Deljenje datoteka grupe

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Grupu Office 365 omogućava deljenje datoteka lako tako što ćete uključiti namensku biblioteke koja je primarno mesto za skladištenje sve svoje datoteke grupe.

Kada kreirate datoteku ili fasciklu u biblioteci grupe, svi članovi grupe će moći da mu pristupe. Kada dodate nove članove u grupu, uključujući i goste (spoljni korisnici) su i će moći da pristupite datotekama. Podrazumevano članovi grupe imaju pristup prikazu/Uređivanje datoteka, dok svi ostali u organizaciji imaju pristup prikazu.

Prilaganje deljene datoteke e-poruci

 1. Iz započnem razgovoru grupu.

 2. Na dnu okna za razgovor, izaberite Prilaganje dugmeta u prikazu razgovora grupe .

 3. Izaberite izvor datoteke. Izbori uključuju OneDrive, datoteke grupe, računara i drugih izvora.

  • Ako izaberete stavku OneDrive, izaberite Prilaganje kao kopije ili Deljenje u vidu OneDrive veze. Prilaganje kao kopije daje svakom primaocu sopstvenu kopiju datoteke na redigovanje. Deljenje OneDrive veza omogućava članovima grupe da biste videli najnovije promene i koautorstvo u realnom vremenu

  • Ako izaberete grupu kao izvor, izaberite datoteku koju želite da priložite.

  • Ako izaberete računaru kao izvora, izaberite Prilaganje kao kopije ili Otpremanje datoteke grupe. Otpremanje datoteke grupe omogućava članovima grupe da biste videli najnovije promene i koautorstvo u realnom vremenu. Prilaganje kao kopije daje svakom primaocu sopstvenu kopiju datoteke na redigovanje.

  • Ako odaberete drugi izvor, prijavite se u tom izvoru i pratite uputstva.

Prilaganje deljene datoteke e-poruci

 1. Iz započnem razgovoru grupu.

 2. Izaberite stavku Priloži datoteku.

 3. Izaberite izvor datoteke. Opcije su nedavno korišćene datoteke, Veb lokacije i ovaj računar. Veb lokacije uključuju One Drive, SharePoint lokacije, datoteka grupe i drugih izvora.

  • Ako izaberete opciju za Veb lokaciju, izaberite Prilaganje kao kopije ili Deljenje u vidu OneDrive veze. Prilaganje kao kopije daje svakom primaocu sopstvenu kopiju datoteke na redigovanje. Deljenje OneDrive veza omogućava članovima grupe da biste videli najnovije promene i koautorstvo u realnom vremenu

  • Ako izaberete datoteke sa računara, on je priložen kao kopije.

Deljenje datoteka grupe sa goste

Možete da delite datoteke grupe sa goste tako što ćete prilaganju bilo koje datoteke uskladištene u biblioteci grupe. Za informacije pogledajte pristup gosta u Office 365 grupama .

Ako prilikom deljenja datoteka grupe sa goste, videćete poruku koja vas obaveštava da su blokirani prilozi za goste, gost više nećete moći da otvorite deljene datoteke do vaše zakupca administracije omogućava deljenje datoteka za goste.

Objavljivanje datoteke u biblioteci grupe

Bilo kom trenutku objavljivanje datoteke u biblioteci dokumenata grupe, on će biti dostupna svim članovima grupe. Jednostavno ga povucite sa računara u biblioteku grupe. Za više informacija pogledajte članak Otpremanje datoteka u biblioteci .

Ako želite da delite datoteke je već u biblioteci dokumenata, možete je gde je i pozovite grupe da biste ga zadržite.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Saznajte više o Office 365 grupe

Kreiranje grupe u programu Outlook

Pridruživanje grupi

Dodavanje i uklanjanje članova grupe

Napuštanje grupe

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×