Dijagnostika i popravljanje Office programa koji otkazuju korišćenjem Office dijagnostike

Microsoft Office dijagnostika u sistemu Microsoft Office 2007 predstavlja niz dijagnostičkih testova koji vam mogu pomoći da otkrijete zašto dolazi do pada sistema (nepravilnog zatvaranja) na vašem računaru. Dijagnostički testovi bi mogli direktno da reše neke od problema i da identifikuju načine na koje možete rešiti ostale probleme.

Važno : Dijagnostičke informacije koje se prikupljaju sa računara, sakupljaju se i čuvaju na njemu. Kada Office dijagnostika utvrdi da bi podaci mogli biti korisni u dijagnostikovanju i otklanjanju nekog problema, sistem vas pita da li želite te informacije da pošaljete korporaciji Microsoft. Pored toga, po završetku testova, bićete upitani da posetite Web stranicu kako biste dobili savet na osnovu rezultata testova. Sve informacije koje podelite da korporacijom Microsoft su potpuno anonimne i apsolutno nijedan lični podatak neće biti identifikovan kao vaš. Pročitajte Izjavu o privatnosti da biste saznali više o poverljivosti informacija.

Ovaj članak sadrži:

Šta pojedinačni dijagnostički testovi rade?

Kako da pokrenem Office dijagnostiku?

Šta pojedinačni dijagnostički testovi rade?

Kada pokrenete Office dijagnostiku, obično pokrećete i sve testove. Međutim, u nekim slučajevima neki testovi se ne pokreću – na primer, ako koristite serversku verziju operativnog sistema Microsoft Windows ili ako je administrator onemogućio neke testove.

Office dijagnostiku čine:

 • Dijagnostika instalacije     Ovaj test pronalazi oštećenja u datotekama i postavkama registratora u instalaciji sistema Microsoft Office 2007. Datoteke i postavke mogu biti oštećene zlonamernim virusima, odnosno neispravnim ili nepravilno konfigurisanim hardverom.

  Slede bitne činjenice o ovom testu:

  • Izvršavanje ovog testa može trajati 15 minuta ili duže.

  • Test se možda neće efikasno izvršiti ako ste na sistem prijavljeni pomoću usluga terminala ili udaljene radne površine.

  • Pri izvršavanju testa u neobičnim situacijama, može se dogoditi da se od vas zatraži da umetnete instalacioni disk sistema Microsoft Office. Proverite da li imate pristup disku ili deljenom mrežnom resursu sa koga ste instalirali sistem Office.

   Napomena : U prethodnim verzijama sistema Office, ova funkcija se zvala „Otkrij i popravi“.

 • Dijagnostika diska     Ovaj test traži dokaze problema sa čvrstim diskom. Tačnije, ovaj test traži greške koje su prijavljene od strane:

  • Windows evidencije sistemskih događaja.

  • Funkcije „Tehnologija samoposmatranja, analize i izveštavanja“ (SMART) čvrstog diska. SMART je funkcija koju neki proizvođači čvrstih diskova nude kako bi korisnicima obezbedili rano obaveštenje o potencijalnom otkazivanju čvrstog diska.

 • Dijagnostika memorije     Ovaj test proverava integritet radne memorije (RAM) koja se nalazi u vašem računaru.

  Napomena : Na serverskim verzijama operativnog sistema Windows ovaj test je podrazumevano onemogućen.

 • Dijagnostika ažuriranja     Ovaj test proverava da li je računar ažuriran instalacijom besplatnih servisnih paketa korporacije Microsoft. Servisni paketi su projektovani sa ciljem da učine sistem Office stabilnijim. Ako vašoj instalaciji sistema Office nedostaje neki servisni paket, važno je da ih instalirate što je pre moguće. (Ispravke su dostupne na lokaciji Stavke za preuzimanje na lokaciji Microsoft Office Online. U odeljku Ažuriranje sistema Office izaberite stavku Proveri da li postoje ispravke.) Ovaj test se izvršava samo ako ga omogućite.

