Deklaracija PARAMETERS

Važno : Ovaj članak je mašinskog prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Deklariše ime i tip podataka za svaki parametar u parametarski upit.

Sintaksa

PARAMETRI ime tip podataka [, ime tip podataka [,...]]

Deklaracija PARAMETERS ima sledeće delove:

Deo

Opis

ime

Ime parametra. Dodeljeno je svojstvu Name objekta Parameter i koristi se za identifikovanje ovog parametra u kolekciji Parameters. Argument ime možete koristiti kao nisku koja je prikazana u dijalogu dok je upit pokrenut u aplikaciji. Koristite zagrade ([ ]) da biste ogradili tekst koji sadrži razmake ili znake interpunkcije. Na primer, [Niska cena] i [Kojim mesecom započeti izveštaj?] su važeći argumenti ime.

tippodataka

Jedan od primarnih Microsoft Access SQL tipova podataka ili njihovih sinonima.


Primedbe

Za upite koje redovno pokrećete možete koristiti deklaraciju PARAMETERS za kreiranje parametarskog upita. Parametarski upit može da pomogne pri automatizovanju procesa menjanja kriterijum upita. Prilikom korišćenja parametarskog upita kôd će morati da obezbedi parametre prilikom svakog pokretanja upita.

Deklaracija PARAMETERS je opcionalna, ali kada se primenjuje prethodi svim drugim naredbama, pored ostalih i SELECT.

Više parametara, ako ih deklaracija sadrži, razdvojite zarezima. Sledeći primer sadrži dva parametra:

PARAMETERS [Low price] Currency, [Beginning date] DateTime;

Možete koristiti ime, ali ne i tippodataka u odredbi WHERE ili HAVING. U sledećem primeru, očekuje se da budu data dva parametra, a zatim se na zapise primenjuju kriterijumi u tabeli „Porudžbine“:

PARAMETERS [Low price] Currency, [Beginning date] DateTime;

SELECT OrderID, OrderAmount FROM Orders WHERE OrderAmount > [Low price] AND OrderDate >= [Beginning date];Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×