Dinamički prikaz sadržaja na stranici pomoću dodavanja veb segmenta za upit sadržaja

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Dinamičke prikaze sadržaja možete da kreirate pomoću Web segmenta upita sadržaja. Možete da prilagodite upit koji definiše sadržaja koji se prikazuje, a možete da prilagodite postavke prikaza koji određuju kako koji je sadržaj predstavljen na stranici.

U ovom članku

Šta je Web segment za upit sadržaja?

Kreiranje upita

Prilagođavanje prezentacije podataka

Šta je Web segment za upit sadržaja?

Web segment za upit sadržaja prikazuje dinamički skup stavki na osnovu upita koji je napravljen pomoću Veb pregledača. Koristite upit da biste naveli koje stavke se prikazuju, a možete da podesite opcije prezentacije da biste odredili kako te stavke se prikazuju na stranici "gotovo".

Stavke koje su prikazane pomoću Web segmenta upita sadržaja uvek odražavaju najnoviji skup stavki koje preuzima upit koji je stranica prikazivač ovlašćeni da vidite. Upit se pokreće svaki put kada se prikazuje na stranicu koja sadrži Veb segment za upit sadržaja. Ako se doda novi sadržaj i zadovoljava kriterijume upita, on se automatski prikazuje pomoću Web segmenta upita sadržaja.

Napomena: Možda postoji kašnjenje od nekoliko minuta između vremena dodavanja novog sadržaja i kada je on prikazan pomoću Web segmenta upita sadržaja.

Nakon što dodate Veb segment za upit sadržaja na stranicu, možete da uredite Veb segment da biste promenili stavke koje on prikazuje i kako ih prikazuje. Da biste uredili Veb segment za upit sadržaja, postavite pokazivač na Veb segment, kliknite na strelicu nadole u gornjem desnom uglu Veb segment i zatim kliknite na dugme Uredi Veb segment. Okno sa alatkama se otvara i prikazuje postavke Web segmenta upita sadržaja.

Postoji pet kategorija postavki:

 • Upit   Koristite ove postavke da biste izgradili upit.

 • Prezentacije   Koristite ove postavke da biste prilagodili prezentaciju stavki koje se preuzimaju u upitu.

 • Izgled   Koristite ove postavke da biste prilagodili izgled Veb segmenta za sebe. Možete da promenite naslov, visina, širina i chrome (dizajn i navigacione elemente koji uokvirili Veb segment) Web segmenta tako što ćete promeniti ove postavke.

 • Raspored   Koristite ove postavke da biste prilagodili raspored Veb segmenta. Možete da promenite da li je Veb segment vidljiv, da li je dvosmerna (sleva nadesno, zdesna nalevo ili ni jedno ni drugo), koja zonu Veb segment pojavi (vrh, leva kolona ili desna kolona), a indeks zone Veb segmenta.

 • Više opcija   Koristite ove postavke da biste podesili različite više opcija Web segmenta.

Vrh stranice

Kreiranje upita

Možete da navedete koji sadržaj upit preuzima pomoću sledeće postavke upita .

Izvor Ova postavka određuje opseg upita. Ova postavka je potreban. Postoje tri opcije:

 • Prikazivanje stavki sa svih lokacija u kolekciji lokacija   Izaberite ovu opciju da biste upit čitavoj kolekciji lokacija. Ovo je podrazumevana postavka.

 • Prikazivanje stavki sa sledećih lokacija i sve podlokacije   Izaberite ovu opciju da biste ograničili upit na određenu lokaciju u kolekciji lokacija. Možete da upišete adresu za lokaciju, ali preporučujemo da koristite dugme Pregledaj da biste izabrali lokaciju. Kada kliknete na dugme Pregledaj, dijalog " Izbor lokacije Veb segment" se otvara i prikazuje u obliku stabla u kolekciji lokacija. Kliknite na lokaciju koju želite da izvršite upit, a zatim kliknite na dugme u redu.

 • Prikaži stavke sa sledeće liste:  Izaberite ovu opciju da biste ograničili upit na određenu listu ili biblioteku u kolekciji lokacija. Možete da upišete adresu za listu, ali preporučujemo da koristite dugme Pregledaj da biste izabrali listu ili biblioteku. Kada kliknete na dugme Potraži, Izaberite listu ili biblioteku Veb segment dijalog otvara i prikazuje u obliku stabla u kolekciji lokacija. Ako listu ili biblioteku koju želite da upita se nalazi unutar određene lokacije, kliknite na znak plus (+) pored imena te lokacije. Kada vidite listu ili biblioteku koju želite da izvršite upit, kliknite na nju, a zatim kliknite na dugme u redu.

Tip liste   Ova postavka je potreban. Možete da odaberete bilo koji tip liste koji se nalazi u kolekciji lokacija. Tip liste koju odaberete određuje koje se liste ili biblioteke koje se nalaze u opseg upita se obrađuju u upitu.

Tip sadržaja   Postoje dve postavke za tip sadržaja: Grupa tipova sadržaja i Tip sadržaja. Ove postavke su opcionalni. Možete da koristite ove postavke da biste ograničili upit na stavke određenu tipova sadržaja koje su definisane za kolekciju lokacija.

