DAYS360 (funkcija DAYS360)

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Daje broj dana između dva datuma na osnovu godine koja traje 360 dana (dvanaest meseci od po 30 dana), a koristi se u nekim računovodstvenim izračunavanjima. Koristite ovu funkciju da biste izračunali iznos rate ako se vaš računovodstveni sistem zasniva na godini koja traje 360 dana.

Sintaksa

DAYS36 0 (datum_početka,datum_završetka,metod)

Poč_datum i kraj_datum     su argumenti čije vrednosti predstavljaju dva datuma između kojih želite da izračunate broj dana. Ako je vrednost argumenta poč_datum veća od vrednosti argumenta kraj_datum, funkcija DAYS360 daje negativan broj.

Method     je logička vrednost koja navodi da li da se koristi američki ili evropski metod računanja.

Metod

Definisano

Vrednost FALSE ili izostavljeno

Američki (NASD) metod. Ako je datum početka 31. u mesecu, on postaje jednak 30. istog meseca. Ako je datum završetka 31. u mesecu, a početni datum je pre 30. u mesecu, datum završetka postaje jednak 1. sledećeg meseca. U suprotnom, datum završetka postaje jednak 30. istog meseca.

TRUE

Evropski metod. Početni i završni datumi koji predstavljaju 31. dan u mesecu postaju 30. dan u istom mesecu.


Primedba

Datumi se skladište kao sekvencijalni serijski brojevi kako bi mogli da se koriste u računskim operacijama. Podrazumeva se da 31. decembar 1899 ima serijski broj 1, a 1. januar 2008 ima serijski broj 39448, jer je od 1. januara 1900 do tada proteklo 39 448 dana.

Primer

Kol1

Kol2

Formula

Opis (rezultat)

30.01.2008

01.02.2008

=DAYS360([Kol1],[Kol2])

Broj dana između dva datuma, zasnovan na godini od 360 dana (1)

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×