Diskusione grupe i pokretanje čitača diskusionih grupa

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Čitača diskusionih grupa ili čitača, koriste se za pristup različite tipove diskusione grupe da biste preuzeli i čitali novosti i objavljivali odgovore na njih. Diskusione grupe mogu ponuditi korisne informacije sa osobama koje koriste istu proizvoda i tehnologija koje koristite ili može da se koristi da biste saznali šta drugi misle o temi. Možete da pronađete diskusione grupe na skoro bilo kojoj temi, na Internetu ili intranetu preduzeća.

Ako ranije niste podesili čitač, Microsoft Office Outlook automatski podešava čitač vesti Windows pošta ili Outlook Express čitač vesti. Ovaj čitač vesti je čitač Network News Transport Protocol (NNTP) koje možete da koristite da biste preuzeli sadržaja diskusionih grupa i zatim radite sa njim kada niste povezani sa Internetom. Takođe možete da pregledate većinu diskusionih grupa pomoću Veb pregledača.

Napomena : U operativnom sistemu Windows Vista, Outlook Express je preimenovana Windows pošta. Ako koristite operativni sistem Microsoft Windows XP, videćete da Outlook Express. Obe ove e-poštu klijenata pružaju čitač.

Da biste koristili Windows pošta ili Outlook Express čitač vesti po prvi put, morate dodati komandu vesti prozor programa Outlook. Posle početnog podešavanja, otvorite Windows pošta ili Outlook Express sa tu komandu, a zatim pokrenete čitač diskusionih grupa.

Izvršite sledeće radnje:

 • Dodavanje komande " vesti " na traku sa menijima ili Izaberite meni

  1. Na standardni  traka sa alatkama, kliknite na dugme Opcije trake sa alatkama strelicu Strelica „Opcije trake sa alatkama“ .

  2. Izaberite stavku Dodaj ili ukloni dugmad, a zatim stavku Prilagodi.

  3. Izaberite karticu Komande.

  4. U listi Kategorije izaberite stavku Prelaženje.

  5. Na listi komande izaberite stavku diskusione grupei bez otpustite taster miša, uradite nešto od sledećeg:

   • Prevucite novosti komande na traci sa menijima programa Outlook, a zatim otpustite taster miša.

   • Prevucite novosti komande na traku sa alatkama za Outlook, a zatim otpustite taster miša.

   • Prevucite novosti komande menija Idi . Kada meni prikaže listu komandi, postavite pokazivač na mesto gde želite da se pojavi komanda, a zatim otpustite taster miša.

 • Pokretanje čitač diskusionih grupa

  1. Na traku sa menijima, traka sa alatkama ili Izaberite meni gde ste dodali komandu vesti , kliknite na dugme vesti.

Otvara se prvi put pokrenete čitač diskusionih grupa, Windows pošta ili Outlook Express i bićete upitani da podesite nalog diskusione grupe. Čarobnjak za Internet vezu vam pomaže da se povežete sa jednog ili više e-pošte ili vesti serverima. Potrebno je sledeće informacije sa dobavljačem Internet usluga (ISP) ili administrator lokalne mreže (LAN):

 • Da biste dodali nalog e-pošte, morate ime naloga i lozinku i imena servera dolazne i odlazne e-pošte.

 • Da biste dodali diskusione grupe, morate ime servera vesti koje želite da se povežete i, po potrebi, ime naloga i lozinku.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×