Dijalog „Umetanje polja za objedinjavanje“

U dijalogu Umetanje polja za objedinjavanje možete da umetnete informacije iz pojedinačnih polja, kao što su ime, broj telefona ili iznos donacije sa liste donatora. Da biste brzo dodali polje iz datoteke sa podacima u glavni dokument, na kartici Pošiljke u grupi Pisanje i umetanje polja kliknite na strelicu pored stavke Umetni polje za objedinjavanje, a zatim kliknite na ime polja.

Za više opcija, izaberite stavku Umetni polje za objedinjavanje da biste otvorili dijalog Umetanje polja za objedinjavanje.

Okvir „Umetni polje za objedinjavanje“

Dijalog Umetanje polja za objedinjavanje upotrebite da biste uradili sledeće:

  • Izaberite izvor za polja koja želite da dodate:

    • Izaberite stavku Polja adrese da biste izabrali polja adrese koja automatski odgovaraju poljima u izvoru podataka, čak i ako polja iz izvora podataka nemaju ista imena kao vaša polja.

    • Izaberite stavku Polja baze podataka da biste izabrali polja koja će uvek uzimati podatke direktno iz kolone u datoteci sa podacima.

  • Da biste dodali polja za objedinjavanje u dokument, u okviru Polja kliknite na željeno polje, a zatim kliknite na dugme Umetni. Ponovite za svako polje koje želite da dodate, a zatim kliknite na dugme Zatvori.

  • Ako se otvori dijalog Poređenje polja, moguće je da Microsoft Word ne može da pronađe neke od informacija koje su potrebne za umetanje polja. Kliknite na strelicu pored stavke (ne odgovara), a zatim izaberite polje izvora podataka koje odgovara polju potrebnom za objedinjavanje pošte.

Napomena: Ako umetnete polje sa liste Polja baze podataka i kasnije se prebacite na izvor podataka koji ne sadrži kolonu sa istim imenom, Word neće moći da umetne informacije iz tog polja u objedinjeni dokument.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×