Brzi start: primena uslovnog oblikovanja

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako na podatke primenite uslovno oblikovanje, brzo ćete na prvi pogled moći da identifikujete odstupanja u opsegu vrednosti.

Podaci o temperaturi sa uslovnim oblikovanjem

Ova grafika prikazuje podatke o temperaturi sa uslovnim oblikovanjem u okviru kojeg se koristi skala boja da bi se razlikovale visoke, srednje i niske vrednosti. U sledećem postupku se koriste ti podaci.

Kako?

Slika ikone

Izaberite podatke koje želite uslovno da oblikujete   

Primer izabranih podataka radi sortiranja u programu Excel

Slika ikone

Primenite uslovno oblikovanje   

  1. Na kartici Početak , u grupi Stilovi kliknite na strelicu pored stavke Uslovno oblikovanje, a zatim kliknite na dugme Skala boja.
    Skale boja za uslovno oblikovanje

  2. Zadržite pokazivač na ikonama skale boja da biste prikazali pregled podataka na koje je primenjeno uslovno oblikovanje.

    Na skali od tri boje, gornja boja predstavlja visoke vrednosti, srednja boja predstavlja srednje vrednosti, a donja boja predstavlja niske vrednosti. U ovom primeru koristi se skala boja sa crvenom, žutom i plavom.

Slika ikone

Eksperimentišite sa uslovnim oblikovanjem   

Na kartici Početak, u grupi Stilovi kliknite na strelicu pored dugmeta Uslovno oblikovanje i eksperimentišite sa dostupnim stilovima.

Stilovi uslovnog oblikovanja

Sledeći koraci

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. Jer u članku mašinskog prevede mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Deli Facebook Facebook Twitter Twitter E-pošta E-pošta

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×