Crtanje na slajdovima ili njihovo isticanje tokom prezentacije

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada koristite Microsoft Office PowerPoint 2007 za vođenje prezentacije, možete da krug, podvlačenje, crtate strelice ili pravite druge oznake na slajdovima kako biste naglasili neku važnu tačku ili ukazali na povezanost.

Savet: Ako biste radije da koristite tasterske prečice umesto miša kada držite prezentaciju, potražite u članku Korišćenje tasterskih prečica za vođenje prezentacije.

Prezentacija sa oznakama

Da biste pisali na slajdovima tokom prezentacije, uradite sledeće:

 1. Na kartici Projekcija slajdova, u grupi Pokretanje projekcije slajdova kliknite na dugme Od početka da biste pokrenuli prezentaciju od početka.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na slajd na kojem želite da pišete, postavite pokazivač na stavku Opcije pokazivača, a zatim kliknite na opciju za olovku ili marker.

 3. Držite pritisnut levi taster miša i prevucite da biste pisali ili crtali na slajdovima ili da biste ih istakli.

 4. Da biste uklonili deo onoga što ste napisali ili nacrtali (ili sve), kliknite desnim tasterom miša na slajd, postavite pokazivač na stavku Opcije pokazivača, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Izaberite stavku Brisač, a zatim držite pritisnut levi taster miša i prevucite brisačem preko onoga što želite da izbrišete.

  • Izaberite stavku Obriši sve zapise perom sa slajda da biste izbrisali sve što ste napisali ili nacrtali na slajdu.

 5. Da biste isključili olovku ili marker, vratite se na pokazivač i nastavite da se pomerate kroz prezentaciju, kliknite desnim tasterom miša na slajd, postavite pokazivač na stavku Opcije pokazivača, a zatim izaberite stavku Strelica. Kliknite da biste prešli na sledeći slajd.

Da biste pisali na slajdovima tokom projekcije slajdova, uradite sledeće:

 1. U prikazu projekcije slajdova , kliknite desnim tasterom miša na slajd na koji želite da biste pisali na, pokazivač na stavku Opcije pokazivača, a zatim kliknite na opciju za olovku ili marker.

 2. Držite pritisnut levi taster miša i prevucite da biste pisali ili crtali na slajdovima.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×