Dobavljanje datoteka na računaru

Dobavljanje datoteka na računaru

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako imate OneDrive aplikaciju za stone računare za Windows instaliran na Računaru, možete da koristite funkciju dobavljanje datoteka za pristup svim datotekama na tom Računaru sa drugog računara tako što ćete otići na Veb lokaciji OneDrive . Možete čak i pristup mrežne lokacije ako su uključene u bibliotekama na PC ili mapirano kao disk jedinice. Prilikom pregledanja daljinski datoteke na Računaru, možete da preuzmete kopije da radite. Takođe možete tok video zapisa i prikaz fotografija u projekciji slajdova. Da biste pristupili datotekama na PC Računaru daljinski, uverite se da računar koji želite da biste pristupili uključen i povezani sa Internetom. OneDrive takođe mora da bude pokrenut na tom Računaru i postavke za dobavljanje datoteka mora biti potvrđen.

Napomena : Računar sa operativnim sistemom Windows 8.1 možete da koristite za dobavljanje datoteka koje se nalaze na drugom računaru, ali ne i za dobavljanje datoteka koje su na računaru sa operativnim sistemom Windows 8.1, čak i ako na njemu instalirate OneDrive aplikaciju za računare.

Izbor postavke za dobavljanje datoteka

Ako prilikom podešavanja aplikacije OneDrive niste izabrali postavku za dobavljanje datoteka, možete da je izaberete u postavkama.

 1. Pređite na računar na kojem je instaliran program OneDrive.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova, krajnje desno na traci zadataka. (Možda ćete morati da kliknete na strelicu Prikaži skrivene ikone pored sistemske trake poslova da biste videli ikonu ili pokrenite OneDrive tako što ćete kliknuti na dugme Start Windows Start_C3_2017526161152 > OneDrive.)

  Aplikacija OneDrive na sistemskoj traci poslova

  Zatim izaberite stavku Postavke.

 3. Na kartici " postavke ", u okviru Opšte postavke, izaberite Dozvoli da koristite OneDrive za dobavljanje bilo koje moje datoteke na ovom Računaru, a zatim kliknite na dugme u redu.

  Napomena : Ako postavke za dobavljanje datoteka nije dostupna, možda ćete biti blokirana smernice grupe na računaru domenu. Za više informacija obratite se administratoru mreže.

Zatim ponovo pokrenite aplikaciju OneDrive da biste dovršili proces.

 1. Kliknite desnim tasterom miša na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova, krajnje desno na traci zadataka. (Možda ćete morati da kliknete na strelicu Prikaži skrivene ikone pored sistemske trake poslova da biste videli ikonu.)

  Aplikacija OneDrive na sistemskoj traci poslova

  Zatim izaberite stavku Izađi.

 2. U operativnom sistemu Windows 10, u polju za pretragu otkucajte OneDrive i zatim kliknite na dugme OneDrive. U operativnom sistemu Windows 7 ili Windows Vista, kliknite na dugme Start, u polju za pretragu unesite OneDrive i zatim kliknite na dugme Microsoft OneDrive.

  Tako ćete otvoriti fasciklu OneDrive i pokrenuti uslugu OneDrive.

Savet : Da biste li OneDrive uvek počinje kada se prijavite na operativni sistem Windows, kliknite desnim tasterom miša na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova, a zatim izaberite stavku postavke. Na kartici " postavke ", u okviru Opšte postavke, izaberite pokretanje OneDrive automatski kada se prijavim u Windows, a zatim kliknite na dugme u redu.

Šta da radite ako računar nije vidljiv

Ako OneDrive ne pojavi ime računara na kojem želite da dobavljanje datoteka iz, pratite ova uputstva da biste uklonili OneDrive „Tužbe” fascikli koje nedostaju PC registratora.

Upozorenje : Problema može doći ako pogrešno izmenite registrator, pa proverite da li da pažljivo sledite ove korake. Za dodaje zaštitu, napravite rezervnu kopiju registratora pre nego što izmenite ga. Saznajte kako da Kako da napravite rezervne kopije i vraćanje u prethodno stanje registrator u operativnom sistemu Windows.

 1. Idite do računara koji želite za dobavljanje datoteka iz kliknite desnim tasterom miša na ikonu OneDrive u oblasti n otification, a zatim izaberite stavku postavke.

 2. Izaberite karticu " postavke ", proverite da Dozvoli mi da koristim OneDrive za dobavljanje bilo koje moje datoteke na ovom Računaru je izabrana i zatim kliknite na dugme u redu.

 3. Kliknite desnim tasterom miša na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova, a zatim izaberite stavku Izađi.

 4. Otvorite uređivač registratora tako što ćete pritisnuti taster sa Windows Windows Start_C3_20176312359 +R i kucate regedit a zatim u redu.

 5. Pomerite se do: HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\OneDrive\

 6. Razvijte OneDrive lokaciju, kliknite desnim tasterom miša na tužbe fasciklu i zatim izaberite stavku Izbriši.

 7. Ponovo pokrenite OneDrive b y pritisnuti taster sa Windows Windows Start_C3_20176312408 i otkucationedrive”. Izaberite aplikaciju OneDrive .

 8. Kliknite desnim tasterom miša na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova, a zatim izaberite stavku postavke.

 9. Potvrdite da dozvolite da koristite OneDrive za dobavljanje bilo koje moje datoteke na ovom Računaru još uvek izabrana.

 10. Prijavite se na svoj nalog na lokaciji onedrive.com da biste potvrdili da ime računara pojavljuje u odeljku računara.

Beleške

 • Možete da koristite Mac za dobavljanje datoteka koje su na računaru sa operativnim sistemom Windows, ali ne i za dobavljanje datoteka koje se nalaze na Mac računaru.

 • Kada se povežete sa računarom za dobavljanje njegove datoteke, može biti zatraženo da unesete verifikacioni kôd.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Popravke ili privremena rešenja za nedavne probleme u usluzi OneDrive

Pronađite pomoć tako što ćete poslati e-poruku timu podrške za OneDrive. U OneDrive aplikaciji za mobilne uređaje prodrmajte uređaj da biste dobili pomoć ili delili povratne informacije o usluzi OneDrive.

Pogledajte još stranica podrške za OneDrive.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×