Dinamički niza formule u vidu Excel koji nisu dinamičke

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Septembra, 2018 smo predstavili nekoliko nove funkcije u porodici funkcija koja se zove dinamičke niza. Ove funkcije će automatski popunili opseg ili niza i eliminisanju potrebe za zastareli formule niza kombinaciju tastera Ctrl + Shift + Enter (CSE). Dinamički niza svesni Excel imaju performanse implikacije kada je reč o kako prepoznaje zastarelog CSE formulama.

Određuje

  • Svaki put kada pišete formule u vidu dinamičku Excel, utvrdi ako ta formula postoji mogućnost da biste se vratili niz. Ako da se vrati niz, će sačuvajte ga kao dinamičke niz. Možete da sprečite formulu koja se su identifikovane kao dinamičke niz pomoću jedne funkcije.

  • Ako otvorite radnu svesku koja sadrži dinamički nizovi u starijoj verziji programa Excel, to će ih vide kao zastareli CSE niza.

  • Slede primeri funkcija MUNIT unet kao niz dinamičke i kao zastarelog CSE formule. Imajte na umu da zastarelog CSE formule niza se ponašaju vrlo slično kao dinamičke niza. Glavna razlika je da su ne možete da promenite veličinu i imaju bez pada ivice. Želite da uporedite dve, pogledajte članak: formula dinamičke niza protiv zastarelog CSE formule niza.

Dinamički niza

Zastareli CSE

Funkcija MUNIT uneta kao dinamičke niz Funkcija MUNIT unet kao niz CSE
  • Ako znate da će sa osobom koja koristi koji nisu dinamičke svesni Excel deljenja radne sveske dinamički niza omogućeno, je bolje da biste izbegli korišćenje funkcije koje nisu dostupne na njih.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Takođe pogledajte

Funkcija FILTER

Funkcija RANDARRAY

SEKVENCA funkcija

JEDAN funkcija

Funkcija SORTIRANJA

Funkcija SORTBY

JEDINSTVENI funkcija

#SPILL! greške u programu Excel

Ponašanje prolivene niza

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×