Digitalno potpisivanje predloška obrasca

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Digitalno potpisivanje predloška obrasca potvrđuje identitet možete kao dizajner predloška obrasca na isti način na koji digitalnog potpisa u obrascu potvrđuje identitet korisnika koji je popunila obrazac. Dodavanje digitalnog potpisa u predložak obrasca takođe omogućava da upravlja na nivou potpunu pouzdanost predloška obrasca. Na primer, predložak obrasca koji sadrži kontrolisani kôd koji koristi potpunu pouzdanost nivo bezbednosti morate biti instaliran na računaru korisnika ili digitalno potpisali dizajner predloška obrasca tako da može da se koristi.

Napomena : When Microsoft Office Outlook 2007 users send a copy of an InfoPath form as an e-mail message to other Office Outlook 2007 users, and that form is set to run at the Full Trust security level, the associated form template must be signed with a digital signature in order to work properly.

Da biste dodali digitalni potpis obrasca ili predloška obrasca, potreban vam je digitalni certifikat. Možete da dobijete digitalni certifikat putem komercijalnog autoriteta za izdavanje certifikata ili od administratora unutrašnju bezbednost. Odluka da kupite digitalni certifikat zavisi od toga koliko je vaša organizacija namerava da primenite predloške obrazaca.

Ako digitalno potpišete predložak obrasca koji dizajnirate pomoću pouzdanog vrhovnog certifikata, doprinećete integritetu i autentičnosti predloška obrasca. Osim toga, nivo bezbednosti za predložak obrasca možete postaviti na vrednost „Potpuna pouzdanost“, što znači da predložak obrasca može pristupiti datotekama i postavkama na računaru korisnika ili na drugom domenu omogućavajući vam na taj način da koristite širi opseg opcija u predlošku obrasca. Pored toga, ako digitalno potpišete predložak obrasca, možete ga razviti i ažurirati tako što ćete njega i njegove ažurirane verzije poslati drugim osobama pomoću programa za e-poštu.

  1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije obrasca.

  2. Izaberite kategoriju Bezbednost i pouzdanost, a zatim potvrdite izbor Potpiši ovaj predložak obrasca.

  3. Kliknite na dugme Izaberi certifikat.

  4. U dijalogu Izbor certifikata izaberite certifikat koji želite da koristite za digitalno potpisivanje predloška obrasca.

    Napomena : Ako certifikat nije pouzdan na računaru korisnika, InfoPath će prikazati poruku o bezbednosti i zahtevati da korisnik omogući pouzdanost za izdavača certifikata da bi mogao da otvori obrazac zasnovan na ovom predlošku obrasca.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×