Delite Outlook kalendar sa drugima

Delite Outlook kalendar sa drugima

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako imate Exchange, Office 365 ili Outlook.com nalog, možete da pošaljete poziv za deljenje sa drugim korisnicima tako da može da vidi vaš kalendar na listi kalendara.

Deljenje kalendara nije ograničeno na podrazumevanu fasciklu kalendara koja se kreira u svim profilima programa Outlook. Možete da kreirate dodatne fascikle kalendara i odaberete koje od njih ćete deliti. Na primer, možete da kreirate fasciklu kalendara za određeni projekat i da je delite sa kolegama. Njima možete da dodelite dozvolu za menjanje događaja i zakazanih obaveza u kalendaru.

Delite Office 365 ili Outlook.com kalendar sa osobama u organizaciji ili izvan vaše organizacije

  1. U fascikli " Kalendar ", u meniju Početak izaberite stavku Deljenje kalendara.

    Deljenje kalendara sa drugom osobom.
  2. Odaberite kalendar koji želite da delite iz padajućeg menija.

  3. U dijalogu Svojstva kalendara kliknite na dugme Dodaj.

  4. Možete da pronađete osobe iz adresara ili otkucajte svoju e-adrese u okvir dodavanje. Kada završite Dodavanje imena u dijalogu Dodavanje korisnika , kliknite na dugme u redu.

  5. Vratite se u dijalogu svojstva kalendara izaberite ime osobe ili e-adresu, a zatim izaberite željeni nivo detalja koje želite da delite sa osobe, a zatim kliknite na dugme u redu.

    Odaberite stavku dozvole za svaku osobu.
  6. Osobe koje ste podelili kalendar će primiti poziv za deljenje putem e-pošte.

  7. Kada primalac klikne na dugme prihvati, vide deljeni kalendar na listi kalendara.

Vidim greške u „ne može da deli ovaj kalendar”

Ako vidite poruku koja kaže da ne može da deli ovaj kalendar, postoje tri moguća razloga.

  • E-adresa je nevažeći.

  • E-adresa je Office 365 grupe

  • E-poštu pripada spoljni korisnik koji nisu deo vaše organizacije.

Šta je dozvole za osobe moraju da kalendara

Možete da odaberete nekoliko različite nivoe dozvola prilikom deljenja kalendara.

  • Možete da pregledate kad sam zauzeta. One deljenje kalendara sa ovim nivoom dozvole da vidite samo koje radno vreme koje ste dostupna, ovako:

    Kako kalendar izgleda da osobe koje ste delili sa.

  • Možete prikazati naslove i lokacije. One deljenje kalendara sa ovim nivoom dozvole će videti dostupnost i temu i sastanka lokaciji, na sledeći način:

    Kako kalendar izgleda korisniku kada delite sa ograničeni detalji.

  • Možete da prikažete sve detalje. One deljenje kalendara sa ovim nivoom dozvole će videti sve detalje zakazanih obaveza, kao i šta vidite.

Prestanak deljenja kalendara

U bilo kom trenutku možete da opozovete pristup u kalendar. Imajte na umu da to može potrajati za Office 365 i korisnika programa Outlook za sinhronizaciju i uklonili pogled na kalendar.

  1. Kliknite na Kalendar.

  2. Izaberite stavke Početak > Dozvole kalendara.

  3. Na kartici dozvole izaberite ime korisnika, a zatim odaberite stavku Ukloni.

  4. Kliknite na dugme U redu.

Deljenje kalendara putem objavljivanja na veb stranici

Ako imate pristup veb serveru koji podržava WebDAV (World Wide Web Distributed Authoring and Versioning) protokol, na njemu možete da objavite svoj kalendar.

Napomena: Niste sigurni da li vaš server podržava WebDAV? Administrator na vašem serveru ili provajder internet usluge (ISP) trebalo bi da može da vam pruži tu informaciju.

  1. Izaberite stavku Kalendar.

    Komanda „Kalendar“

  2. Izaberite stavke Početak > Objavi na mreži > Objavi na WebDAV serveru.

    Napomene: 

    • Ako vaš nalog e-pošte koristi Exchange, videćete opciju Objavi ovaj kalendar umesto opcije da kalendar objavite na WebDAV serveru. To vam omogućava da objavite kalendar direktno na Exchange serveru. U prozoru koji se otvara izaberite željene opcije objavljivanja i kliknite na dugme Započni objavljivanje.

    • Ako koristite Office 365, i dalje možete da objavite kalendara na WebDAV serveru, ali prvo morate da uklonite {anoniman: CalendarSharingFreeBusySimple} iz pravila deljenja. To će vas spreči da objavljivanje kalendara sa Exchange serverom u budućnosti, međutim. 

  3. U dijalogu Lokacija unesite lokaciju WebDAV servera, izaberite željene opcije objavljivanja, a zatim kliknite na dugme U redu.

Deljenje kalendara putem e-pošte

Ako ne želite da neko davanje dozvola za deljenje kalendara i videli ispravke, možete da e-pošte statičku kopiju kalendara za određeni opseg datuma. Primalac će moći da vidite događaje iz kalendara na vreme koju ste poslali e-poštu, ali ne sve ispravke koje napravite kada šaljete e-poštu.

Napomena: Ova funkcija je više nije dostupno u programu Outlook za Office 365.  

