Deljenje podataka Menadžera za poslovne kontakte sa drugim korisnicima

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Sa Menadžer za poslovne kontakte za Outlook 2007, možete i saradnicima da delite poslovne podatke koji su važne za sve vas. Informacije u naloge, poslovne kontakte, mogućnosti za poslovanje ili poslovnim projektima se čuvaju kao zapise u baza podataka Menadžera za poslovne kontakte. Autor ova baza podataka je takođe vlasnik baze podataka, i da dodelite ili zabranite pristup drugih korisnika koji su na istoj mreži.

Napomena : Za veće nivo bezbednosti, svi podaci koji se prenose između deljena baza podataka i lokalna baza podataka je šifrovana.

Vlasnik baze podataka možete da delite bazu podataka samo sa saradnicima čije računara su na istoj mreži, u istoj radnoj grupi ili domen. Umreženom računarima „videti” što znači da saradnicima možete da pristupite fascikli, datoteka i štampača na jedni drugima na računarima ako fasciklu, datoteku ili štampač koji se dele. Računari su povezani bežično ili pomoću fizičke veze. Više informacija o umrežavanje i deljenje datoteka potražite u Windows pomoći i podršci.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Odobrite ili odbijete drugim korisnicima pristup bazi podataka

Pristup sa deljenom bazom podataka

Odobrite ili odbijete drugim korisnicima pristup bazi podataka

Ako ste vlasnik baze podataka, možete da dodelite pristup bazi podataka izabranim korisnicima koji već imaju pristup vašem računaru ili su deo vaše domen. Takođe možete da koristite čarobnjak za deljenje baze podataka da biste promenili korisnike koji imaju pristup bazi podataka programa Business Contact Manager.

Računare korisnika može biti članovi iste radne grupe ili mreže. Domen nije potrebno da delite bazu podataka.

Korisnici koji imaju pristup bazi podataka možete da ažurirate zapise, kreirati nove zapise i premeštati zapise u fasciklu " Izbrisane stavke ". Oni mogu da trajno brisanje zapisa.

Kao vlasnik baze podataka možete:

 • Birati da li hoćete li deliti vašu bazu podataka sa drugim osobama ili je nećete deliti.

 • Omogućiti pojedinačnim korisnicima pristup vašoj bazi podataka ili ga zabraniti.

 • Promeniti korisnike koji imaju pristup bazi podataka.

 • Izbrisati bazu podataka.

 • Napraviti rezervnu kopiju baze podataka.

 • Vratiti bazu podataka za koju ste prethodno napravili rezervnu kopiju u prethodno stanje.

 • Trajno izbrisati zapis tako što ćete isprazniti fasciklu Izbrisane stavke.

  Svi korisnici mogu vratiti u prethodno stanje zapis koji se još uvek nalazi u fascikli Izbrisane stavke.

 • Proveriti ima li grešaka i popraviti bazu podataka.

  • Promenite preduzeće baze podataka programa Business Contact Manager povezan sa kroz vaše knjigovodstveni sistem.

Ako ste na administrator računara ili domen, možete da:

 • Dodajte nove korisnike na računaru ili domen.

 • Pristup bilo koje deljena baza podataka na tom računaru ili domen, uključujući baze podataka kreirane druge osobe.

Da biste se premestili na bazu podataka, prvo Pravljenje rezervne kopije podataka Menadžera za poslovne kontakte, a zatim vratite u prethodno stanje podatke na odredišnom računaru.

Vrh stranice

Omogućavanje ili zabrana pristupa bazi podataka Menadžera za poslovne kontakte

 1. U meniju Menadžera za poslovne kontakte postavite pokazivač na stavku Alatke baze podataka, a zatim izaberite stavku Podeli bazu podataka.

 2. Dovršite čarobnjak za Deljenje baze podataka .

  • Da biste dodelili ili odbijete pristup samo određenim korisnicima, izaberite opciju želim da delim svoje podatkei zatim na stranici Izbor korisnika , uradite sledeće:

   • Potvrdite izbor u polju za potvrdu pored imena korisnika sa kojima želite da delite bazu podataka Menadžera za poslovne kontakte.

   • Opozovite izbor u polju za potvrdu za korisnike koji ne želite da pristupi bazi podataka.

  • Da biste odobrili pristup sa nekim ko će se povežete sa deljenom bazom podataka sa drugog računara, u čarobnjaku za Deljenje baze podataka izaberite opciju Želim da delim svoje podatke, a zatim potvrdite izbor u polju za potvrdu sa korisnicima koji rade na drugim računarima u mojoj mreži . Da biste dodali novog korisnika čije ime nije naveden, na stranici Izbor korisnika , kliknite na dugme Dodaj novog korisnika. Morate da navedete privremenu lozinku za svakog korisnika. Lozinka ne može da bude prazno.

   Savet : Novi korisnik takođe mora imati korisnički nalog sa isto korisničko ime na računaru na kojem se povezuje sa deljenom bazom podataka.

  • Da biste se povezali sa deljenom bazom podataka Menadžera za poslovne kontakte, svaki računar mora biti pokrenut Menadžer za poslovne kontakte za Outlook 2007.

