Deljenje dokumenata ili fascikli u usluzi Office 365

Dokumenti i fascikle koje sukladištite u OneDrive for Business privatni su sve dok ne odlučite da ih podelite. Slično tome, u biblioteci lokacija tima možete da podelite određene dokumente ili fascikle sa osobama koje inače nemaju pristup lokaciji. Kad delite dokumente ili fascikle, možete odlučiti hoćete li dozvoliti drugima da ih uređuju ili samo pregledaju.

Napomena   Možda ćete moći i da delite dokumente sa spoljnim korisnicima (osobama izvan vaše mreže) tako što ćete ih pozvati kao „goste“ ili kreiranjem i objavljivanjem veza za goste. Više detalja pronaći ćete u članku Deljenje lokacija ili dokumenata sa osobama izvan organizacije.

Deljenje dokumenta ili fascikle

 1. Idite do OneDrive for Business ili biblioteke lokacija u kojoj se nalazi dokument ili fascikla koju želite da podelite.

 2. Izaberite datoteku koju želite da delite i izaberite stavku Deli.

  Deljenje datoteke iz OneDrive for Business biblioteke

 3. U dijalogu Deljenje, na kartici Pozivanje osoba otkucajte imena ili e-adrese osoba sa kojima želite da delite dokument ili fasciklu.

 4. Izaberite postavku dozvole.

  Izaberite postavku dozvole za osobe koje ste pozvali da dele dokument

 5. Ako želite, otkucajte poruku koja će biti uključena u e-poruku koja će se slati svim pozvanim osobama. E-poruka sadrži vezu ka deljenom dokumentu.

 6. Ako ne želite da pošaljete e-poruku, izaberite stavku Prikaz opcija, a zatim opozovite izbor u polju za potvrdu Pošalji poziv e-poštom.

Vrh stranice

Najčešća pitanja

Kako mogu da delim dokument sa „svima“?

U sistemu OneDrive for Business postoje dva načina da delite dokumente sa svima:

 • Stavite dokumente u fasciklu „Deljeno sa svima“.
  Fascikla „Deljeno sa svima“ u usluzi OneDrive for Business

 • Koristite dijalog „Deljenje“. Pratite istu goreopisanu proceduru za Deljenje dokumenta ili fascikle, ali u polje „Pozivanje osoba“ otkucajte Svi.

  Deljenje dokumenta sa svima pomoću dijaloga „Deli“

  Napomena    Ako delite dokument u biblioteci lokacije tima, to je jedina opcija za deljenje sa svima.

U čemu je razlika? Korišćenje fascikle „Deljeno sa svima“ brzo je i lako. Jednostavno prevucite dokument u fasciklu „Deljeno sa svima“ ili napravite nove dokumente u toj fascikli i to je sve.

Najvažnija razlika: Dijalog „Deljenje“ vam omogućava da izaberete stavku „Sve osobe osim spoljnih korisnika“. Ako vaša organizacija dozvoljava spoljno deljenje, deljenje sa svim osobama uključuje spoljne korisnike: osobe izvan vaše organizacije koje su ranije bile pozvane da dele dokumente kao gosti, bilo da ste ih pozvali vi ili druge osobe iz vaše organizacije.

Svi dobijaju dozvolu za uređivanje dokumenata koje stavite u fasciklu „Deljeno sa svima“ osim ako ne promenite postavku dozvole ili ako je OneDrive for Business napravljen pre juna 2014. godine. Ako je OneDrive for Business napravljen pre tog datuma, fascikla „Deljeno sa svima“ pokreće se sa dozvolama samo za prikaz. Postavku dozvole možete da promenite bilo kada tako što ćete pratiti uputstva za deljenje fascikle u prethodnom delu ovog članka.

Vrh stranice

Kako osobe pronalaze dokumente koje sam podelio sa svima?

Dokumenti koje delite sa svima ne pojavljuju se u prikazu „Deljeno sa mnom“ u sistemu OneDrive for Business. Zašto? Uzmite u obzir to da, u zavisnosti od veličine organizacije, mogu postojati stotine ako ne i hiljade dokumenata koji se dele sa svima. Takođe, možda nećete morati da šaljete e-poruku sa pozivom za deljenje svima u organizaciji.

Umesto toga, osobe mogu pronaći ove dokumente tako što će:

 • Pratiti vezu koju ste im poslali direktno u e-poruci.

  Veb URL svakog dokumenta možete pronaći u njegovom oblačiću.
  Veb URL adresa dokumenta Kopirajte i nalepite URL u e-poruku adresiranu određenim osobama koje želite da obavestite.

 • Koristiti polje za pretragu u usluzi OneDrive for Business.

  U ovom primeru Mila Demić pretražuje ključne reči „Sudski slučajevi“ da bi pronašla relevantne dokumente koji se u njenoj organizaciji dele sa njom.Pretraživanje ključnih reči radi pronalaženja dokumenata koje su osobe podelile sa vama

Vrh stranice

Kako mogu da vidim sa kim delim dokument?

 1. Izaberite meni Više (...) pored dokumenta koji vas zanima da biste otvorili njegovu iskačuću karticu.

  Imena osoba sa kojima delite dokument pojavljuju se na iskačućoj kartici.

  Lebdeća kartica navodi osobe koje dele dokument

 2. Ako delite sa više osoba a ne prikazuju se sva njihova imena na kartici, kliknite na vezu više na kraju liste imena. Možete da pomerate sadržaj liste da biste videli sva imena.

  Kartica „Deljeno sa“ u dijalogu „Deljenje“

  Saveti   Ako biblioteka u kojoj radite ima kolonu Deljenje, možete da izaberete ikonu „Osobe“ da biste otvorili dijalog Deljenje.

  Ikona „Deli“ za dokument deljen sa dve ili više osoba

Kako mogu da zaustavim deljenje dokumenta ili fascikle?

Da bi dokument ili fascikla opet bili privatni, možete prestati da ih delite.

 1. Izaberite ikonu „Osobe“ za dokument ili fasciklu kako biste otvorili dijalog Deljenje.

  Ikona „Deli“ za dokument deljen sa dve ili više osoba

 2. U dijalogu Deljeno sa izaberite stavke Može da prikaže ili Može da uređuje pored osobe sa kojom više ne želite da delite i kliknite na dugme Zaustavi deljenje.

  Komanda „Zaustavi deljenje“ u prozoru „Deli“ u sluzi OneDrive for Business

Vrh stranice

Primenjuje se na: Office 365 End User, SharePoint Online, Office 365 Small Business Admin, SharePoint Online Website, OneDrive for Business, Office 365 Admin, SharePoint Server 2013 Enterprise, SharePoint Server 2013 PreviewDa li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Resursi podrške

Promeni jezik