  1. Kliknite na Kalendar.

    Komanda „Kalendar“

  2. Izaberite stavke Početak > Pošalji kalendar e-poštom.

    Na kartici „Početak“ izaberite stavku „Kalendar e-pošte“

  3. U dijalozima Kalendar i Opseg datuma izaberite kalendar i vremenski period koji želite da podelite. Na primer, izaberite samo stavku Danas ili Sledećih 7 dana.

    U dijalozima „Kalendar“ i „Opseg podataka“ izaberite željene opcije

  4. Podesite željene opcije i kliknite na dugme U redu.

  5. U e-pošti koja se otvara dodajte primaoca poruke u polje Za, dodajte željenu poruku i kliknite na dugme Pošalji.

Osoba kojoj ste poslali kalendar videće snimak kalendara u poruci.

Primer kalendara koji se deli putem e-pošte

Poruka sadrži i priloženu iCalendar (.ics) datoteku koju može da otvori u programu Outlook ili drugom programu za rad sa kalendarom. Kada primalac poruke klikne na iCalendar datoteku, Outlook prikazuje datoteku kao novi kalendar koji može da prikaže pored svog kalendara. Može da prevlači zakazane obaveze i sastanke sa jednog kalendara na drugi i pronađe vreme koje vam oboma odgovara.

Rešavanje problema sa deljenje kalendara

Ako nemate opciju da biste delili kalendar (to je zasenčen), to je zato što administrator / je podrška za preduzeće nije postavio smernice da biste sprečili za deljenje kalendara.

Takođe pogledajte

Deljenje kalendara u programu Outlook Web App

Informacije o kalendaru možete da delite sa drugim osobama pomoću programa Outlook 2010 na tri načina:

  • Putem e-pošte

  • Pomoću Microsoft Exchange Server naloga

  • Objavljivanjem kalendara na mreži

U ovom članku

Deljenje kalendara putem e-pošte

Deljenje kalendara pomoću Microsoft Exchange Server nalog

Deljenje kalendara putem objavljivanja na mreži

Deljenje kalendara putem e-pošte

Kalendari koji se dele putem e-pošte dolaze u prijemno poštansko sanduče primaoca kao priloge poruke e-pošte, snimak kalendara u telu poruke. Snimak kalendara možete da uredite pre slanja. Na primer, možete promeniti fontove ili Istaknite dana ili zakazane obaveze.

Da biste poslali kalendara putem e-pošte:

  1. Na kartici Početak , u grupi Deljenje kliknite na dugme Kalendar e-pošte.

  2. U okviru Kalendar izaberite kalendar koji želite da pošaljete.

  3. U polju Opseg datuma izaberite vremenski period koji želite da biste prikazali kalendar.

  4. Unesite ili izaberite željene opcije, a zatim kliknite na dugme u redu.

Korisnik programa Outlook 2010 koji se dobija kalendara putem e-pošte možete odabrati da biste otvorili snimak kalendara u programu Outlook. Prikaza snimak kalendara i primaoca trenutni kalendar u Uporedni prikaz režimu ili u prekrivenom režimu.

Deljenje kalendara pomoću Microsoft Exchange Server nalog

Microsoft Exchange Server omogućava deljenje sa drugim osobama koje imaju Exchange naloge kalendara. Kalendare možete pregledati samo drugim osobama kojima imate dozvole. Ako druga osoba čiji kalendar koji želite da otvorite nije vam je dodelio dozvolu da ga prikažete, Outlook će vas upitati da zamolite osobu za dozvole koje su vam potrebne.

Kada prvi put pristupite deljeni kalendar, kalendar se dodaje na listu Deljenih kalendara u polju Okno za navigaciju, gde možete mu pristupiti sledeći put kada želite da ga pregledaju.

Za deljenje kalendara sa drugim Exchange korisnikom:

  1. Na kartici Početak , u grupi Deljenje kliknite na dugme Deli kalendar.

  2. U pozivu za deljenje koji se pojavljuje, unesite osoba kojima želite da delite sa u polju .

  3. Unesite ili izaberite druge opcije koje želite, kao prilikom slanja e-poruke.

Primalac vidi obaveštenje e-poštu koji su deljeni kalendar. Takođe možete da zatražite da primalac delite svoj kalendar Exchange sa vama.

Savet: Ako želite da delite kalendar koji ste kreirali, to nije vaš podrazumevani kalendar, u oknu za navigaciju, kliknite desnim tasterom miša na ime kalendara, a zatim kliknite na dugme deli ime kalendara.

Deljenje kalendara putem objavljivanja na mreži

Vaš podrazumevani Outlook 2010 kalendar možete da objavite na internetu, što omogućava još osoba da biste ga prikazali. Objavljivanje Internet kalendara zahteva izdavač ili korisnik da koristite Exchange nalog.

  • Objavljivanje na lokaciji Outlook.com    Možete da delite Outlook kalendar sa drugima tako što ćete ga objaviti na lokaciji Outlook.com.

Da biste delili Outlook kalendar na lokaciji Outlook.com, prvo ga sačuvajte kao iCalendar (.ics datoteka), uvezite ga na Outlook.com, a zatim ga delite sa osobama koje treba da ga vide.

Sačuvajte kalendar kao .ics datoteku tako što ćete izabrati u programu Outlook, klik > datotekuSačuvali kalendari odabrati tip datoteke iCalendar Format .

Nemate Outlook.com nalog? Saznajte kako da kreirate na lokaciji Outlook.com.

