored Uređivanje, možete da izbrišete zadatak, Kategorizuj , dodavanje dugmetaili jednostavno Otvori u zasebnom prozoru.

Dodatne informacije

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×