  Kako da omogućim test dijagnostike ažuriranja?

  Da biste omogućili test dijagnostike ažuriranja, postupite na sledeći način u ovim programima sistema Microsoft Office 2007:

  • Word, Excel, PowerPoint ili Access

   1. Kliknite na dugme Microsoft Office Slika dugmeta , a zatim na dugme Ime programa opcije, pri čemu stavka Ime programa predstavlja ime programa koji trenutno koristite, na primer Word opcije.

   2. Izaberite stavku Centar za pouzdanost, izaberite stavku Napredne postavke centra za pouzdanost, a zatim stavku Opcije privatnosti.

   3. Potvrdite izbor Periodično preuzimaj datoteku koja pomaže pri utvrđivanju problema sa sistemom.

   4. Sačekajte oko nedelju dana da biste omogućili da datoteka bude preuzeta, a zatim ponovo pokrenite Microsoft Office dijagnostiku.

  • Visio, Outlook, Publisher ili InfoPath

   1. U meniju Alatke izaberite stavku Centar za pouzdanost, a zatim izaberite stavku Opcije privatnosti.

   2. Potvrdite izbor Periodično preuzimaj datoteku koja pomaže pri utvrđivanju problema sa sistemom.

   3. Sačekajte oko nedelju dana da biste omogućili da datoteka bude preuzeta, a zatim ponovo pokrenite Microsoft Office dijagnostiku.

 • Dijagnostika kompatibilnosti     Ovaj test identifikuje neusaglašene verzije programa Microsoft Office Outlook koje mogu da se instaliraju na vašem računaru. Dve različite verzije programa Microsoft Outlook ne mogu biti instalirane na jednom računaru, a da ne prouzrokuju nestabilnost sistema.

 • Pronađite poznata rešenja     Ovaj test pregleda podatke o padovima sistema Office 2007 izdanje koji su se u poslednje vreme dogodili na računaru. Test se zatim povezuje sa serverom da bi potražio neka od dostupnih rešenja za probleme koji su prouzrokovali padove sistema.

Vrh stranice

Kako da pokrenem Office dijagnostiku?

Preporučujemo vam da postupite na sledeći način da biste pre pokretanja Office dijagnostike osigurali uspešno izvršavanje svih testova:

 • Planirajte pokretanje testova tokom perioda kada možete da prekinete sa korišćenjem sistema. Tačnije, izbegavajte korišćenje sistema dok se izvršava test za dijagnostiku memorije.

 • Zatvorite sve pokrenute programe koje možete.

Uradite sledeće u ovim Microsoft Office 2007 programima:

Access, Excel, PowerPoint ili Word

 1. Kliknite na dugme Microsoft Office Slika dugmeta , a zatim na dugme Ime programa opcije, pri čemu stavka Ime programa predstavlja ime programa koji trenutno koristite, na primer Word opcije.

 2. Izaberite stavku Resursi.

 3. Kliknite na dugme Dijagnostikovanje, zatim na dugme Nastavi, a potom na dugme Pokreni dijagnostiku.

InfoPath, OneNote, Outlook, Publisher, Project, SharePoint Designer ili Visio

 1. U meniju Pomoć izaberite stavku Office dijagnostika.

 2. Kliknite na dugme Nastavi, a zatim na dugme Pokreni dijagnostiku.

Kako da pokrenem Office dijagnostiku ako ne mogu da pokrenem Office program?

Ako je potrebno, Office dijagnostiku možete da pokrenete iz Start menija.

 • U operativnom sistemu Microsoft Windows kliknite na dugme Start, postavite pokazivač na stavku Svi programi, zatim na stavku Microsoft Office, pa na stavku Microsoft Office alati, a zatim izaberite stavku Microsoft Office Dijagnostika.

Vrh stranice

Deli Facebook Facebook Twitter Twitter E-pošta E-pošta

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×