Brzi start: unos podataka u radni list

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Da biste radili sa podacima na radnom listu, prvo morate da unesete podatke u ćelije na radnom listu. Možda ćete nakon toga želeti da prilagodite podatke tako da budu vidljivi i prikažete ih na željeni način.

Pogledajte video

Kako?

Slika ikone

Unesite podatke

 1. Kliknite na ćeliju i otkucajte podatke u njoj.

 2. Pritisnite taster ENTER ili TAB da biste se premestili u sledeću ćeliju.

  Savet     Da biste podatke uneli u novi red u ćeliji, unesite prelom reda tako što ćete pritisnuti kombinaciju tastera ALT+ENTER.

 3. Da biste uneli niz podataka, kao što su dani, meseci ili progresivni brojevi, otkucajte početnu vrednost u ćeliju, a zatim u sledeću ćeliju otkucajte vrednost da biste ustanovili obrazac.

  Na primer, ako želite niz 1, 2, 3, 4, 5..., otkucajte 1 i 2 u prve dve ćelije.

  Izaberite ćelije koje sadrže početne vrednosti i regulator za popunjavanje Pokazivač za popunjavanje prevucite preko opsega koji želite da popunite.

Savet    Da biste popunjavanje izvršili rastućim redosledom, prevucite ga nadole ili nadesno. Da biste popunjavanje izvršili opadajućim redosledom, prevucite ga nagore ili nalevo.

Slika ikone

Prilagodite postavke

 1. Da biste prelomili tekst u ćeliji, izaberite ćelije koje želite da oblikujete i na kartici Početak, u grupi Poravnavanje kliknite na dugme Prelomi tekst.

  Slika trake programa Excel

 2. Da biste prilagodili širinu kolona i visinu redova kako bi se sadržaj ćelije automatski uklopio, izaberite kolone ili redove koje želite da promenite i na kartici Početak, u grupi Ćelije kliknite na dugme Oblikuj.

  Slika trake u programu Excel

  U odeljku Veličina ćelije izaberite stavku Automatski uklopi širinu kolone ili Automatski uklopi visinu reda.

  Savet    Da biste brzo izvršili automatsko uklapanje za sve kolone ili redove na radnom listu, kliknite na dugme Izaberi sve i dvaput kliknite na neku od granica između dva naslova kolone ili reda.

  Dugme „Izaberi sve“ .

Slika ikone

Oblikujte podatke

 1. Da biste primenili oblikovanje brojeva, kliknite na ćeliju koja sadrži brojeve koje želite da oblikujete, a zatim na kartici Početak, u grupi Broj kliknite na strelicu pored stavke Opšte i izaberite željeni format.

  Grupa „Font“ na kartici „Početak“

 2. Da biste promenili font, izaberite ćelije koje sadrže podatke koje želite da oblikujete i na kartici Početak, u grupi Font izaberite željeni format.

  Slika trake u programu Excel

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. Članak bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksu i gramatiku.

Deli Facebook Facebook Twitter Twitter E-pošta E-pošta

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×