Deljenje to: ugradite Excel radnu svesku na Veb stranicu ili blog iz usluge OneDrive

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Deljenje iz sistema SharePoint ili OneDrive za posao? Idite ovde.

Kada je Excel radna sveska uskladištena u usluzi OneDrive, možete je ugraditi u blog. Čitaoci mogu da sortiraju, filtriraju i izračunavaju podatke direktno u vašoj objavi. Ako ažurirate radnu svesku u usluzi OneDrive, čitaoci će automatski videti najnoviju radnu svesku u ugrađenom prikazu.

Embedded Excel workbook

Prvo, uskladištene radnu svesku u usluzi OneDrive. Zatim kopirajte kôd za ugradnju:

 1. U OneDrive, kliknite desnim tasterom miša na radnu svesku, a zatim izaberite stavku Ugradi.

  Komanda „Ugradi“

 2. Kliknite na dugme Generiši, a zatim izaberite stavku Prilagodi kako će ugrađena radna sveska izgledati drugima.

 3. U okviru Šta da biste prikazali izaberite stavku koju želite da prikažete na vašem blogu. Prikazati celu radnu svesku ili prikazivanje grafikona, imenovanog opsega, izvedenu tabelu ili tabele. Za informacije o imenovani opsezi i pod imenom stavki u Excel radnim sveskama u članku Definisanje i korišćenje imena u formulama.

  U odeljku Izgled potvrdite izbor u poljima za potvrdu za željene opcije.

  U odeljku interakcija , odaberite način na koji želite da dozvolite osobama da biste vršili interakciju sa radnom sveskom. Ako dozvolite sortiranje i filtriranje, čitaoci bloga će moći da biste sortirali, filtrirali, i razvijanje ili skupljanje tabele ili izvedene tabele u radnoj svesci. Ako dozvoljavate da kucate, promene osobama da izvršite u ćelijama na vašem blogu neće biti sačuvane u originalnu radnu svesku. Na primer, ako ugradite hipoteke, možda ćete želeti da biste omogućili da kucate tako da osobe mogu da popune kredita termin iznos kredita i druge promenljive.

  Ako želite da biste naveli ćelije da bude izabrano kada se otvori stranicu bloga, potvrdite izbor u polju uvek počinju ta ćelija izabrana , a zatim kliknite na ćeliju u pregledu.

  U odeljku dimenzije , unesite širinu i visinu prikazivač u pikselima. Da biste videli kako će izgledati prikazivač na dimenzije koju ste naveli, izaberite stavku Prikaz stvarnoj veličini, na vrhu pregleda.

  Napomena : Možete navesti minimalno 200 do 100 piksela i najviše 640 tako što ćete 655 piksela. Ako želite da koristite dimenzije izvan ta ograničenja, možete da promenite kôd nakon što ga nalepite na blog.

  Kada budete zadovoljni sa pregledom, izaberite stavku Kopiraj. (Ako vas pregledač upita da dozvolite pristup ostavi, izaberite stavku Dozvoli pristup.)

  Konfigurisanje opcija za ugrađivanje

  Sada počnite da pišete vašu objavu u vašem uređivaču blogova. Kada budete želeli da ugradite radnu svesku, prebacite se na HTML uređivanje i pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+V da biste nalepili kôd za ugradnju.

  Savet :  Vaš uređivač blogova možda ima trik za prebacivanje na HTML uređivanje. Uglavnom bi trebalo da koristite duži put kako biste došli do uređivača teksta. Na primer, na lokaciji TypePad idite na stavku Blogovi, kliknite na ime vašeg bloga, a zatim izaberite stavku Napiši. Na lokaciji WordPress idite na kontrolnu tablu vašeg bloga i izaberite stavke Objave > Dodaj novo. Što se tiče lokacije WordPress, ne brinite zato što je kôd za ugradnju iframe. WordPress obično ne dozvoljava iframe interfejse u objavama, ali će napraviti izuzetak za iframe interfejse koje hostuju Office Online aplikacije.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×