  • Objavljivanje na WebDAV serveru    Ako imate pristup Veb serveru koji podržava World Wide Web Distributed Authoring and Versioning (WebDAV) protokol, možete odabrati da umesto toga objavljivanje kalendara na tom serveru.

U podrazumevani kalendar, na kartici Početak , u grupi Deljenje kliknite na dugme Objavi na mreži, a zatim kliknite na dugme Objavi na WebDAV serveru

Vaš dobavljač Internet usluga (ISP) možda obezbediti funkcije i alatke koje vam omogućavaju da objavite kalendar kao Veb stranicu. Kontaktirajte dobavljača da biste proverili da li je tu funkciju dostupne.

Takođe pogledajte

Otvaranje Exchange kalendara druge osobe

Dozvoljavanje drugoj osobi da upravlja vašom poštom i kalendarom

Kreiranje, prikaz ili brisanje kalendara grupe

Upravljanje stavkama pošte i kalendara druge osobe

Možete da delite kopiju kalendara koji se ne ažuriraju koji se zove snimci kalendara ili kalendare koji se mogu ažurirati tako što ćete ih objaviti na Veb lokacijama koje podržavaju WebDAV protokol.

U ovom članku

Deljenje kalendara sa drugim korisnicima Exchange servera

Ova funkcija zahteva da koristite Microsoft Exchange Server 2000, Exchange Server 2003 ili Exchange Server 2007 nalog. Većina kućnih i ličnih naloga ne koriste Microsoft Exchange.  Za više informacija o Microsoft Exchange nalozima i o tome kako utvrditi na koju verziju sistema Exchange se vaš nalog povezuje pogledajte veze u odeljku „Takođe pogledajte“.

Ovaj odeljak sadrži:

Za informacije o zahtevanju pristupa tuđi deljeni kalendar, pogledajte članak Otvaranje Exchange kalendara druge osobe.

Deljenje fascikle podrazumevani kalendar sa određenim osobama

Podrazumevana fascikla Kalendar u programu Outlook se kreira u svakom profilu programa Outlook. Ovu fasciklu nije moguće preimenovati ili izbrisati.

  • U kalendaru, u Okno za navigaciju, kliknite na dugme Deljenje mog kalendara.

    Napomena: Ako koristite okno za navigaciju umanjeni prikaz, u oknu za navigaciju izaberite stavku Slika dugmeta , kliknite na dugme Okno za navigacijui zatim kliknite na dugme Deljenje mog kalendara.

    Dijalog „Deljenje kalendara“

    1. unesite ime osobe koju želite da odobrite pristup prikaz kalendara.

    2. Otkucajte temu e-poruke.

    3. Izaberite ovo polje za potvrdu da biste primaocu dodelili dozvolu za prikaz kalendara.

    4. kliknite na ovom polju za potvrdu da biste naveli da želite da zatražite od primaoca da delite svoj kalendar sa vama. To je opcionalno.

  • U polju, unesite ime primaoca poruke sa pozivom za deljenje.

  • U polju Tema otkucajte temu e-poruke.

  • Pored toga, možete da zahtevate dozvole za prikazivanje primaoca podrazumevanu fasciklu Kalendar . Da biste to uradili, potvrdite izbor u polju za potvrdu zahteva dozvolu za prikazivanje kalendara primaoca .

    Napomena: Ako želite da zahtevate pristup kalendaru fascikli koja nije podrazumevana fascikla Kalendar , moraćete da pošaljete e-poruku tražite dozvolu za pristup toj fascikli. Ova opcija zahteva pristup primaoca podrazumevanu fasciklu Kalendar samo.

  • U telo poruke upišite informacije koje želite da uključite.

  • Kliknite na dugme Pošalji.

  • Pregledajte dijalog za potvrdu, a ako je sve ispravno, kliknite na dugme u redu.

Vrh stranice

Podelite svoju podrazumevanu fasciklu kalendara sa svima

Podrazumevana fascikla Kalendar u programu Outlook se kreira u svakom profilu programa Outlook. Ovu fasciklu nije moguće preimenovati ili izbrisati.

  1. U kalendaru, u oknu za navigaciju kliknite desnim tasterom miša na podrazumevanu fasciklu Kalendar .

    To je obično u okviru Moj kalendari prikazuje se kao kalendara.

    Napomena: Ako koristite okno za navigaciju umanjeni prikaz, u oknu za navigaciju izaberite stavku Slika dugmeta , kliknite na dugme Okno za navigaciju, kliknite desnim tasterom miša na kalendar koji želite da delite i kliknite na dugme deli ime kalendara.

    To je obično u okviru Moji kalendari i prikazuje se kao kalendara.

  2. Kliknite na dugme Promena dozvola za deljenje.

  3. Na kartici dozvole, u polju ime kliknite na dugme podrazumevano.

  4. U okviru dozvole, na listi Nivo dozvole izaberite stavku nivoa dozvole.

    Sa ovim nivoom dozvole (ili uloga)

    možeš

    Vlasnik

    Kreiranje, čitanje, izmenite, izbrišete sve stavke i datoteke i kreiranje potfascikli. Kao vlasnik fascikle, možete da promenite nivoe dozvola koje druge osobe imaju za tu fasciklu. (Ne odnosi na delegate.)

    Urednik za objavljivanje

    Kreiranje, čitanje, izmenite, izbrišete sve stavke i datoteke i kreiranje potfascikli. (Ne odnosi na delegate.)

