Deljenje datoteka u usluzi OneDrive za Android

Deljenje datoteka u usluzi OneDrive za Android

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da delite OneDrive datoteka, fotografija i fascikli u aplikaciji OneDrive na Android uređaju baš kao i na Računaru ili Mac računaru. Takođe možete da vidite datoteke koje druge osobe dele sa vama. Da biste prestali da ih delite, idite na veb sajt OneDrive i prijavite se pomoću Microsoft naloga ili poslovnog ili školskog naloga.

Izaberite kako želite da delite

 1. U aplikaciji OneDrive (prijavljeni pomoću Microsoft naloga), izaberite datoteku ili fasciklu koju želite (pritisnite i držite da biste je izabrali), a zatim izaberite deli Dugme "Deli" datoteka u OneDrive aplikacija za Android .

 2. (opcionalno) Izaberite da li primaoci mogu da uređuju datoteku ili možete da pregledate datoteke samo za čitanje.

  Snimak ekrana promena dozvola prilikom deljenja u aplikaciji OneDrive za Android

  Napomena: Ako opcija izgleda drugačije, verovatno ste prijavljeni pomoću poslovnog ili školskog naloga. Izaberite stavku OneDrive – preduzeća, ranije u ovom članku da biste videli ova uputstva.

 3. Izaberite stavku Kopiraj vezu, a zatim nalepite vezu u aplikaciji ili Veb lokaciju koju delite vezu.

  Dugme "Kopiraj vezu" u OneDrive za Android

  Napomena: Zapamtite da svi koji imaju vezu mogu da otvore, preuzmu i sačuvaju dokument, kao i da proslede vezu.

 1. U aplikaciji OneDrive, izaberite datoteku ili fasciklu koju želite da delite (pritisnite i držite da biste je izabrali).

 2. Dodirnite stavku deli Dugme "Deli" datoteka u OneDrive aplikacija za Android > Pozovi osobe.

  Pozivanje "osobe" u OneDroid za Android

 3. U okviru Dodajte ljude sa kojima želite da delite, unesite željena imena ili adrese e-pošte.

  Snimak ekrana pozivanja osoba da biste delili datoteke iz OneDrive za Android

 4. Da biste omogućili uređivanje, ostavite potvrđen izbor u polju Dozvoli uređivanje . Opozovite izbor u tom polju da biste dozvolili da prikažete samo za datoteku ili fasciklu.

  Savet: Da biste dodali napomenu pozivu za deljenje, dodirnite strelicu na kraju opcije Dozvoli uređivanje, zatim stavku Dodaj brzu belešku, pa unesite ono što želite da kažete.

 5. Dodirnite stavku Pošalji Pošalji poziv za deljenje . Primaoci dobijaju e-poruku sa vezom ka dokumentu.

 1. U aplikaciji OneDrive, izaberite datoteku ili fasciklu koju želite da delite (pritisnite i držite da biste je izabrali).

 2. Dodirnite stavku deli Dugme "Deli" datoteka u OneDrive aplikacija za Android > Slanje datoteka.

  Dugme za slanje datoteka u OneDrive za Android

 3. Na listi deli , dodirnite aplikaciju koju želite da koristite da biste poslali datoteku.

 4. Da biste koristili tu aplikaciju svaki put kada pošaljete datoteku, dodirnite uvek. Ako samo jednomdodirnete, izbor pojavljuje se ponovo sledeći put kada pošaljete datoteku.

  Kada to uradite, izabrana aplikacija se otvara. Podelite datoteku pomoću nje.

  Savet: Deljenje u vidu priloga funkcioniše samo za pojedinačne datoteke. Ako želite da delite fasciklu, koristite Kopiraj vezu ili Pozovi osobe.

Datoteke deljene sa vama

Kada neko sa vama podeli OneDrive datoteku ili fasciklu, obično dobijete poruku u e-pošti ili obaveštenje na Android uređaju. Da biste pronašli datoteke deljene sa vama u aplikaciji OneDrive, dodirnite ikonu prikaza Deljeno Dugme „Deljeni prikaz“ u aplikaciji OneDrive za Android u dnu aplikacije.

Prikaz „Deljene datoteke“ u aplikaciji OneDrive za Android

Prikaz Deljeno sadrži datoteke koje su deljene sa vama, kao i datoteke koje ste vi delili sa drugima. Dok ste prijavljeni pomoću ličnog OneDrive naloga, dodirnite ime osobe koja deli da biste pronašli datoteke koju je ta osoba delila.

Napomena: Prikaz Deljeno izgleda drugačije kada ste prijavljeni pomoću poslovnog ili školskog naloga.

 1. U aplikaciji OneDrive (prijavljeni pomoću poslovnog ili školskog naloga), izaberite datoteku ili fasciklu koju želite (pritisnite i držite da biste je izabrali), a zatim izaberite deli Dugme "Deli" datoteka u OneDrive aplikacija za Android .

  (Ako želite da pošaljete kopiju datoteke umesto da delite, kliknite na dugme Pošalji kopiju.)

 2. Unesite imena ljudi sa kojima želite da delite, kao i poruku, ako želite.

  Snimak ekrana deljenja dijaloga na Android uređaju

 3. (Opcionalno) Kliknite na padajuću listu da biste promenili tip veze. Otvara se okno sa detaljima, gde možete promeniti ko može da pristupi vezi i da li osobe mogu da uređuju stavku koju delite.

  Opcije za stavku Za koga želite da funkcioniše ova veza (opcije se razlikuju u zavisnosti od administratorskih postavki):

  • Svako omogućava pristup svakome ko dobije ovu vezu, bilo da su je primili direktno od vas ili im je vezu prosledio neko drugi. To može da obuhvata osobe izvan vaše organizacije.

  • Osobe u <vaša organizacija> omogućava svima u organizaciji pristup vezi, bilo da su je primili direktno od vas ili im je vezu prosledio neko drugi.

  • Određene osobe omogućava pristup samo osobama koje ste naveli, mada druge osobe možda već imaju pristup. Ako osobe proslede poziv za deljenje, samo osobe koje već imaju pristup stavci moći će da koristite vezu.

  Opcija Dozvoli uređivanje podrazumevano je uključena. Ako želite da osobe samo prikazuju datoteke, opozovite izbor u polju za potvrdu.

  Kada završite, kliknite na dugme Primeni.

 4. Kad ste spremni da pošaljete vezu, kliknite na dugme Pošalji.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive for Business podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na ikonu OneDrive na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDrive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
OneDrive UserVoice je mesto za predloge funkcija koje želite da dodamo u OneDrive. Iako ne možemo da garantujemo određene funkcije ili termine, odgovorićemo na svaki predlog sa najmanje 500 glasova.

Idite na OneDrive UserVoice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×