Digitalno potpisivanje projekta makroa

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ovaj članak opisuje kako možete digitalno da potpišete makro projekat pomoću certifikat. Digitalni certifikat morate da nabavite ako ga još uvek nemate. Da biste testirali projekte makroa na svom računaru, pomoću alatke Selfcert.exe možete da kreirate sopstveni samopotpisani certifikat.

U ovom članku

Pribavljanje digitalnog certifikata za potpisivanje

Projekti makroa i Microsoft Office

Kreiranje samopotpisanog certifikata

Digitalno potpisivanje projekata makroa u programima Excel, PowerPoint, Publisher, Visio i Word

Pribavljanje digitalnog certifikata za potpisivanje

Digitalni certifikat možete da dobijete od komercijalnog autoriteta za izdavanje certifikata (CA) ii od internog administratora za bezbednost ili IT stručnjaka.

Da biste saznali više o izdavanje certifikata koji nude usluge za proizvode korporacije Microsoft, pogledajte na listi članovi programa Microsoft osnovnog certifikata.

Vrh stranice

Projekti makroa i Microsoft Office

Zbog toga što digitalni certifikat koji kreirate nije izdao pouzdani autoritet formalno, projekata makroa koji su prijavljeni pomoću takvog certifikata nazivaju se samopotpisani projekti. Microsoft Office ima poverenja Samopotpisani certifikat samo na računaru koji ima samopotpisanog certifikata dodaje pouzdane certifikacija korena fascikle u certifikati - trenutni korisnik skladištenje.

Da biste saznali kako da kreirate samopotpisani certifikat, pogledajte sledeći odeljak.

Kreiranje samopotpisanog certifikata

Windows 7, Windows Vista ili Windows XP

 1. Kliknite na dugme Start, postavite pokazivač na stavku Svi programi, izaberite stavku Microsoft Office, izaberite stavku Microsoft Office alati i izaberite stavku Digitalni certifikat za VBA projekte.
  Pojavljuje se dijalog Kreiranje digitalnog certifikata.

 2. U polju Ime certifikata otkucajte opisno ime za certifikat.

 3. Kliknite na dugme U redu.

 4. Kada se prikaže poruka o uspehu samopotpisanog certifikata, kliknite na dugme U redu.

Dijalog „Kreiranje digitalnog potpisa“

Prikaz certifikata pomoću programa Internet Explorer

Postupite na sledeći način da biste prikazali certifikat u skladištu matičnih certifikata:

 1. Otvorite Internet Explorer.

 2. U meniju Alatke, izaberite stavku Internet opcije, a zatim kliknite na karticu Sadržaj.

 3. Kliknite na dugme Certifikati, a zatim izaberite karticu Lično.

Vrh stranice

Digitalno potpisivanje projekata makroa u programu Excel, PowerPoint, Publisher, Visio, Outlook ili Word

 1. Otvorite datoteku koja sadrži projekat makroa koji želite da potpišete.

 2. Na kartici Projektovanje, u grupi Kôd izaberite stavku Visual Basic.

  Napomena : Ako kartica „Projektovanje“ nije dostupna: izaberite karticu Datoteka. Izaberite stavku Opcije. Izaberite stavku Prilagođavanje trake. Na listi Prilagođavanje trake izaberite stavku Projektovanje, a zatim kliknite na dugme U redu.

 3. U modulu Visual Basic, u meniju Alatke izaberite stavku Digitalni potpis.

 4. Pojaviće se dijalog Digitalni potpis.

 5. Izaberite certifikat i kliknite na dugme U redu.

  Napomena : Ako niste izabrali digitalni certifikat ili želite da koristite neki drugi, kliknite na dugme Odaberi. Izaberite certifikat i kliknite na dugme U redu.

  Napomene : 

  • Preporučuje se da makroe potpisujete samo pošto je rešenje testirano i spremno za distribuciju: kada se kôd u potpisanom projektu makroa na bilo koji način promeni, digitalni potpis se uklanja. Međutim, ako imate važeći digitalni certifikat koji je prethodno korišćen za potpisivanje projekta na računaru, projekat makroa automatski će biti ponovo potpisan kada ga sačuvate.

  • Ako želite da sprečite da korisnici rešenja slučajno promene projekat makroa i učine vaš potpis nevažećim, zaključajte projekat makroa pre nego što ga potpišete. Digitalni potpis pokazuje da garantujete da projekat nije menjan od kad ste ga potpisali. Digitalni potpis ne dokazuje da ste vi napisali projekat. Zbog toga zaključavanje projekta makroa ne sprečava drugog korisnika da zameni digitalni potpis drugim potpisom. Administratori preduzeća mogu ponovo da potpišu predloške i programske dodatke kako bi mogli da kontrolišu stavke koje korisnici mogu da pokrenu na računarima.

  • Ako kreirate programski dodatak koji dodaje kôd projektu makroa, kôd bi trebalo da utvrdi da li je projekat digitalno potpisan i da obavesti korisnike o posledicama promene potpisanog projekta pre nego što nastave sa radom.

  • Kada digitalno potpisujete makroe, važno je da nabavite vremensku oznaku kako bi drugi korisnici mogli da provere vaš potpis ako je certifikat korišćen za potpis istekao ili je opozvan posle potpisivanja. Ako potpisujete makroe bez vremenske oznake, potpis ostaje važeći tokom perioda važenja certifikata.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×