Dobijanje pomoći, predložaka, obuke i dodatnog sadržaja na mreži

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako vaša organizacija dozvoljava povezivanje sa Internetom, možete da na mreži pregledate ili potražite najažurniju pomoć, predloške, obuku i drugi sadržaj na mreži o SharePoint 2010 proizvodima i tehnologijama.

U ovom članku

Pregled

Pronalaženje odgovarajuće pomoći za lokaciju

Posetite Microsoft Veb lokacije iz Veb pregledača

Navođenje dostupnih kolekcija pomoći za kolekciju lokacija (samo za administratore lokacija)

Pregled

Podrazumevano, automatski vidite najnoviji sadržaj o SharePoint 2010 proizvodima sa Microsoft Veb lokacije kada kliknete na dugme pomoć ikonu Pomoć za SharePoint na lokaciji. Međutim, možete videti u prozoru za pomoć se mogu razlikovati u zavisnosti od neke od sledeće faktore:

 • Da li je administrator servera odabrao da ne prikaže pomoć sa Microsoft Veb lokacije    Administrator servera ima opciju za onemogućavanje opcije pomoć na mreži iz centralne administracije. Ako vidite vrlo malo teme pomoći za SharePoint u prozoru za pomoć, administrator servera možda izabrao ovu opciju, ili zato što je vaša organizacija ne dozvoljava da se povežete na Internet ili iz nekog drugog razloga.

  Važno: Pomoć za SharePoint sadržaj sa Veb lokacije korporacije Microsoft koja se podrazumevano pojavljuje u prikazivača pomoći kontinuirano ažurira tačnost. Takođe, novi sadržaj – uključujući obuku, video zapisi i predloške – objavljuje redovno na Microsoft Veb lokaciji. Zbog toga preporučujemo da ostavite podrazumevane postavke pomoći da biste prikazali pomoć na mreži na Microsoft Veb lokaciji, osim ako vaša organizacija ima određene razlog onemogućavanja opciju. Ako vaša organizacija onemogućite opciju, možete da posetite Microsoft Veb lokaciju sa računara pomoću Internet veze i pronađite iste ažurirani sadržaj koji bi ako su na mreži pomoć pri podešavanju omogućena za SharePoint lokaciju.

 • Kolekcija pomoći koje je administrator kolekcije lokacija odabrao za prikazivanje     Administrator kolekcije lokacija može da prikaže ili sakrije pomoć za različite proizvode, tehnologije ili funkcije na vašoj lokaciji. Klik na ikonu Pomoć može vas odvesti na listu kolekcija pomoći za različite proizvode, tehnologije ili funkcije. Zatim možete da pretražite ili pregledate članke o proizvodu, tehnologiji ili funkciji koja vas zanima.

 • Da li je vaša organizacija odabrala da prikazuje prilagođenu pomoć za lokaciju umesto pomoći za proizvod    Vaša organizacija može da kreira prilagođenu pomoć za SharePoint lokaciju. To može da bude sadržaj pomoći koji je specifičan za procese u organizaciji ili određeno prilagođavanje koje je vaša organizacija izvršila na SharePoint lokaciji. Administrator kolekcije lokacija ima opciju da prikaže prilagođenu pomoć za lokaciju umesto pomoći za proizvod ili pored nje.

 • Proizvoda ili tehnologija koji su instalirani na vašem serveru    U velikoj organizaciji sa složenim opsegom prilagođenih lokacija možete videti pomoć za više proizvoda, tehnologija ili funkcija kada kliknete na ikonu Pomoć. U mogućnosti ste da podesite opseg pretrage tako da traži članke u različitim kolekcijama pomoći. Ako znate na koji proizvod, tehnologiju ili funkciju se vaše pitanje odnosi, izaberite vezu ka toj kolekciji pomoći, a zatim potražite ili pretražite članke koji se odnose na nju.

Vrh stranice

Pronalaženje odgovarajuće pomoći za lokaciju

 1. Ako to već niste uradili, kliknite na pomoć ikonu Pomoć za SharePoint na lokaciji.

 2. Da biste potražili članak, kliknite na vezu ka proizvodu, tehnologiji ili kategoriji članaka koja vas zanima.

  Napomena: U zavisnosti od mesta na lokaciji sa kojeg ste kliknuli na ikonu Pomoć, možda ćete morati da kliknete na više veza da biste videli članak. Na primer, možete videti nekoliko imena proizvoda kada kliknete na ikonu Pomoć i zatim videti nekoliko kategorija članaka između kojih možete da birate.

 3. Da biste potražili članak, uradite sledeće:

  1. Podesite opseg pretrage tako što ćete kliknuti na strelicu pored polja Pretraga i izaberite opseg pretrage.

  2. Otkucajte tekst u polju za pretragu.

  3. Kliknite na dugme Pretraži.

Vrh stranice

Posetite Microsoft Veb lokacije iz Veb pregledača

Dok je prozor za pomoć ima nekoliko prednosti, sadržaj je dostupna na Vebu. Mnoge teme koje vidite na Veb lokaciji korporacije su iste teme koje možete da prikažete u prozoru za pomoć.

Neke od prednosti posete Microsoft Veb lokacije iz Veb pregledača obuhvataju:

 • Možete odabrati da pretražujete sadržaj više programa, ne samo sadržaja za programi instalirani na vašem serveru. Na primer, ako tražite informacije o kreiranju organizacionog grafikona, možete da pretražite Microsoft Veb lokaciju da biste saznali koji programi imaju ovu funkciju i kako da ga koristite.

 • Možete da saznate iz raznih sadržaja koji je dostupan za prikazivanje samo iz Veb pregledača, kao što su video zapisi, kurseva na mreži i predloške.

 • Možete da postavite obeleživač za vezu za svoje potrebe ili da biste je podelili sa nekom drugom osobom. Na primer, ako pronađete temu pomoći koja je korisna, možete da kopirate adresu teme, nalepite je u e-poruku i zatim pošaljete poruku kolegi.

Za više informacija o pronalaženju i korišćenju sadržaja na mreži, posetite Veb lokaciju Microsoft.

Vrh stranice

Navođenje dostupnih kolekcija pomoći za kolekciju lokacija (samo za administratore lokacija)

 1. Na vrhu kolekcije lokacija, kliknite na meni " Radnje na lokaciji " Meni „Radnje na lokaciji“ , a zatim izaberite stavku Postavke lokacije.

 2. Na stranici „Postavke lokacije“, u okviru Administracija kolekcije lokacija izaberite stavku Postavke pomoći.

  Napomena: Ako se u okviru Administracija kolekcije lokacija pojavi veza Idi na postavke lokacije najvišeg nivoa, kliknite na vezu, a zatim izaberite stavku Postavke pomoći.

 3. Potvrdite ili opozovite izbor u poljima za potvrdu za kolekcije pomoći koje želite da učinite dostupnima za lokacije u kolekciji lokacija.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×