Ciljani   Ova postavka je opcionalna. Ako izaberete Ciljani, upit filtrira sadržaje koje preuzima da biste prikazali samo sadržaj koji je namenjen korisnicima koji pripada prikaz stranica. Grupe korisnika lokacije definišu se sistemske i nije moguće promeniti pomoću Web segmenta upita sadržaja. Ova postavka određuje samo da li je Veb segment poštuje ciljani.
Kada izaberete stavku Ciljani, druga postavka postane dostupan: Uključi stavke koje nisu ciljane. Kada izaberete ovu postavku, sadržaj koji je izričito usmerena publici se preuzimaju u upitu, bez obzira na to koja je prikaz stranice. Ako izaberete Ciljani , ali nemojte da izaberete ovu postavku, sadržaj koji je izričito usmerena publici se ne preuzima u upitu.

Dodatne filtere Ova postavka je opcionalna. Možete da koristite ovu postavku da biste dodatno ograničili sadržaj koji upit preuzima. Odaberite polje filtera, operator za poređenje i unesite kriterijume. Na primer, možete da koristite polje filtera autora, operator za poređenje Jednakoi kriterijum Po Toni, da biste ograničili rezultate upita na stavke koje su autor Toni po. Opcije filtriranja se razlikuju u zavisnosti od polja filtera koje ste odabrali. Na primer, ako izaberete polje "kreirao", su predstavljeni pomoću dodatne opcije:

 • [Ja] će prikazati sadržaj koje ste sami kreirali.

 • Tip ili potražite tu osobu, pa Veb segment će se prikazati sadržaj kreiran tako što ćete ih.

 • Dodavanje prilagođene vrednosti ili upit Takođe možete uneti Tokene kao filter za vrednosti:

  • PageFieldValue: ime polja – možete da koristite ovu postavku da biste filtrirali sadržaj dinamički na osnovu navedeno polje na trenutnoj stranici.

  • PageQueryString: ime parametra niske upita – možete da koristite ovu postavku da biste filtrirali sadržaj dinamički na osnovu vrednosti navedene u trenutnom URL adresa stranice svojstva niska upita.

   Napomena: Ako je vrednost u polju stranice ili vrednost parametra niske upita "null", filter će biti uključeni u upitu.

Možete da navedete do tri filtera pomoću postavku Dodatne filtere . Ako koristite više od jednog filtera, morate navesti kako filtere zajednički primenjuju pomoću opcija And i Or koji prethodi drugom i trećem filter.

Napomena: Opcije u okviru Dodatne filtere mogu se razlikovati zasnovana na izvoru izabrana.

Vrh stranice

Prilagođavanje prezentacije podataka

Možete da prilagodite prezentaciju sadržaja koji upit preuzima pomoću sledećih postavki prezentaciju . Sve ove postavke su opcionalni.

Grupisanje i sortiranje   Koristite ove postavke da biste rasporedili stavke koje se preuzimaju u upitu.

 • Grupiši stavke po   Izaberite polje koje ćete koristiti da biste razdvojili stavke u grupe. Na primer, ako želite da grupišete stavke na osnovu koja je kreirana ih, izaberite Autor.

 • Kada potvrdite izbor u polju da biste grupisali po, da navedete da li su stavke raspoređene po rastućem ili opadajućem redosledu pomoću opcije Prikaži grupe u rastućem redosledu i Prikaži grupe u opadajućem redosledu .

 • Broj kolona   Navedite broj kolona koje želite da koristite za uređivanje stavki. Stavke mogu se raspoređivati u najviše pet kolona.

 • Sortiranje stavki po   Izaberite polje koje ćete koristiti da biste sortirali stavke. Ako ste naveli da su stavke grupisane, stavke se sortiraju unutar te grupe.

 • Kada potvrdite izbor u polju da biste sortirali po, da navedete da li su stavke raspoređene po rastućem ili opadajućem redosledu pomoću opcije za Prikazivanje stavki u rastućem redosledu i Prikaži stavke po opadajućem redosledu .

 • Ograniči broj stavki za prikaz   Možete da ograničite broj stavki koje se prikazuju tako što ćete postaviti ovu opciju. Ako ne navedete ograničenje, prikazuju se sve stavke koje se preuzimaju u upitu. Ako postoji veliki broj stavki, stranice širi prilagođava ih.

Stilovi   Koristite ove postavke da biste primenili vizuelne stilove grupe i stavke.

 • Stil grupe   Izaberite stil da biste primenili na naslov grupe. Na primer, ako grupišete po autoru, svaka grupa stavki ide imenom autora i imena autora se pojavljuje u stilu koji ste odredili pomoću ove postavke.

 • Stil stavke   Izaberite stil da biste primenili na stavki

Da biste prikazali polja U zavisnosti od opseg upita, možete da izaberete jednu ili više lokacije ili liste kolona čije vrednosti koje želite da prikažete u prikaz mesta za ovaj stil. Da biste naveli kolone iz određene grupe, otkucajte ime grupe u uglaste zagrade iza imena kolone, na primer, kolone [grupa]. Uverite se da biste razdvojili svake kolone unesite tačkom i zarezom.

Ako u prvu kolonu koju navedete ima praznu vrednost, Veb segment prikazuje vrednost naredne kolone.

Feeda   Možete da izaberete da se sadržaj tako što ćete Veb segment upita služi kao RSS Feed. To pruža stranice gledaocima mogućnost pretplate na rezultate upita Web segmenta, tako da primaju nove stavke kada se pojave, bez potrebe da ponovo posetite stranicu. Koristite ove postavke da biste naveli naslov i opis za RSS Feed.

 • Naslov feeda   Unesite ime koje želite da koristite za RSS Feed. Ovo ime pomaže pretplatnika da identifikuju feed u RSS čitaču.

 • Opis feeda   Unesite opis koji želite da koristite za RSS Feed. Ovaj opis pomaže pretplatnika da identifikuju feed u RSS čitaču.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×