    Urednik

    Kreiranje, čitanje, izmenite i brišete sve stavke i datoteke.

    Autor za objavljivanje

    Kreirate i čitate stavke i datoteke, kreirate potfascikle, izmenite i brišete stavke i datoteke koje ste kreirali. (Ne odnosi na delegate.)

    Autor

    Kreirate i čitate stavke i datoteke, i izmenite i brišete stavke i datoteke koje ste kreirali.

    Saradnik

    Kreiranje stavke i datoteke. Sadržaj fascikle ne pojavljuju se. (Ne odnosi na delegate.)

    Recenzent

    Čitate stavke i datoteke.

    Prilagođeno

    Izvršavanje aktivnosti koje je definisao vlasnik fascikle. (Ne odnosi na delegate.)

    Nijedno

    Imate dozvolu. Ne možete da otvorite fasciklu.

    Prilagođene dozvole možete da kreirate tako što ćete izabrati opcije u okviru dozvolei odgovarajućim poljima za potvrdu.

Vrh stranice

Deljenje prilagođene fascikle kalendara sa određenim osobama

Podrazumevana fascikla Kalendar u programu Outlook se kreira u svakom profilu programa Outlook. Ovu fasciklu nije moguće preimenovati ili izbrisati. Možete da kreirate dodatne fascikle kalendara i moguće preimenovati ili izbrisati. Ovaj odeljak sadrži uputstva za deljenje fascikli kalendara koje ste kreirali.

  1. U kalendaru, u oknu za navigaciju kliknite desnim tasterom miša na fasciklu kalendara koji želite da delite.

    Napomena: Ako koristite okno za navigaciju umanjeni prikaz, u oknu za navigaciju izaberite stavku Slika dugmeta , kliknite na dugme Okno za navigaciju, kliknite desnim tasterom miša na kalendar koji želite da delite i kliknite na dugme deli ime kalendara.

  2. Kliknite na dugme deli ime fascikle.

  3. U polju za poziv za deljenje, unesite ime primaoca.

  4. Opcionalno možete promeniti temu.

  5. Pored toga, ako želite da, dodelite dozvole za primaoca da biste promenili kalendarskih stavki tako što ćete izabrati u polju za potvrduprimaoca možete dodavanje, uređivanje, i brisanje stavki u ovaj kalendar .

  6. U telo poruke upišite informacije koje želite da uključite.

  7. Kliknite na dugme Pošalji.

  8. Pregledajte dijalog za potvrdu, a ako je sve ispravno, kliknite na dugme u redu.

Vrh stranice

Deljenje prilagođene fascikle kalendara sa svima

Podrazumevana fascikla Kalendar u programu Outlook se kreira u svakom profilu programa Outlook. Ovu fasciklu nije moguće preimenovati ili izbrisati. Možete da kreirate dodatne fascikle kalendara i moguće preimenovati ili izbrisati. Ovaj odeljak sadrži uputstva za deljenje fascikli kalendara koje ste kreirali.

  1. U kalendaru, u oknu za navigaciju kliknite desnim tasterom miša na fasciklu kalendara koji želite da delite.

    Napomena: Ako koristite okno za navigaciju umanjeni prikaz, u oknu za navigaciju izaberite stavku Slika dugmeta , kliknite na dugme Okno za navigaciju, kliknite desnim tasterom miša na kalendar koji želite da delite i kliknite na dugme deli ime kalendara.

  2. Kliknite na dugme Promena dozvola za deljenje.

  3. Na kartici dozvole, u polju ime kliknite na dugme podrazumevano.

  4. U okviru dozvole, na listi Nivo dozvole izaberite stavku nivoa dozvole.

    Sa ovim nivoom dozvole (ili uloga)

    možeš

    Vlasnik

    Kreiranje, čitanje, izmenite, izbrišete sve stavke i datoteke i kreiranje potfascikli. Kao vlasnik fascikle, možete da promenite nivoe dozvola koje druge osobe imaju za tu fasciklu. (Ne odnosi na delegate.)

    Urednik za objavljivanje

    Kreiranje, čitanje, izmenite, izbrišete sve stavke i datoteke i kreiranje potfascikli. (Ne odnosi na delegate.)

    Urednik

    Kreiranje, čitanje, izmenite i brišete sve stavke i datoteke.

    Autor za objavljivanje

    Kreirate i čitate stavke i datoteke, kreirate potfascikle, izmenite i brišete stavke i datoteke koje ste kreirali. (Ne odnosi na delegate.)

    Autor

    Kreirate i čitate stavke i datoteke, i izmenite i brišete stavke i datoteke koje ste kreirali.

    Saradnik

    Kreiranje stavke i datoteke. Sadržaj fascikle ne pojavljuju se. (Ne odnosi na delegate.)

    Recenzent

    Čitate stavke i datoteke.

    Prilagođeno

    Izvršavanje aktivnosti koje je definisao vlasnik fascikle. (Ne odnosi na delegate.)

    Nijedno

    Imate dozvolu. Ne možete da otvorite fasciklu.

    Prilagođene dozvole možete da kreirate tako što ćete izabrati opcije u okviru dozvolei odgovarajućim poljima za potvrdu.

Vrh stranice

Opozovite ili izmenite pristup drugih osoba vašim fasciklama kalendara

U bilo kom trenutku možete da promenite ili opozvali dozvole pristupa drugih osoba vašim fasciklama kalendara.

