Dijagnostikovanje problema sa vezom sa Skype za posao Online konektor

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ova tema pruža informacije koje će vam pomoći da dijagnostikovanje i rešavanje problema do kojih može doći kada pokušate da kreirate sesije udaljene Microsoft PowerShell koja se povezuje sa Skype za posao online. Pogledajte sledeće odeljke:

Uvoz modul greška izazvana smernica izvršavanja Windows PowerShell

PowerShell izvršavanja smernica pomaže da odredite koje konfiguracije datoteke mogu učita PowerShell konzoli i skripte koje korisnik može da pokrene iz tog konzoli. Minimum, Modul Skype za posao Online Connector nije moguće uvesti osim ako izvršavanja smernice postavljeno na RemoteSigned. Ako ne ima, onda će dobijate sledeću poruku o grešci kada pokušate da uvezete modul:

Import-Module : File C:\Program Files\Common Files\Microsoft Lync Server 2013\Modules\LyncOnlineConnector\LyncOnlineConnectorStartup.psm1 cannot be loaded because running scripts is disabled on this system. For more information, see about_Execution_Policies at https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=135170.

Da biste rešili ovaj problem, pokrenite PowerShell kao administrator, a zatim pokrenite sledeću komandu:

Set-ExecutionPolicy RemoteSigned

Za detalje o smernicama za izvršavanje, pogledajte članak O smernicama izvršavanja.

Uvoz modul greška izazvana neispravna verzija operativnog sistema Windows PowerShell

Modul Skype za posao Online Connector mogu se pokrenuti samo u okviru Windows PowerShell 3.0. Ako pokušate da uvezete modul u okviru prethodne verzije PowerShell, proces uvoza neće uspeti sa poruku o grešci slično ovome:

Import-Module : The version of the loaded PowerShell is '2.0'. The module 'D:\Program Files\Common Files\Microsoft Lync Server 2013\Modules\LyncOnlineConnector\LyncOnlineConnector.psd1' requires a minimum PowerShell version of '3.0' to execute. Please verify the installation of the PowerShell and try again.

Jedini način da biste rešili ovaj problem je da instalirate Windows PowerShell 3.0, koja je dostupna na Microsoft Download Center na http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=29939.

Nije uspeo da se poveže sa serverom Live ID

Obično postoje tri razloga zašto na pokušaj može da ne uspe uz sledeću poruku o grešci:

Get-CsWebTicket : Failed to connect live id servers. Make sure proxy is enabled or machine has network connection to live id servers.

Često ova greška znači da Pomoćnik za prijavljivanje za Microsoft usluge na mreži nije pokrenut. Da biste proverili status ove usluge tako što ćete pokrenuti sledeću komandu iz PowerShell odziv:

Get-Service "msoidsvc"

Ako usluga nije pokrenut, pokrenite uslugu tako što ćete koristiti ovu komandu:

Start-Service "msoidsvc"

Ako je pokrenuta, možda ste naišao problema sa mrežna veza između računara i Microsoft Live ID potvrda identiteta servera. Da biste to uradili, otvorite Internet Explorer i idite na https://login.microsoftonline.com/. Isprobajte prijavljivanja Office 365 odatle. Ako to ne uspe, verovatno imate problema sa mrežom veze.

Ređe, je moguće da veze URI za Microsoft Live ID potvrda identiteta servera konfigurisao pogrešna vrednost. Ako već ste utvrdili da prijavljivanje u pomoćniku za pokrenut i koje ne naiđete na probleme sa povezivanjem sa mrežom, to može biti problem. U ovom slučaju, obratite se Office 365 podrške.

Učitavanje modula Live ID

Jedna od preduslovi za korišćenje PowerShell za upravljanje Skype za posao online je da instalirate Pomoćnik za prijavljivanje za Microsoft usluge na mreži. Ako pomoćnik za prijavljivanje nije instaliran, dobićete sledeću poruku o grešci kada pokušate da uspostavite daljinsku sesiju sa Skype za posao online:

Get-CsWebTicket : Can not load Live Id module. Make sure correct version of Live Id Sign-in assistant is installed.

Pomoćnik za prijavljivanje za Microsoft usluge na mreži je dostupan u Microsoft Download Center na Microsoft Online usluge prijavljivanje pomoćnik za IT stručnjake RTW.

