Brzi start: primena uslovnog oblikovanja

Ako na podatke primenite uslovno oblikovanje, brzo ćete na prvi pogled moći da identifikujete odstupanja u opsegu vrednosti.

Podaci o temperaturi sa uslovnim oblikovanjem

Ova grafika prikazuje podatke o temperaturi sa uslovnim oblikovanjem u okviru kojeg se koristi skala boja da bi se razlikovale visoke, srednje i niske vrednosti. U sledećem postupku se koriste ti podaci.

Kako?

Slika ikone

Izaberite podatke koje želite uslovno da oblikujete    

Primer izabranih podataka radi sortiranja u programu Excel

Slika ikone

Primenite uslovno oblikovanje    

  1. Na kartici Početak, u grupi Stilovi kliknite na strelicu pored stavke Uslovno oblikovanje, a zatim izaberite stavku Raspon boja.

    Skale boja za uslovno oblikovanje

  2. Zadržite pokazivač na ikonama skale boja da biste prikazali pregled podataka na koje je primenjeno uslovno oblikovanje.

    Na skali od tri boje, gornja boja predstavlja visoke vrednosti, srednja boja predstavlja srednje vrednosti, a donja boja predstavlja niske vrednosti. U ovom primeru koristi se skala boja sa crvenom, žutom i plavom.

Slika ikone

Eksperimentišite sa uslovnim oblikovanjem    

Na kartici Početak, u grupi Stilovi kliknite na strelicu pored dugmeta Uslovno oblikovanje i eksperimentišite sa dostupnim stilovima.

Stilovi uslovnog oblikovanja

Sledeći koraci

  • Kada primenite stil, izaberite podatke, na traci kliknite na dugme Uslovno oblikovanje i izaberite stavku Upravljaj pravilima da biste ručno precizno podesili pravila i oblikovanje.

  • Detaljnije informacije o prvim koracima uz uslovno formatiranje potražite u članku Dodavanje, promena, pronalaženje ili brisanje uslovnih oblikovanja.

Savet    Office.com se neprestano ažurira novim sadržajem, uključujući članke „Kako da...“, video zapise i kurseve. Ako se na dnu prikazivača pomoći nalazi oznaka Van mreže, a povezani ste sa Internetom, izaberite stavku Van mreže i kliknite na dugme Prikaži sadržaj sa lokacije Office.com. Ili posetite matičnu stranicu Excel pomoći i članaka „Kako da...“ na lokaciji Office.com.

Vrh stranice

Da li su vam ove informacije koristile?

Kako da je poboljšamo?

Kako da je poboljšamo?

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!