  1. U kalendaru, u oknu za navigaciju kliknite desnim tasterom miša fasciklu kalendar za koju želite da promenite dozvole.

    Napomena: Ako koristite okno za navigaciju umanjeni prikaz, u oknu za navigaciju kliknite na dugme Slika dugmeta , kliknite na dugme Okno za navigaciju, kliknite desnim tasterom miša na kalendar za koju želite da promenite dozvole i zatim kliknite na dugme Promena dozvola za deljenje .

  2. Uradite nešto od sledećeg:

    • Poništavanje ili promena dozvola za pristup za svakoga    

      1. Na kartici dozvole, u polju ime kliknite na dugme podrazumevano.

      2. U okviru dozvole, na listi Nivo dozvole izaberite stavku nijedno da biste opozvali dozvole ili bilo koje druge opcije da biste promenili dozvole.

        Sa ovim nivoom dozvole (ili uloga)

        možeš

        Vlasnik

        Kreiranje, čitanje, izmenite, izbrišete sve stavke i datoteke i kreiranje potfascikli. Kao vlasnik fascikle, možete da promenite nivoe dozvola koje druge osobe imaju za tu fasciklu. (Ne odnosi na delegate.)

        Urednik za objavljivanje

        Kreiranje, čitanje, izmenite, izbrišete sve stavke i datoteke i kreiranje potfascikli. (Ne odnosi na delegate.)

        Urednik

        Kreiranje, čitanje, izmenite i brišete sve stavke i datoteke.

        Autor za objavljivanje

        Kreirate i čitate stavke i datoteke, kreirate potfascikle, izmenite i brišete stavke i datoteke koje ste kreirali. (Ne odnosi na delegate.)

        Autor

        Kreirate i čitate stavke i datoteke, i izmenite i brišete stavke i datoteke koje ste kreirali.

        Saradnik

        Kreiranje stavke i datoteke. Sadržaj fascikle ne pojavljuju se. (Ne odnosi na delegate.)

        Recenzent

        Čitate stavke i datoteke.

        Prilagođeno

        Izvršavanje aktivnosti koje je definisao vlasnik fascikle. (Ne odnosi na delegate.)

        Nijedno

        Imate dozvolu. Ne možete da otvorite fasciklu.

        Prilagođene dozvole možete da kreirate tako što ćete izabrati opcije u okviru dozvolei odgovarajućim poljima za potvrdu.

    • Poništavanje ili promena dozvola za jednu osobu    

      1. Na kartici dozvole, u polju ime kliknite na ime osobe čije dozvole za pristup želite da promenite.

      2. U okviru dozvole, na listi Nivo dozvole izaberite stavku nijedno da biste opozvali dozvole ili bilo koje druge opcije da biste promenili dozvole.

        Sa ovim nivoom dozvole (ili uloga)

        možeš

        Vlasnik

        Kreiranje, čitanje, izmenite, izbrišete sve stavke i datoteke i kreiranje potfascikli. Kao vlasnik fascikle, možete da promenite nivoe dozvola koje druge osobe imaju za tu fasciklu. (Ne odnosi na delegate.)

        Urednik za objavljivanje

        Kreiranje, čitanje, izmenite, izbrišete sve stavke i datoteke i kreiranje potfascikli. (Ne odnosi na delegate.)

        Urednik

        Kreiranje, čitanje, izmenite i brišete sve stavke i datoteke.

        Autor za objavljivanje

        Kreirate i čitate stavke i datoteke, kreirate potfascikle, izmenite i brišete stavke i datoteke koje ste kreirali. (Ne odnosi na delegate.)

        Autor

        Kreirate i čitate stavke i datoteke, i izmenite i brišete stavke i datoteke koje ste kreirali.

        Saradnik

        Kreiranje stavke i datoteke. Sadržaj fascikle ne pojavljuju se. (Ne odnosi na delegate.)

        Recenzent

        Čitate stavke i datoteke.

        Prilagođeno

        Izvršavanje aktivnosti koje je definisao vlasnik fascikle. (Ne odnosi na delegate.)

        Nijedno

        Imate dozvolu. Ne možete da otvorite fasciklu.

        Prilagođene dozvole možete da kreirate tako što ćete izabrati opcije u okviru dozvolei odgovarajućim poljima za potvrdu.

      3. Ponovite korak 2 za sve osobe čije dozvole za pristup želite da izmenite.

Vrh stranice

Deljenje kalendara pomoću delegiranog pristupa

Slično imate pomoćnika koji vam pomaže upravljate dolazne pošte papira, možete da koristite Microsoft Outlook Dozvoljavanje drugoj osobi, poznat kao na delegat, da primate i odgovaranje na pozive za sastanak ili odgovore i slanje e-poruka za vas. Takođe, možete da dodelite dodatne dozvole kojima se delegatu za čitanje, kreiranje ili imate potpunu kontrolu nad stavki u vaš Exchange poštansko sanduče.

Delegirani pristup je napredno opciju od jednostavnog deljenja Outlook fascikle. Ako želite da dodelite dodatne dozvole, kao što su dozvolite delegatu mogućnost da kreirate e-poruke ili odgovaranje na pozive za sastanak u vaše ime, morate da koristite Delegirani pristup.

Napomene: 

  • Kao menadžer, vaša pošta mora biti isporučena u poštansko sanduče na Exchange serveru, a ne na datoteka ličnih fascikli (.pst) na vašem računaru.

