Brzi start: Lync 2010 Attendee

Ako nemate instaliran Microsoft® Lync™ 2010 softver za komunikaciju, možete koristiti Microsoft® Lync™ 2010 Attendee – klijent za konferencije koji vam omogućava da učestvujete u Lync 2010 sastancima na mreži.

Lync 2010 Attendee obezbeđuje alatke za komunikaciju, kao što su razmena trenutnih poruka (IM), zvuk, video, kao i alatke za saradnju, na primer deljenje programa, deljenje ekrana, prilozi, bela tabla, anketiranje i izlaganje slajdova.

Ova tema predstavlja nekoliko zadataka koje ćete morati da izvršite da biste počeli da koristite Attendee.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Nabavka programa Lync 2010 Attendee

Priprema programa Lync 2010 Attendee za sastanak

Instaliranje programa Lync 2010 Attendee tokom pridruživanja sastanku

Pridruživanje Lync 2010 sastanku na mreži

Čekanje u holu

Pokretanje razmene trenutnih poruka, telefona ili video zapisa

Započinjanje deljenja

Nabavka programa Lync 2010 Attendee

Attendee klijent možete nabaviti na neki od sledećih načina:

 • Tim podrške u vašoj organizaciji instaliraće Attendee za vas. Ako to urade, videćete stavku Microsoft Lync 2010 Attendee u „Start“ meniju operativnog sistema Windows, odakle ga možete otvoriti, kao i prikazati i promeniti opcije ukoliko je potrebno.

 • Ako tim podrške nije podesio Attendee, od vas će se tražiti da preuzmete i instalirate Attendee kada u pozivu za sastanak na mreži kliknete na vezu Pridruži se sastanku na mreži.

  Slika poziva za sastanak

 • Ako vaša organizacija to dozvoljava, Attendee možete instalirati sami sa stranice za preuzimanje pre nego što budete hteli da se pridružite sastanku. Idite na Microsoft Lync 2010 Attendee – instalacija na nivou korisnika.

Vrh stranice

Priprema programa Lync 2010 Attendee za sastanak

Možete prilagoditi razne postavke kao pripremu za korišćenje programa Attendee. Opcije možete prilagoditi i kada budete u okviru sastanka.

 • Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Svi programi i izaberite stavku Microsoft Lync 2010 Attendee. Pojavljuje se dijalog Lync Attendee – opcije.

Opcije „Opšte“, „Lično“, „Melodije i zvukovi“, „Audio uređaj“ i „Video uređaj“ predstavljaju opcije koje možete izabrati u dijalogu „Lync Attendee – opcije“. Zatim ih možete pregledati da biste se uverili da su primenljive na ono što želite da uradite ili promeniti.

Polje „Attendee opcije“

Napomena:  Lync sastancima se možete pridružiti pomoću starijih verzija programa Communicator, ali preporučuje se da koristite Lync 2010 radi najboljeg utiska pri radu. Lync 2010 Attendee vam pruža kompletan skup funkcija za sastanak.

Vrh stranice

Instaliranje programa Lync 2010 Attendee tokom pridruživanja sastanku

 1. U pozivu za sastanak na mreži kliknite na vezu Pridruži se sastanku na mreži.

 2. Prikazuje se ekran sa uputstvima za izbor klijenta za instalaciju. Kliknite na dugme Preuzmi i instaliraj Lync Attendee.

  Slika prozora pregledača za Lync

 3. Otvoriće se Veb stranica sa vezom za preuzimanje i instaliranje. Pratite uputstva za preuzimanje i instaliranje. Kada dovršite instalaciju, u pozivu za sastanak na mreži ponovo kliknite na dugme Pridruži se sastanku na mreži.

Vrh stranice

Pridruživanje Lync 2010 sastanku na mreži

Attendee možete koristiti za pridruživanje Lync sastanku na mreži u ulozi gosta ili autorizovanog korisnika tako što ćete pratiti ove korake.

 1. U pozivu za sastanak na mreži kliknite na vezu Pridruži se sastanku na mreži.

 2. Na Microsoft Lync Attendee ekranu za prijavljivanje izaberite opciju Pridruži se kao gost, u okviru za tekst otkucajte svoje ime i kliknite na dugme Pridruži se. Informacije o podešavanju metoda pridruživanja potražite u članku Podešavanje ličnih opcija u programu Lync 2010 Attendee.

  Prijavljivanje u programu Attendee

Opšte informacije o pridruživanju sastancima potražite u članku Pridruživanje sa računara na kom nije instaliran Lync Online.

Vrh stranice

Čekanje u holu

U zavisnosti od načina na koji je organizator podesio sastanak, moći ćete da se pridružite sastanku odmah ili da sačekate u holu dok vam izlagač na sastanku ne dozvoli pristup. Pristup vam može dozvoliti samo izlagač ili organizator.

Vrh stranice

Pokretanje razmene trenutnih poruka, telefona ili video zapisa

Čim vam izlagač ili organizator dozvoli pristup sastanku, videćete prozor sastanka. Zatim možete koristiti razmenu trenutnih poruka, zvuk i video i prikazati sadržaj koji se deli ili izlaže.

Communicator

 • Izaberite opciju Razmena trenutnih poruka, Telefon ili Video u zavisnosti od toga šta želite da uradite.

Vrh stranice

Započinjanje deljenja

Ako ste se sastanku pridružili kao izlagač, možete da delite. Kada ste na sastanku kao učesnik, nemate opciju da delite. Da biste počeli da koristite neku od opcija deljenja, organizator ili izlagač vas mora učiniti izlagačem.

 • Kliknite na dugme Deli da biste videli dostupne aktivnosti deljenja.

Informacije o zadacima koje možete izvršiti kada se nalazite u režimu deljenja potražite u članku Pametan rad: korišćenje programa Lync 2010 Attendee.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×