Deljenje ekrana u programu Skype za posao

Deljenje ekrana u programu Skype za posao

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da prikažete celu radnu površinu ili samo program svima u Skype za posao sastanku, pozivu ili trenutnih poruka (IM) razgovora.


Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Napomena: U video zapisu Predstavi radnu površinu pregledu prikazuje šta želite da vidite ako koristite više monitora. Ako koristite jednom monitoru, nećete videti ovaj pregled.

Predstavljanje radne površine ili određene programe

Imajte na umu da morate da budete izlagač na sastanku Skype za posao za deljenje ekrana. Ako opcija je nedostupna, zatražite od jednog izlagači da vam da pristup izlagača.

 • Koristite opciju Predstavi radnu površinu kada treba da se prebacujete između više programa ili radite na datotekama iz različitih programa.

 • Koristite opciju Predstavi programe kada je potrebno da predstavite određene programe ili dokumente, a ne želite da druge osobe vide bilo šta drugo na vašem računaru.

Deljenje ekrana ili programa

Važno: Kada delite radnu površinu, svako na Skype sastanku može da vidi programe, datoteke i obaveštenjima. Ako imate poverljivim informacijama ili datoteka koje ne želite da druge osobe vide, zatvorite ih – ili umesto toga koristite Predstavite programe .

 1. Na dnu prozora razgovora, kliknite na dugme prezentacija (monitor).

 2. Odaberite nešto od sledećeg:

  • Da biste delili sadržaj na vašoj radnoj površini, izaberite stavku predstavi radnu površinu.

   Važno: Kada delite radnu površinu, svi učesnici sastanka mogu videti vaše programe, datoteke i obaveštenja. Ako imate poverljive informacije ili dokumente koje ne želite da druge osobe vide, zatvorite ih ili koristite opciju Predstavi programe umesto toga.

  • Da biste delili jedan ili više programa ili datoteke, kliknite na dugme Predstavite programe, a zatim izaberite određeni program ili datoteku.

 3. Na traci sa alatkama deljenja na vrhu ekrana, koristite jedan od sledećih opcija:

  • Da biste delili kontrolu nad radnom površinom ili programom sa učesnicima, kliknite na dugme Prepusti kontrolu u mala traka sa alatkama na vrhu. Saznajte više u odeljku prepuštanje kontrole ispod.

  • Izaberite stavku Dodaj da biste sakrili traku sa alatkama i imate više prostora. Da biste otkrili traku sa alatkama, postavite pokazivač na vrh ekrana. Kada se pojavi traku sa alatkama deljenja, koristite neku od kontrole potrebne ili kliknite na dugme Zakači ponovo na traci sa alatkama ostanu vidljivi.

Napomena: Tokom prezentacije, Skype za posao status se menja u prezentujem ( Izlaganje indikator statusa ). To znači da nećete primati trenutne poruke ili pozive. Možete da promenite ovu postavku u prozoru opcije statusa.

Da biste se sastanak učesnike da delite svoje ekrana biste im dali pristup izlagača i oni će moći da koristite kontrole. Ako ne koriste Skype za posao, i dalje mogu da koriste Aplikaciju Skype sastanke (Skype za posao Web App) da biste predstavili.

Podešavanje video zapisa

Kada ste dali kontrolu drugom učesniku, možda ćete želeti da biste prilagodili veličinu video zapisa. Za informacije o tome kako da podesite veličinu video zapisa prezentacije, pogledajte Kako da podesite veličinu video zapisa na Skype pozivi grupe.

Prestanak deljenja ekrana

Kada završite kliknite na dugme Zaustavi deljenje delite ekran.

Deljenje primarnog, sekundarnog ili svih monitora.

Ako imate više od jednog monitora, svakog od njih će se prikazivati na tabli za Deljenje ekrana . Odaberite stavku koju želite da delite ili izabrati koji želite da delite. Ako koristite samo jedan monitor, nećete videti na tabli za Deljenje ekrana .

Ograničenja za predstavljanje programa

Deljenje programa nije dostupno za aplikacije u nastavku, ali možete da koristite deljenje radne površine:

 • Skype za posao

 • Upravljač snimcima programa Skype za posao

 • Istraživač datoteka

 • Lepljive beleške

 • Univerzalni aplikacije za Windows platformu (UWP)

 • Windows bočna traka

Takođe, ne možete da je poklon programa koji ima privilegijama korisnika većim od privilegija za Skype za posao, kao što je komandna linija.

Deljenje programa nije dostupno ako održavate sastanak na udaljenom računaru koji koristi operativni sistem Windows Vista ili starijom verzijom sistema Windows Server 2008.

Izlaganje PowerPoint projekcije slajdova u scenariju sa više monitora

PowerPoint projekciju slajdova možete da izlažete kao profesionalac tako što ćete iskoristiti prednosti više monitora.