  • Vi i delegat morate da koristite istu verziju sistema Office Outlook.

  1. U meniju Alatke , kliknite na dugme Opcije, a zatim kliknite na karticu delegata .

  2. Kliknite na dugme Dodaj.

  3. U polju Otkucajte ime ili ga izaberite sa liste za, unesite ime delegata za koga želite da dodelite dozvole.

    Da biste dodali više delegata istovremeno, držite pritisnut taster CTRL i kliknite na njihova imena na listi ime . Dozvole koje ste izabrali će se primeniti na sve delegate.

  4. Kliknite na dugme Dodaj, kliknite na dugme u redu, a zatim kliknite na tip dozvole za svaku Outlook fasciklu u koju želite da imaju pristup delegatu.

  5. Ako želite da delegat vidi stavke koje ste označili kao privatne, potvrdite izbor u polju za potvrdu Delegat može da pristupi mojim privatnim stavkama .

Napomena: Dodatne informacije o Delegirani pristup, potražite u odeljku Takođe pogledajte .

Vrh stranice

Deljenje kalendara sa svima

Da li koristite Microsoft Exchange, POP3, IMAP ili Windows Live Mail nalog, možete da delite informacije iz kalendara sa osobama koje imaju pristup e-pošte ili sa Internetom. U ovom odeljku:

Sačuvajte kalendar kao iCalendar datoteku

Objavljivanje kalendara na Veb serveru

Sačuvajte kalendar kao Veb stranicu

Slanje kalendara putem e-pošte

Sačuvajte kalendar kao iCalendar datoteku

  1. U Kalendarizaberite kalendar koji će biti aktivni kalendar u prikazu.

  2. U meniju Datoteka izaberite stavku Sačuvaj kao.

  3. Otkucajte ime za datoteku iCalendar u okvir za tekst ime datoteke . Trebalo bi da lako prepoznaje i smisleno ime za vas i primaoce.

    Rezime ime kalendara, opseg datuma i nivo detalja pojavljuje se pored Više opcija. Ako ste zadovoljni sa ovom rezime, pređite na korak 8, u suprotnom, pređite na korak 4.

  4. Izaberite stavku Još opcija.

  5. Sa liste " Opseg datuma " odaberite količinu podataka iz kalendara da biste uključili u iCalendar datoteka, ili izaberite stavku Navedite datume da biste uneli prilagođeni opseg datuma.

    Napomena: Ako odaberete širok opseg datuma ili izaberite stavku cela kalendar, možete da kreirate velike iCalendar datoteku.

  6. Odaberite količinu detalja da biste prikazali primaocima sa liste detalja . Podrazumevano je da je izabrana samo dostupnost . Nijedna od opcija ne uključuje vaše privatne stavke osim ako ne promenite opciju privatnosti u opcija .

  7. Opcionalno, izaberite stavku Prikaži da biste videli opcije Više opcija .

    • Uključuje detalje o privatne stavke      Ova opcija zahteva detalj da bude podešen na Ograničeni detalji ili Potpune detalje. Postojanje privatnih stavki će biti uključena, ali će se deliti dodatne informacije.

    • Sadrže priloge u okviru stavki kalendara      Ova opcija zahteva detalj da bude podešen na Sve detalje. Svi prilozi u stavkama kalendara, kao što su unakrsne tabele, su uključene.

      Napomena: To može značajno da poveća veličinu iCalendar datoteku.

  8. Kliknite U redu, a zatim kliknite na Sačuvaj.

    Ako vaš kalendar ne sadrži stavke, pojaviće se dijalog da bi vam pružila priliku da otkažete čuvanje iCalendar datoteku.

Vrh stranice

Objavljivanje kalendara na WebDAV serveru

Možete da objavite i delite kalendare sa drugim osobama tako što ćete ih objaviti na WebDAV serveru. Ovo je korisno ako želite da delite kalendare i informacije o dostupnosti sa drugim osobama, ali ne koristite aplikaciju kao što su Exchange.

Server sa kojim želite da objavite kalendar da biste mora da podržava World Wide Web Distributed Authoring and Versioning (WebDAV) protokol. Web serveri podržava WebDAV. Čak i ako možete da koristite File Transfer Protocol (FTP) ili čuvanje direktno na univerzalno imenovanja konvenciju (UNC) putanju kao što je \\server\teamdocuments ovo ne ukazuju na to da je WebDAV dostupan.

WebDAV je produženje HTTP koja vam omogućava da kreirate i menjate dokumente na Veb serveru. Administrator servera ili dobavljačem Internet usluga (ISP) mogu da vam kažu ako želite da koristite server podržava WebDAV.

  1. U kalendaru, Okno za navigaciju, kliknite desnim tasterom miša na kalendar koji želite da delite.

  2. U priručnom meniju postavite pokazivač Objavi na internetui zatim kliknite na dugme Objavi na WebDAV serveru.

  3. U polju lokacija otkucajte lokaciju WebDAV servera i fascikle.

  4. Pored Vremenski period, izaberite broj dana za koju želite da delite kalendar.

  5. Pored detalja, kliknite na strelicu i odaberite koje detalje želite da delite. Ako želite, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži vreme unutar mog radnog vremena da biste deljene detalje ograničili na radno vreme određeno u programu Outlook.

