Brzi start: kreiranje Excel tabele

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Da biste olakšali rad sa podacima, podatke možete organizovati u obliku tabele na radni list.

Podaci u Excel tabeli

Tabele obezbeđuju jednostavno filtriranje, pored izračunatih kolona i redova sa ukupnim vrednostima, što pojednostavljuje proračune.

Pogledajte video

Kako?

Slika ikone

Na radnom listu izaberite opseg ćelija koje želite da uključite u tabelu. Ćelije mogu da budu prazne ili da sadrže podatke.

Slika ikone

Na kartici Početak, u grupi Stilovi izaberite stavku Oblikuj kao tabelu, a zatim izaberite željeni stil tabele.

Grupa „Stil“ na kartici „Početak“

Tasterska prečica    Takođe možete da pritisnete kombinaciju tastera CTRL+L ili CTRL+T.

Slika ikone

Ako izabrani opseg sadrži podatke koje želite da prikažete kao zaglavlja tabele, u dijalogu Oblikovanje kao tabele potvrdite izbor u polju za potvrdu Moja tabela ima zaglavlja.

Zaglavlja tabele prikazuju podrazumevana imena ako ne potvrdite izbor u polju za potvrdu Moja tabela ima zaglavlja . Podrazumevana imena možete promeniti tako što ćete izabrati podrazumevani zaglavlje koje želite da zamenite, a zatim otkucajte tekst koji želite

Sledeći koraci

  • Stavka Alatke za tabele postaje dostupna kada izaberete tabelu i prikazuje se kartica Dizajn. Da biste dobili ideju o tome šta možete dodati u tabelu ili promeniti u njoj, izaberite karticu Dizajn i istražite grupe i opcije koje ona sadrži.

  • Detaljna uputstva o načinu kreiranja tabele potražite u članku Kreiranje ili brisanje Excel tabele u radnom listu.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinsko prevođenje: ovaj članak je preveden u sistemu računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×