Ako se nalazite u sobi za konferencije, a koje želite da prikažete projekciju slajdova pomoću projektor ili velikom ekranu uređaja, a zatim da prikažete sekundarni monitor. PowerPoint projekciju slajdova će se pojaviti na ekranu veliki za osobe u sobu i na bini prezentaciju za osobe na Skype za posao. I na laptop računaru, videćete prikaz za izlagača koja prikazuje trenutni slajd, beleške izlagača i pregled na sledeći slajd, vidljive samo vama.

Ako prikazujete PowerPoint projekciju slajdova iz svoje kancelarijei imate više monitora, možete da prikažete svoj sekundarni monitor i i dalje vidite beleške izlagača na primarnom monitoru.

Predstavite PowerPoint projekciju slajdova na projektoru ili velikom ekranu u sobi za konferencije tako što ćete izlagati na sekundarnom monitoru. Na laptop računaru vidite prikaz za izlagača, ali učesnici u sobi ili na Lync sastanku vide samo projekciju slajdova.

Izlaganje PowerPoint projekcije slajdova pomoću programa Lync iz vaše kancelarije

Uputstva su ista u oba slučaja:

 1. Izvan Skype za posao, otvorite PowerPoint niz na primarnom monitoru (ili laptop računaru ako ste u sobi za konferencije).

 2. Izaberite karticu " Projekcija slajdova ", a zatim izaberite stavku Od početka. Prikaz učesnika u nizu pojaviće se na svoj sekundarni monitor (ili na projektoru ako se nalazite u sobi za konferencije). Prikaz za izlagača će se pojaviti na primarnom monitoru

 3. Skype za posao, kliknite na ikonu predstavljanje , a zatim odaberite stavku Predstavi radnu površinu.

 4. U dijalogu Predstavi radnu površinu , kliknite na dugme sekundarni monitor – ili onog monitora koji prikazuje učesnika pogled na PowerPoint niz slajdova.

Prepuštanje ili preuzimanje kontrole nad sesijom deljenja

Ako želite da neki drugi učesnik sastanka promeni datoteku, da vam pomogne pri predstavljanju ili demonstriranju, možete mu dodeliti kontrolu. I vi i taj učesnik ćete imati kontrolu nad deljenjem, ali vi možete u bilo kom trenutku oduzeti kontrolu tom učesniku.

 1. Na traci sa alatkama deljenja kliknite na dugme Prepuštanje kontrole.

 2. Izaberite ime osobe kojoj želite da prepustite kontrolu.

  Skype za posao šalje obaveštenje toj osobi da bi je obavestio da delite kontrolu.

 3. Da biste preuzeli kontrolu, na traci sa alatkama za deljenje izaberite stavku Dodeljivanje kontrole, a zatim kliknite na dugme Preuzmi kontrolu.

  Savet:  Možete omogućiti drugim osobama da automatski i u bilo koje vreme preuzmu kontrolu nad vašim sesijama deljenja tako što ćete kliknuti na dugme Automatski daj kontrolu na traci sa alatkama za deljenje. Ova opcija preporučuje se samo u slučaju malih i uobičajenih sastanaka. Ako želite da poništite automatsku dozvolu, izaberite stavku Daj kontrolu i opozovite izbor u polju za potvrdu Automatski daj kontrolu.

Rešavanje problema

Ovde dajemo rešenja za razne probleme koje možete naići deljenje ekrana. Mnogih problema su rešen izvršavanjem na najnoviju verziju programa Skype za posao.

Opcije deljenja ekrana su onemogućene Treba da budu u glasovnog ili video poziv za deljenje ekrana. Ako niste u pozivu, nećete imati opciju za deljenje ekrana.

Ja sam poziva, ali ne mogu da dele mom ekranu Uverite se da ste i osobe koje delite sa ekrana koristite verziju sistema Skype za posao koji podržava deljenje ekrana. Dobili najnoviju verziju programa Skype za posao.

sam poziva, ali moj deo ekrana (ili ekrana deo drugi učesnik) čuva zamrzavanja ili će prazna – Uverite se da imate dovoljan propusni opseg za deljenje ekrana i zatvorite sve aplikacije koje možda drugi vaš propusnog opsega ili smanjenje performansi – kao što je muzika protok aplikacija kao što su Spotify ili iTunes.

Možete da delite ekranu poziva, ali drugi učesnik ne može da deli. Ako je osoba koje delite sa ekrana na stariju verziju Skype za posao, možda ćete i dalje moći da prikažete na ekranu, ali ta osoba neće moći da deljenje ekrana. Preporučujemo da svi učesnici dobili najnoviju verziju programa Skype za posao.

Ekranima delim izgleda izobličeno ili isprekidani drugoj osobi Proverite da li ako osoba koje delite ekran sa koristi stariju verziju Skype za posao od vas. Preporučujemo da se najnoviju verziju programa Skype za posao.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×