Dizajniranje predloška obrasca

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Možete da koristite opcije u ovom dijalogu da prvobitni dizajn odluke o predložaka obrazaca i predložaka. Na primer, ako želite da dizajnirate predložak obrasca koji se može otvoriti i popunjavati u programu Microsoft Office InfoPath ili u Veb pregledaču, možete da potvrdite izbor u polju za potvrdu Omogući samo opcije kompatibilne sa pregledačem .

Pored toga, možete da koristite veze na levoj strani dijaloga kako biste brzo otvorili datoteke predložaka obrazaca (.xsn datoteke), datoteke obrazaca (.xml datoteke) ili datoteke delova predložaka (.xtp datoteke). Ako odaberete da otvorite .xsn datoteku, predložak obrasca će biti otvoren u režimu za dizajniranje, okruženju koje se koristi za dizajniranje predložaka. Ako otvorite .xml datoteku, obrazac će biti otvoren u okruženju za popunjavanje obrazaca. Ako otvorite .xtp datoteku, InfoPath otvara namensko okruženje za kreiranje delova predložaka.

Otvaranje predloška obrasca

Da biste otvorili datoteke predložaka obrazaca (.xsn), datoteke delova predložaka (.xtp) i datoteke obrazaca (.xml), koristite sledeće opcije.

Na ovom računaru     Kliknite na ovu vezu da biste predložak obrasca ili deo predloška otvorili u režimu za dizajniranje. Predložak obrasca ili deo predloška može biti smešten na vašem računaru ili na deljenoj lokaciji, poput deljenog mrežnog resursa.

Na SharePoint lokaciji     Kliknite na ovu vezu da biste otvorili predložak obrasca ili deo predloška koji je objavljen na serveru na kome je pokrenut sistem Windows SharePoint Services 3.0 ili usluga InfoPath Forms Services.

Prilagodi uzorak     Kliknite na ovu vezu da biste otvorili jedan od pet uzoraka predloška obrasca koje InfoPath sadrži. Ove predloške obrazaca možete da prilagođavate ili da pregledate njihov dizajn da biste došli do ideja za sopstvene predloške obrazaca.

Obrasci koji se mogu preuzeti sa lokacije Office Online     Kliknite na ovu vezu da biste na Web lokaciji Microsoft Office Online, na stranici sa predlošcima pregledali besplatne predloške obrazaca i delove predložaka. Morate biti povezani na Internet da biste pristupili toj lokaciji.

Uvoz     Kliknite na ovu vezu da biste otvorili čarobnjak za uvoz, koji možete da koristite da biste konvertovali Microsoft Office Word dokumente ili Microsoft Office Excel radnih listova u InfoPath predloške obrazaca. Ako ste instalirali uvoznik predložak prilagođenog obrasca, kao što je onaj koji je dao vaš sektor tehnologije (IT) informacije ili koji ste kupili kod nezavisnog dobavljača, možete da pristupite za uvoz tako što ćete kliknuti na vezu za Uvoz .

Poslednji predlošci obrazaca

Kliknite na vezu u ovoj listi nedavno korišćenih predložaka obrazaca da biste brzo otvorili neki od predložaka obrazaca ili delova predložaka na kojima često radite. U dijalogu Opcije (meni Alatke) možete da sakrijete veze ili da obrišete tekuću istoriju veza.

Popunjavanje obrasca

Popuni obrazac     Kliknite na ovu vezu da biste otvorili dijalog Prvi koraci, gde možete da nađete opcije za otvaranje i popunjavanje obrazaca zasnovanih na predlošcima obrazaca.

Dizajniranje

Predložak obrasca     Izaberite ovu opciju da biste dizajnirali novu datoteku predloška obrasca (.xsn datoteka).

Komponenta predloška     Izaberite ovu opciju da biste dizajnirali novu datoteku dela predloška (.xtp datoteka).

Prazan     Izaberite ovu opciju da biste programu InfoPath dopustili da automatski kreira izvor podataka dok dodajete kontrole u predložak obrasca ili u deo predloška.

Web usluga     Izaberite ovu opciju da biste dizajn predloška obrasca zasnovali na Web usluzi. Kada dizajnirate novi predložak obrasca koji je povezan sa Web uslugom, InfoPath gradi strukturu podataka za predložak obrasca koja je zasnovana na toj Web usluzi. Dobijeni predložak obrasca se zatim može koristiti za prosleđivanje podataka i upita Web uslugama. U predlošku obrasca radite umnogome nalik onome kada dizajnirate novi, prazan predložak obrasca – na primer, možete da umećete kontrole, dodajete ili uklanjate validacija podataka, uslovno oblikovanje i pravila, kao i da objavljujete predložak obrasca.

Baza podataka     Izaberite ovu opciju da biste dizajn predloška obrasca zasnovali na bazi podataka kreiranoj u programima Microsoft Access 2000 ili 2002, Microsoft Office Access 2003 ili Microsoft Office Access 2007 ili Microsoft SQL Server 2000 do Microsoft SQL Server 2005. Kada izaberete ovu opciju, možete da izvršavate upite ili da prosleđujete podatke u Access ili SQL bazu podataka.

XML ili šema     Izaberite ovu opciju da biste dizajn predloška obrasca ili dela predloška zasnovali na postojećem XML dokumentu ili XML šema.

Biblioteka za povezivanje     Izaberite ovu opciju da biste dizajn predloška obrasca zasnovali na postavkama za povezivanje uskladištenim u datoteka za povezivanje sa podacima u biblioteka za povezivanje sa podacima. Ovo je korisno kada ne možete ili ne želite da se direktno povežete sa spoljnim izvorom podataka.

Omogući samo opcije kompatibilne sa pregledačem     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste ograničili funkcije, kontrole i postavke u režimu za dizajniranje samo na one koje su podržane u programu InfoPath i Web pregledaču. InfoPath kontrole ili funkcije koje nisu podržane u predlošcima obrazaca kompatibilnim sa pregledačem su ili skrivene ili onemogućene tako da nećete moći da ih koristite tokom dizajniranja. Kada dizajnirate deo predloška, možete da potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ako želite da deo predloška koristi samo one funkcije, kontrole i postavke koje su podržane u programu InfoPath i Web pregledaču.

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×