Prijavljivanje nije uspelo za korisnika

Kada pokušate da bi udaljene veze sa Skype za posao online, morate da navedete korisničko ime i lozinka važeći Skype za posao online korisničkog naloga. Ako ne znate, prijavljivanje neće uspeti zajedno sa poruku o grešci slično ovome:

Get-CsWebTicket : Logon failed for the user 'kenmyer@litwareinc.com'. Please create a new PSCredential object, making sure that you have used the correct user name and password.

Ako mislite da koristite važeći korisnički nalog i da li imate ispravnu lozinku, pokušajte da se ponovo prijavite. Ako to ne uspe, koristite iste akreditive i pokušajte da se prijavite na https://login.microsoftonline.com/. Ako ne možete da se prijavite na tu, obratite se Office 365 podrške.

Korisnik nema dozvolu za upravljanje ovog zakupca

Ne možete praviti udaljeni PowerShell vezu saSkype za posao online , osim ako ste član grupe administratora zakupca. Ako niste, vaš pokušaj neće uspeti i ćete primiti sledeću poruku o grešci:

New-PSSession : [admin.vdomain.com] Processing data from remote server admin.vdomain.com failed with the following error message: The user 'user@foo.com' does not have permission to manage this tenant. Permissions can be granted by assigning the user to the appropriate RBAC role. For more information, see the about_Remote_Troubleshooting Help topic.

Ako mislite da su ili bi trebalo da bude član grupe administratora zakupca, moraćete da se obratite Office 365 podršku.

Mogućnost povezivanja sa zakupcem je onemogućena u programu Skype za posao Online

Da biste koristili PowerShell za upravljanje Skype za posao online, svojstvo EnableRemotePowerShellAccess smernicama PowerShell zakupca mora biti postavljeno na True. Ako nije, povezivanje neće uspeti i ćete primiti sledeću poruku o grešci:

New-PSSession : [admin.vdomain.com] Processing data from remote server admin.vdomain.com failed with the following error message: The ability to connect to this tenant by using a remote PowerShell session has been disabled. Please contact Lync Help to check Tenant Powershell Policy of this tenant. For more information, see the about_Remote_Troubleshooting Help topic.

Ako vidite ovu poruku o grešci, moraćete da se obratite Office 365 podršku i pristupite daljinski PowerShell omogućena.

Maksimalan broj uporedne ljuske za ovog korisnika u programu Skype za posao Online premašena

Svaki administrator je dozvoljeno najviše tri istovremeno udaljene veze sa Skype za posao online. Ako imate tri veze udaljene PowerShell nagore i pokrenuta, svaki pokušaj četvrti istovremeno vezu neće uspeti, uz sledeću poruku o grešci:

New-PSSession : [admin.vdomain.com] Connecting to remote server admin.vdomain.com failed with the following error message : The WS-Management service cannot process the request. The maximum number of concurrent shells for this user has been exceeded. Close existing shells or raise the quota for this user. For more information, see the about_Remote_Troubleshooting Help topic.

Jedini način da biste rešili ovaj problem je da biste zatvorili neke od prethodne veze. Kada ste završili sa sesijom Skype za posao online , preporučujemo da koristite Remove-PSSession cmdlet da biste prekinuli sesiju. Ovo će vam pomoći da biste sprečili ovaj problem.

Maksimalan broj uporedne ljuske ovog zakupca u programu Skype za posao Online premašena

Iako svaki administrator je dozvoljeno da imaju tri istovremeno veza sa Skype za posao online zakupca, bez jednog zakupca je dozvoljeno da imaju više od 9 istovremeno veze. Na primer, tri administratori mogu svaki imaju tri otvorene sesije. Ako četvrti administrator pokuša da uspostavi vezu (rezultira ukupno 10 istovremeno veze), ovaj pokušaj neće uspeti, uz sledeću poruku o grešci:

New-PSSession : [admin.vdomain.com] Connecting to remote server admin.vdomain.com failed with the following error message : The WS-Management service cannot process the request. The maximum number of concurrent shells for this tenant has been exceeded. Close existing shells or raise the quota for this tenant. For more information, see the about_Remote_Troubleshooting Help topic.

Jedini način da biste rešili ovaj problem je da biste zatvorili neke od prethodne veze. Kada ste završili sa sesijom Skype za posao online , preporučujemo da koristite Remove-PSSession cmdlet da biste prekinuli ovu sesiju. Ovo će vam pomoći da biste sprečili ovaj problem.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×