DAY (funkcija DAY)

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Daje dan u mesecu predstavljen pomoću rednog broja. Dan je dat kao ceo broj u opsegu od 1 do 31.

Sintaksa

DAY(redni_broj)

redni_broj     predstavlja datum dana koji želite da pronađete.

Primedbe

  • Datumi su uskladišteni kao sekvencijalni redni brojevi, tako da se mogu koristiti u izračunavanjima. 31. decembar 1899. godine podrazumevano je redni broj 1, a 1. januar 2008. godine je redni broj 39,448 zato što je to 39,448. dan posle 1. januara 1900. godine.

  • Vrednosti koje vraćaju funkcije YEAR, MONTH i DAY imaće gregorijanske vrednosti bez obzira na format prikaza za dostavljenu vrednost datuma. Na primer, ako je format prikaza po Hidžra kalendaru, vrednosti koje vraćaju funkcije YEAR, MONTH i DAY biće povezane sa odgovarajućim datumom po gregorijanskom kalendaru.

Primer

Formula

Opis (rezultat)

=DAY("15-Apr-2008")

Dan datuma (15)

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×