    Detalji kalendara

    Podrazumevano, ovaj kalendar će biti povremeno ažuriran. Promene u kalendar se objavljuju na WebDAV serveru tokom na sledeći ručno ili automatsko slanje/prijem. Podrazumevano je 30 minuta interval između svakog slanja/prijema za svaku grupu za slanje/prijem. Ako promenite interval automatski Šalji/primaj na manje od 20 minuta, ažuriranje kalendara na WebDAV serveru se šalju u intervalu minimalne 20 minuta.

    Da biste otpremili ovaj kalendar i zatim nikada ne obezbeđuju ispravke, izaberite stavku Više opcija, a zatim kliknite na dugme jedan otpremanje: ispravke neće biti otpremljen.

  6. Kliknite na dugme U redu.

Posle deljenja kalendara, ikona kalendara u oknu za navigaciju menja kao što je prikazano ispod.

Deljeni kalendar

Vrh stranice

Sačuvajte kalendar kao Veb stranicu

Sačuvajte kalendar kao Veb stranicu možete i potom je delite sa drugima. Na primer, možete da objavite kalendar sa važnim datumima projekta kao stranicu na intranetu preduzeća ili raspored tim fudbalska utakmica kao stranicu na Veb lokacije. Možete zatim lako da uputite druge osobe u kalendar tako što ćete distribuiranje URL.

Kada sačuvate kalendar kao Veb stranicu, možete da navedete datume početka i završetka za kalendar i da li će se uključiti detalje koje ste uneli u okvir za tekst zakazane obaveze. Takođe možete da dodate pozadinu.

Ako vaš dobavljač Internet usluga (ISP) vam pruža na Veb lokaciji ili mesto za deljenje datoteka sa javnom, možete da delite kalendar kao Veb stranicu.

  1. U Kalendarizaberite kalendar koji će biti aktivni kalendar u prikazu.

  2. U meniju datoteka izaberite stavku Sačuvaj kao Veb stranicu.

  3. U okviru Trajanjeunesite datum u polja datum početka i datum završetka . Kliknite na strelicu nadole za kalendar.

    Podrazumevana vrednost je tekući i sledeći mesec.

  4. U okviru Opcije, možete odabrati da uključite detalje zakazanih obaveza ili izaberite grafiku u pozadini za Veb stranice koje kreirate.

  5. U okviru Sačuvaj kao, u okvir za tekst naslov kalendara , otkucajte ime koje želite da se pojavi kao naslov Veb stranice.

  6. Za ime datoteke, pronađite lokaciju na kojoj želite da sačuvate Veb stranicu, a zatim otkucajte ime datoteke.

  7. Podrazumevano, Web stranica se otvara u Veb pregledaču nakon što kliknete na dugme Sačuvaj. Ako ne želite da vidite Veb stranicu, opozovite izbor u polju za potvrdu Otvori sačuvanu Web stranicu u pregledaču .

  8. Kliknite na dugme Sačuvaj.

    Napomena: U nekim Veb pregledača, kao što je Microsoft Windows Internet Explorer, stranice možda neće izgledati ispravno zato što je blokiran aktivni sadržaj. Ako vidite na Info traci na vrhu, kliknite na tekst, kliknite na dugme Dozvoli blokirani sadržaji zatim kliknite na dugme da.

Vrh stranice

Slanje kalendara putem e-pošte

Kopiju kalendara može da pošalje svim osobama putem e-poruke. Kalendar je uključena u vidu priloga, a pojavljuje se i u telu poruke. Odlučite koje datume su uključene i količinu detalja.

  • U kalendaru, u oknu za navigaciju izaberite stavku Pošalji kalendar putem e-pošte.

Napomena: Ako koristite okno za navigaciju umanjeni prikaz, u oknu za navigaciju izaberite stavku Slika dugmeta , kliknite na dugme Okno za navigaciju, kliknite desnim tasterom miša na kalendar koji želite da delite i zatim kliknite na dugme Pošalji kalendar putem e-pošte.

  • Na listi kalendara , odaberite stavku kalendar da biste poslali. Podrazumevano, podrazumevani Kalendar izabran je. Ovo je Outlook kalendara koji se koristi za prikazivanje informacija o zauzetosti drugima i gde se prihvataju pozive za sastanak.

  • Na listi Opseg datuma , odaberite količinu podataka iz kalendara da biste uključili u poruku, ili izaberite stavku Navedite datume da biste uneli prilagođeni opseg datuma.

Napomena: Ako odaberete širok opseg datuma ili izaberite stavku cela kalendar, možete da kreirate velike poruke.

  • Na listi detalja odaberite količinu detalja da biste prikazali primaocima. Podrazumevano je izabrana samo dostupnost. Nijedna od opcija ne uključuje vaše privatne stavke osim ako ne promenite opciju privatnosti u opcija .

    Lista „Detalji“ u dijalogu „Slanje kalendara putem e-pošte“

    1. Opcionalno, možete da ograničite informacije u poruci na radno vreme tako što ćete potvrditi izbor u polju Prikaži vreme samo u okviru mojih radnih sati . Da biste promenili radno vreme, kliknite na dugme Postavi radno vreme.

    2. Opcionalno, da biste videli više opcija, kliknite na dugme Prikaži.

      • Uključuje detalje o privatne stavke   Ova opcija zahteva detalj da bude podešen na Ograničeni detalji ili Potpune detalje. Postojanje privatnim stavkama je uključena, ali detaljnije informacije se dele.

      • Sadrže priloge u okviru stavki kalendara    Ova opcija zahteva detalj da bude podešen na Sve detalje. Svi prilozi u stavkama kalendara, kao što su unakrsne tabele, su uključene.