Da biste promenili (Dodavanje ili uklanjanje) korisnici koji imaju pristup bazi podataka Menadžera za poslovne kontakte

 1. U meniju Menadžera za poslovne kontakte postavite pokazivač na stavku Alatke baze podataka, a zatim izaberite stavku Podeli bazu podataka.

 2. Kliknite na dugme Dalje.

 3. Na stranici Izbor korisnika , uradite sledeće:

  • Potvrdite izbor u polju za potvrdu pored imena korisnika sa kojima želite da delite bazu podataka Menadžera za poslovne kontakte.

   Da biste dodali korisnika koji nije naveden na stranici, kliknite na dugme Dodaj novog korisnika , a zatim pratite uputstva na ekranu. Morate da navedete privremenu lozinku za svakog korisnika. Lozinka ne može da bude prazno. Novi korisnik takođe mora imati korisnički nalog sa isto korisničko ime na računaru na kojem se povezuje sa deljenom bazom podataka.

  • Opozovite izbor u polju za potvrdu pored imena korisnika koje ne želite da imaju pristup bazi podataka programa Business Contact Manager.

 4. Kliknite na dugme Dalje i dovršite čarobnjak.

Vrh stranice

Da biste zaustavili deljenje baze podataka

 1. U meniju Menadžera za poslovne kontakte postavite pokazivač na stavku Alatke baze podataka, a zatim izaberite stavku Podeli bazu podataka.

 2. Na stranici Deljenje baze podataka , kliknite na dugme ne želite da delite svoje podatke.

  Napomena : Ako Business Contact Manager za Outlook integrisan sa Office Accounting, integracija moraju biti uklonjene pre nego što možete da prestanete da delite bazu podataka. Više informacija o tome kako da uklonite integracija, potražite pomoć u Office Accounting.

Pristup sa deljenom bazom podataka

Ako vam je odobren pristup vlasnik baze podataka može povezati sa bazom podataka Menadžera za poslovne kontakte. Deljena baza podataka može biti na istom računaru (lokalne) ili na drugi računar (udaljeni).

Napomena : Da biste se povezali sa deljenom bazom podataka Menadžera za poslovne kontakte, svaki računar mora biti pokrenut Menadžer za poslovne kontakte za Outlook 2007.

Ako vam je dodeljen pristup, možete Prikazujte stavke istorije komunikacije, ažuriranje zapisa, kreirati nove zapise, pristupite računovodstveni podataka i premeštati zapise u i iz fascikle " Izbrisane stavke ".

Napomena : Više osoba istovremeno može da urede isti zapis zato što on nije zaključana. Ako zapisa istovremeno uređivati po većem broju osoba, najnovija verzija sačuvane promene će zameniti prethodne promene.

Pored biti odobren pristup sa deljenom bazom podataka koja se nalazi na istom računaru, Menadžer za poslovne kontakte za Outlook mora biti konfigurisana za Outlook profil. Ako je deljena baza podataka na drugom računaru, Menadžer za poslovne kontakte za Outlook takođe mora da bude instaliran na vašem računaru, a zatim konfigurisan za Outlook profil. U svakom slučaju, to znači da kada pokrenete Outlook, morate da dovršite čarobnjak za pokretanje programa Business Contact Manager. Pogledajte sledeće procedure za informacije o tome kako da dovršite čarobnjak za pokretanje ili da se prebacite pomoću sa deljenom bazom podataka.

Više informacija o profilima potražite u članku Pregled Outlook profila e-pošte.

Da biste pristupili deljenoj bazi podataka, izvršite neku od sledećih radnji:

Ako koristite Menadžer za poslovne kontakte za Outlook po prvi put, dovršite čarobnjak za pokretanje

 1. U Čarobnjak za pokretanje, kliknite na dugme Izaberi postojeću bazu podataka.

 2. U polju ime otkucajte ime računara na kojem se nalazi deljena baza podataka i zatim kliknite na dugme Poveži.

  Ako ne znate ime računara ili baze podataka, obratite se osobi koja je kreirala bazu podataka da biste dobili ove informacije.

 3. U polju ime baze podataka izaberite bazu podataka.

 4. Kliknite na dugme dalje, a zatim sledite uputstva u čarobnjaku za pokretanje.

  Vlasnik baze podataka mora da vam privremenu lozinku. Bićete upitani da ga promenite. Lozinka ne može da bude prazno.

Ako već imate instaliran i koristi Menadžer za poslovne kontakte za Outlook, prebacite se sa deljenom bazom podataka.

 1. U meniju Menadžera za poslovne kontakte postavite pokazivač na stavku Alatke baze podataka, a zatim izaberite stavku Kreiraj ili izaberi bazu podataka.

 2. Izaberite stavku Izaberi postojeću bazu podataka.

 3. U polju ime otkucajte ime računara na kojem se nalazi deljena baza podataka i zatim kliknite na dugme Poveži.

  Ako ne znate ime računara ili baze podataka, obratite se osobi koja je kreirala bazu podataka da biste dobili ove informacije.

 4. U polju ime baze podataka izaberite bazu podataka.

 5. Kliknite na dugme dalje, a zatim sledite uputstva u čarobnjaku za pokretanje.

  Vlasnik baze podataka mora da vam privremenu lozinku. Bićete upitani da ga promenite. Lozinka ne može da bude prazno.

Više informacija o stranici, kliknite na dugme pomoć .

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×