Deljenje datoteka u usluzi OneDrive za iOS

Deljenje datoteka u usluzi OneDrive za iOS

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da delite OneDrive datoteka, fotografija i fascikli u OneDrive aplikaciju na iOS uređaju baš kao i na Računaru ili Mac računaru. Takođe možete videti deliti datoteke sa vama. Da biste zaustavili deljenje, idite na Veb lokaciji OneDrive i prijavite se pomoću Microsoft naloga ili pomoću poslovnog ili školskog naloga.

Izaberite kako želite da delite

 1. Izaberite datoteku ili fasciklu koju želite da delite (pritisnite i držite da biste je izabrali).

 2. Dodirnite stavke Deli OneDrive deljenje > Kopiraj vezu. OneDrive kreira URL za datoteke i smešta ga u ostavu uređaja.

 3. Idite na mesto na koje želite da dodate vezu, kao što su blog, veb stranica ili objava na društvenim medijima i nalepite je.

Napomena: Zapamtite da svi koji imaju vezu mogu da otvore, preuzmu i sačuvaju dokument, kao i da proslede vezu.

 1. Izaberite datoteku ili fasciklu koju želite da delite (pritisnite i držite da biste je izabrali).

 2. Dodirnite stavke Deli OneDrive deljenje > Pozovi osobe.

 3. Na tabli Pozivanje osoba, u odeljku Deljenje sa unesite željene adrese e-pošte. Dodirnite stavku Dodaj kontakt Dodavanje primaoca da biste dodali primaoce sa liste kontakata.

 4. Ako želite da primaoci imaju mogućnost da dodaju promene ili uređivanja, u okviru „Opcije“ uključite opciju Dozvoli uređivanje?. Isključite je da bi datoteka primaocima bila samo za čitanje.

 5. Dodirnite stavku Dodaj. Primaoci dobijaju e-poruku sa vezom ka dokumentu.

 1. Izaberite datoteku ili fasciklu koju želite da delite (pritisnite i držite da biste je izabrali).

 2. Dodirnite stavke Deli OneDrive deljenje > Pošalji e-poštom u programu Outlook.

  Ako nemate Outlook za iOS na uređaju, dodirnite stavke Deli > Pošta, a zatim koristite iOS aplikaciju e-pošte ili odaberite drugu aplikaciju koju želite da koristite.

 3. Otvara se e-poruka koja sadrži vezu do datoteka koje delite. Unesite adrese osoba sa kojima želite da delite, dodajte napomenu ako želite, a zatim pošaljite poruku.

 1. Izaberite datoteku ili fasciklu koju želite da delite (pritisnite i držite da biste je izabrali).

 2. Dodirnite stavke Deli OneDrive deljenje > Pošalji datoteku.

  Savet: Deljenje u vidu priloga funkcioniše samo za pojedinačne datoteke. Ako želite da delite više datoteka ili fasciklu, koristite opciju Pozovi osobe ili Kopiraj vezu.

 3. Izaberite aplikaciju koju želite da koristite za e-poruku.

 4. Otvara se e-poruka sa datotekom koju delite u vidu priloga. Unesite adrese osoba sa kojima želite da delite, dodajte napomenu ako želite, a zatim pošaljite poruku.

Datoteke deljene sa vama

Kada neko sa vama podeli OneDrive datoteku ili fasciklu, obično dobijete poruku u e-pošti ili obaveštenje na iOS uređaju. Da biste pronašli datoteke deljene sa vama u aplikaciji OneDrive, dodirnite ikonu prikaza Deljeno Dugme za deljeni prikaz u OneDrive aplikacija za Android u dnu aplikacije.

Prikaz deljenih datoteka u OneDrive aplikacija za Android

Prikaz Deljeno sadrži datoteke koje su deljene sa vama, kao i datoteke koje ste vi delili sa drugima. Dok ste prijavljeni pomoću ličnog OneDrive naloga, dodirnite ime osobe koja deli da biste pronašli datoteke koju je ta osoba delila.

Napomena: Prikaz Deljeno izgleda drugačije kada ste prijavljeni pomoću poslovnog ili školskog naloga.

 1. U aplikaciji OneDrive (prijavljeni pomoću poslovnog ili školskog naloga), izaberite datoteku ili fasciklu koju želite (pritisnite i držite da biste je izabrali), a zatim izaberite deli OneDrive deljenje .

  (Ako želite da pošaljete kopiju datoteke umesto da delite, kliknite na dugme Pošalji kopiju.)

 2. Unesite imena ljudi sa kojima želite da delite, kao i poruku, ako želite.

  Snimak ekrana iOS dijaloga za deljenje.

 3. (Opcionalno) Kliknite na padajuću listu da biste promenili tip veze. Otvara se okno sa detaljima, gde možete promeniti ko može da pristupi vezi i da li osobe mogu da uređuju stavku koju delite.

  Opcije za stavku Za koga želite da funkcioniše ova veza (opcije se razlikuju u zavisnosti od administratorskih postavki):

  • Svako omogućava pristup svakome ko dobije ovu vezu, bilo da su je primili direktno od vas ili im je vezu prosledio neko drugi. To može da obuhvata osobe izvan vaše organizacije.

  • Osobe u <vaša organizacija> omogućava svima u organizaciji pristup vezi, bilo da su je primili direktno od vas ili im je vezu prosledio neko drugi.

  • Određene osobe omogućava pristup samo osobama koje ste naveli, mada druge osobe možda već imaju pristup. Ako osobe proslede poziv za deljenje, samo osobe koje već imaju pristup stavci moći će da koristite vezu.

  Opcija Dozvoli uređivanje podrazumevano je uključena. Ako želite da osobe samo prikazuju datoteke, opozovite izbor u polju za potvrdu.

  Kada završite, kliknite na dugme Primeni.

 4. Kad ste spremni da pošaljete vezu, kliknite na dugme Pošalji.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive for Business podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na ikonu OneDrive na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDrive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
OneDrive UserVoice je mesto za predloge funkcija koje želite da dodamo u OneDrive. Iako ne možemo da garantujemo određene funkcije ili termine, odgovorićemo na svaki predlog sa najmanje 500 glasova.

Idite na OneDrive UserVoice.

Još tema pomoći za OneDrive for Business

Da biste se obratili OneDrive for Business podršci u OneDrive aplikaciji za mobilne uređaje, prodrmajte uređaj da biste dobili pomoć. Da biste se obratili OneDrive for Business podršci sa PC ili Mac računara, otvorite centar aktivnosti, izaberite stavku Više > Pošalji povratne informacije > Ne sviđa mi se nešto

OneDrive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×