Demistifikovanje komponente ključne reči: kako (i zašto) za Povećavanje učestalosti ključnih reči u biografiji

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Avgust 2010

Po Karen Hoferber CPRW certifikovani pisac profesionalne biografije sa ResumePower.com

Pakovanje biografiju odgovarajuće ključnim rečima je odlična strategiju, da li ste aktivno pokretanje posao pretrage ili samo „testiranje vode” da biste ispitali na sledeći mogući karijeri. Tokom vremena ekonomsku recesiju, konkurenciju za poslove može da postane deo vrata, ali ključnu reč obogaćenog biografije mogu vam dati značajnog nogu na ravnopravni korisnici.

Ali, to „ključne reči” i zašto su toliko važan?

Ključne reči koje su industrijske - ili određene uslove, žargon, skraćenice ili naklapanja kako. Iako nije detaljna može da bude ključne reči:

 • Stepeni     (npr „MBA”, „BA u Marketing”)

 • Industrijske a     (npr „CCNA”, „CPA”, „CFA”, „MCP”)

 • Zvanje     (npr „je menadžer”, „Prodaja AE”, „Prijemu”, „Menadžer za razvoj poslovne”)

 • Funkcije na poslu     (npr „administrativnih upravljanje”, „Računovodstveni”, „Platni spisak”, „Prikupljanje”)

 • Aplikacije za računar     (npr „MS Office programski paket”, „U programu Word”, „Excel”)

 • Industrijske određeni uslovi i programa     (npr „šest Sigma”, „ISO”, „HIPAA”)

 • Poslodavac ili školi imena     (Imena zaposlenih se koriste da sa takmičenja)

 • Čvrsti veština     (npr „objavljivanje”, „Sistem bezbednosti”, „HAZMAT rukovanje”)

 • Meke veština     (npr „Teambuilding”, „Rešavanje problema”, „Usluga”, „upravljanje projektima”)

Sa početak računara i skeniranje tehnologije, uključivanja ključnih reči u biografiju je preuzeo novi značaj. Zašto: ključne reči koje se koriste kao termina za pretragu da biste suzili polje kandidati za dati poziciji. Kada zaposlenih pretragu biografije baze podataka (ili interne sistema ili na velikog broja radnih table kao Monster.com), njihove pretrage će početi pomoću ključnih reči za pretragu u pokušaju da biste pronašli gornje podudaranja za otvaranje poziciju. Više odgovara ključne reči biografiju ima, veći broj „poseta” dokument će primiti.

Da li je vaša biografije ključnu reč obogaćenog?

Sigurni da li biografiju sadrži sve odgovarajuće ključne reči neophodne tako da ga izlaze na vrh gomile?

Možete da uvećate učestalosti ključnih reči u biografiji tako što ćete na mreži istraživanja. Posetite velikog broja radnih table (kao što su Monster.com ili CareerBuilder.com) i pretražiti kroz poziciju objave koje se podudaraju sa vaše karijere cilj. Ne ograničavanje pretrage na određene geografske oblasti – idite u celoj zemlji. (Ne tražite posao u ovom trenutku; umesto toga, održavate ključnu reč istraživanja.) Imajte na umu termina koristi više puta u ovim reklame. Gde su kao veštine/kvalifikacije, unos ove ključne reči u biografiji (kao što je onaj otvaranje „Kvalifikacije profil”, u sa znakovima za nabrajanje „veštine ključ” liste, u odeljku „Obrazovanje” ili ugrađeni u vaš odeljak „Professional iskustvo”).

Uobičajeni dilemama ključnih reči

Šta ako nakon što istraživanje ključnu reč, pronađite da za pozicije usmeravate korisnike, zaposlenih su u potrazi za kandidati za ocenu "b", ali nikad ne završite sa vaše stepen? I dalje možete da radite u ovu ključnu reč dok je preostalo iskreni tako što ćete uključiti sledeće u odeljku „Obrazovanje”:

Univerzitet ime – grad, ST

Diplomirani (BS) finansije projekat, 2000-2003

Dovršeni ¾ diplomirala zahteva pre nego što prihvatite radnim vremenom položaj.

Ili, recimo da su potrazi za mesta u okviru proizvodnih i pojavljuje se više puta oglasi zahtevate „Šest Sigma iskustvo”, ali niste primili obuku u ovoj oblasti. Nakon malo istraživanju šest Sigma, međutim, otkrivate da mnogo obuke za upravljanje ste dovršili deli sličnosti sa šest Sigma principa. Evo kako to mogu biografiju:

 • Dovršeni detaljnije upravljanje obuka na osnovu šest Sigma osnove.

Savet iznutra

Pratite profesionalne biografije pisci rade kako biste Povećavanje učestalosti ključnih reči – uključuju sve moguće formate ključne negde na biografiju. Na primer, evo kako professional sa master naveden ovaj kvalifikacija na njen rezime:

Univerzitet ime – grad, ST

Master poslovne administracije (MBA), 2004

Stečena magistar poslovne administracije dok istovremeno radite puno radno vreme.

Imajte na umu u gorenavedenom primeru „MBA”, „Master organizacionih” i „master na stepen” da sve uključene, tako da bez obzira na to kako poslodavac uneli ovu ključnu reč kombinaciju tokom biografije pretrage, njen rezime će biti „pronađeno” i da registrujete „hit”.

MS Word savet pri kreiranju biografije: napravi najbolje „margina poziv” na biografiju

Oslanjajući se na programa Word podrazumevane postavke margina stranice možda neće biti najbolja strategija iz je praktično i dizajn smislu kada je u pitanju biografiju.

U današnji izuzetno konkurencije tržišta rada, biografije imaju mnogo više od jednostavno hroniku napredovanje u karijeri i akademske stepeni. Oni mora da pruža privlačne dokaz ne samo šta ste uradili, ali takođe kako pa ste vi to uradili.

Naravno, obezbeđivanju ove dodatne informacije povećava prebrojavanja reči biografiju. Podešavanjem margine da biste postigli simetrije između teksta i razmaka, možete da obezbedite prezentacije koja je vizuelno zadovoljstvo. Cilj je da dizajnirate radne biografije koji je sadržaja obogaćenog bez preplavljuje čitač tako što ćete nabijeno stranici sa previše teksta.

Poziv za najbolje „margine” je stvarno raspoređivanja opterećenja. Postavljanje veoma uske margine kako biste pritisni tona tekst na stranicu je grešku. To je verovatno čitaoci će biti potrebno da reši obeshrabrujuće dokument bez za dodatno lom doza migrena lek. Sa druge strane, ako podesite margine stranice i širok, krajnji rezultat može da izgleda amaterski ili početne.

Gornje i donje margine između 1 i.5 inča i leve i desne margine između 1 i.7 inča su efikasne na većini biografije. Ove postavke će vam omogućiti da uvećate stranicu prilikom i omogućava biografiju da „.”

Evo kako da podesite margine u programu Microsoft Word 2010:

 1. Na kartici Raspored na stranici , u grupi Podešavanje stranice kliknite na pokretač dijaloga u donjem desnom uglu.

 2. Na kartici " margine ", kliknite na strelice da biste podesili gornje i donje i strelica nalevo/nadesno margine.

 3. U okviru Primeni na, izaberite čitav dokument.

 4. Kliknite na dugme U redu.

Više informacija o autoru

Karen Hoferber je sertifikovani profesionalni pisac biografija i viši pisac biografije na ResumePower.com. Menjanje karijere? Pogledajte Na karijere promena biografije od Kim Ajzak i Karen Hoferber za pomoć. Možete da se obratite Karen na ResumePower.com.

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×