Dobijanje pomoći, predložaka, obuke i dodatnog sadržaja na mreži

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako ste povezani sa Internetom, na mreži možete pretraživati ili tražiti najnovije teme pomoći, predloške, obuku i drugi sadržaj na mreži.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Izbor između sadržaja mreže i u prozoru za pomoć

Privremeno pretraživanje ili Traženje sadržaja na mreži ili van mreže u prozoru za pomoć

Preuzimanje sadržaja na mreži na lokaciji Office Online

Izbor između sadržaja sa mreže i van nje u prozoru za pomoć

Možete odabrati verziju Microsoft Office tema pomoći koju želite da vidite – one koje su instalirane na vaš računar kao deo sistema Microsoft Office (van mreže) ili teme dostupne na lokaciji Microsoft Office Online. Da biste odabrali teme sa mreže ili van nje, postupite na sledeći način:

 1. U glavnom prozoru Microsoft Office programa otvorite pomoć.

  Tasterska prečica da biste otvorili pomoć, pritisnite taster F1.

  Otvaranje pomoći (pomoću miša)

  Postupite na sledeći način u nekom od sledećih Microsoft Office 2007 programa ili alatki:

  Access, Excel, PowerPoint ili Word

  • Kliknite na dugme " Pomoć za Microsoft Office Access ", dugme Pomoć za Microsoft Office Excel , Pomoć za Microsoft Office PowerPoint dugme ili Pomoć za Microsoft Office Word dugme Slika dugmeta .

   InfoPath, OneNote, Outlook, Project, Publisher, SharePoint Designer, Visio ili Clip Organizer

  • U meniju Pomoć izaberite stavku Pomoć za Microsoft Office InfoPath, Pomoć za Microsoft Office OneNote, Pomoć za Microsoft Office Outlook, Pomoć za Microsoft Office Project, Pomoć za Microsoft Office Publisher, Pomoć za Microsoft Office SharePoint Designer, Pomoć za Microsoft Office Visio ili Pomoć za Microsoft Office Clip Organizer.

 2. U donjem desnom uglu prozora za pomoć, u meniju Status veze izaberite stavku Prikaži sadržaj sa lokacije Office Online ili Prikaži sadržaj samo sa ovog računara.

Prozor za pomoć će sada prikazati sadržaj iz izabranog izvora uvek kada otvorite prozor za pomoć iz bilo kog Microsoft Office programa.

Kako da odlučite koju opciju da biste odabrali?

U većini slučajeva najbolje je odabrati opciju Prikaži sadržaj sa lokacije Office Online. Međutim, u sledećim situacijama ćete odlučiti da odaberete Prikaži sadržaj samo sa ovog računara:

 • Nalazite se na mestu sa koga ne možete da se povežete sa Internetom, na primer u avionu.

 • Nalazite se na mestu sa koga ne želite da se povežete sa Internetom. Na primer, koristite računar na mestu gde morate da platite pristup Internetu.

 • Brine vas privatnost vaše povezanosti sa Internetom.

Zašto je prozor za pomoć van mreže, iako sam izabrao da budu na mreži?

U nekim situacijama prozor za pomoć može da prikaže sadržaj van mreže, iako ste odabrali da prikažete sadržaj sa mreže. To se može desiti u sledećim situacijama:

 • Veza sa Internetom je prekinuta.

 • Server na lokaciji Microsoft Office Online nije dostupan.

Svaki put kada u prozoru za pomoć nije moguće dobiti sadržaj sa mreže, prikazaće se poruka sa upozorenjem. Tada možete da prikažete sadržaj van mreže dok se problem ne reši ili se ne povežete sa Internetom.

Zašto ne vidim opciju Prikaži sadržaj sa lokacije Office Online ?

Vaš administrator sistema može da onemogući povezivanje prozora za pomoć sa mrežom. Ako se to desi, opcija Prikaži sadržaj sa lokacije Office Online neće biti prikazana. Više informacija ćete dobiti ako se obratite administratoru sistema.

Vrh stranice

Privremeno pretraživanje ili traženje sadržaja na mreži ili van nje u prozoru za pomoć

Koristite meni Status veze u donjem desnom uglu prozora za pomoć da biste odabrali izvor sadržaja u prozoru za pomoć. Na primer, ako želite obično računar dobija sadržaj samo sa čvrstog diska, odaberite Prikaži sadržaj samo sa ovog računara. Možda postoje neke situacije u kojima želite da privremeno da tražite ili pretražujete sadržaj na mreži. Da biste to uradili, promenite je u pretragu liste Dugme „Pretraži“ u pomoći opcija da biste naveli sadržaja koji želite da pretražite i pronađite.

Na primer, u sledećem scenariju biste tražili neke teme pomoći o programu Microsoft Office PowerPoint:

 1. U glavnom prozoru programa PowerPoint pritisnite taster F1 da biste bili u mogućnosti tražite temu pomoći. U meniju Status veze postavljena je opcija Prikaži sadržaj samo sa ovog računara (van mreže) jer želite da koristite teme pomoći koje su instalirane na čvrsti disk, a ne da se povežete sa Internetom.

 2. Ne možete da pronađete temu koju tražite, tako da promenite pretrage liste Dugme „Pretraži“ u pomoći Pomoć za PowerPoint u okviru sadržaj sa ovog računara da biste Sve PowerPoint u okviru sadržaj sa lokacije Office Online. U meniju Status veze sada prikazuje opciju povezano sa lokacijom Office Online .

 3. Nakon pregledanja i pretraživanja pomoći na mreži, pronaći ćete temu koju tražite. Kada završite sa čitanjem teme, zatvorite prozor za pomoć.

 4. Kasnije, kada budete morali da pronađete drugu temu pomoći, pritisnućete taster F1. Meni Status veze će prikazati opciju Van mreže.

Vrh stranice

Dobijanje sadržaja na mreži na lokaciji Office Online

Iako prozor za pomoć ima nekoliko prednosti, sadržaj pomoći je dostupan i na Web lokaciji Microsoft Office Online. Veze ka dodatnim informacijama o lokaciji Office Online potražite u odeljku Takođe pogledajte.

Neke od ovih tema su iste teme koje možete prikazati i u prozoru za pomoć. Neke prednosti korišćenja lokacije Office Online:

 • Na Web lokaciji možete odabrati da pretražujete sadržaj svih programa sistema Microsoft Office, a ne samo sadržaj jednog programa. Na primer, informacije o kreiranju organizacionog dijagrama možete tražiti na lokaciji Office Online da biste saznali koji programi imaju ovu funkciju i kako se ona koristi.

 • Možete postaviti obeleživač na vezu za svoje potrebe ili da biste je podelili sa drugom osobom. Na primer, ako nađete temu pomoći koja je korisna, možete kopirati adresu teme i nalepiti je u e-poruku, a zatim je poslati kolegi.

Više informacija o pronalaženju i korišćenju sadržaja na mreži, posetite lokaciju Office Online.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×