      • Raspored e-pošte    Možete da uključite dnevni raspored ili liste događaja.

    3. Kliknite na dugme U redu.

    4. U polju, unesite ime osobe kojoj želite da pošaljete informacije o pretplati.

    5. U telo poruke unesite sve informacije koje želite da uključite.

    6. Kliknite na dugme Pošalji.

Kalendar se pojavljuje na primaoca u telu poruke. Priloženu iCalendar datoteku sa oznakom tipa datoteke za .ics takođe može se otvoriti u mnogim programima kalendara, uključujući Outlook.

Primer kalendara dobijenog pomoću funkcije slanja kalendara e-poštom

Kada prilog .ics datoteka je primljena u programu Outlook, primalac je upitani da otvorite kalendar. .Ics datoteku kalendar se otvara kao novi kalendar u programu Outlook. Kada se otvori kao Outlook kalendara, primalac može da vidi primljene kalendar u Uporedni prikaz ili preklapanje prikaza. Primalac takođe možete prevući stavke kalendara iz primljene kalendara drugog Outlook kalendar.

Vrh stranice

Objavljivanje kalendara na lokaciji Office Online

Outlook kalendara možete da delite tako što ćete ih objaviti na lokaciji Microsoft Office Online. Lokacija Office Online obezbeđuje besplatno način za deljenje kalendara i omogućavaju da kontrolišete ko ima pristup njima. Pored toga, možete da objavite ili prikaz kalendara na lokaciji Office Online, čak i ako ne koristite Exchange nalog. Korišćenje usluge Office Online je sjajan način za deljenje informacija iz kalendara, ako koristite POP3 ili IMAP naloga e-pošte, najčešćih tipova naloga e-pošte za lične ili mala preduzeća.

  1. U kalendaru, u Oknu za navigacijukliknite desnim tasterom miša na kalendar koji želite da objavite.

    Napomena: Ako koristite Okno za navigacijuumanjeni prikaz, u Oknu za navigaciju, kliknite na dugme " Kalendar " Slika dugmeta , kliknite na dugme Okno za navigacijui kliknite desnim tasterom miša na kalendar koji želite da objavite.

    Savet: Ako želite da objavite podrazumevani kalendar, kliknite na dugme Objavi moj kalendar u Oknu za navigaciju, a zatim nastavite sa korakom 3.

  2. U priručnom meniju postavite pokazivač Objavi na internetui zatim kliknite na dugme Objavi na lokaciji Office Online.

  3. Ako je ovo prvi put da ste objavili u kalendar na lokaciji Office Online, morate da se registrujete na lokaciji Office Online korišćenjem Windows Live ID naloga. Ako nemate besplatan Windows Live ID nalog, možete da ga kreirate. Sledite uputstva na ekranu.

  4. Pored Vremenski period, izaberite broj dana za koju želite da delite kalendar.

    Snimak ekrana vremenskog raspona

  5. Pored detalja, kliknite na strelicu i odaberite koje detalje želite da delite. Ako želite, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži vreme unutar mog radnog vremena da biste deljene detalje ograničili na radno vreme određeno u programu Outlook.

    Detalji kalendara

  6. Pored dozvole, odaberite da li informacije iz kalendara mogu prikazivati samo određene osobe ili pretraživati i prikazivati osobe koje koriste Office Online.

    • Samo pozvani korisnici mogu da vide ovaj kalendar      Ako izaberete ovu opciju, Outlook deljenja e-poruku će se otvoriti nakon objavljivanja kalendara na lokaciji Office Online. Deljenje e-poruku možete poslati svaku osobu kojoj koji želite da odobrite pristup kalendaru. Poruka za deljenje automatski sadrži vezu do kalendara i možete da upišete poruku ako želite da.

    • Bilo ko može da prikaže i pretrage za ovaj kalendar na lokaciji Office Online      Ako izaberete ovu opciju, svako ko zna vezu do kalendara možete da prikažete. Osobe ne moraju Windows Live ID naloga da biste se prijavili na ili prijavite u uslugu. Pored toga, na lokaciji Office Online korisnici mogu da pronađem ovaj kalendar kada tražite kalendara.

  7. Ako želite da objavite kalendar koji svako može da vidi i pretraga, u polju Opis otkucajte opis kalendara. Ove informacije pomaže druge Office Online korisnicima da pronađu kalendar.

    Podrazumevano, ovaj kalendar će biti povremeno ažuriran. Promene u kalendar se objavljuju na lokaciji Office Online tokom na sledeći ručno ili automatsko slanje/prijem. Podrazumevano je 30 minuta interval između svakog slanja/prijema za svaku grupu za Slanje/prijem . Ako promenite interval automatski Šalji/primaj na manje od 20 minuta, ažuriranje kalendara na lokaciji Office Online se šalju minimalni interval 20 minuta.

    Da biste otpremili ovaj kalendar i zatim nikada ne obezbeđuju ispravke, izaberite stavku Više opcija, a zatim kliknite na dugme jedan otpremanje: ispravke neće biti otpremljen.

  8. Kliknite na dugme U redu.

Posle deljenja kalendara, ikona kalendara u oknu za navigaciju menja kao što je prikazano ispod.

Deljeni kalendar

Srodni članak

Dozvoljavanje drugoj osobi da upravlja vašom poštom i kalendarom

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×