Brzi start: štampanje radnog lista

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Pre nego što odštampate radni list, preporučuje se da ga pregledate da biste se uverili da izgleda onako kako želite. Prilikom pregleda u programu Microsoft Excel, radni list se otvara u prikazu Prikaz „Microsoft Office Backstage“. U ovom prikazu možete da promenite podešavanje stranice i raspored na stranici pre štampanja.

Pogledajte video

Kako?

Slika ikone

Pregled radnog lista

 1. Kliknite na radni list ili izaberite radne listove koje želite da pregledate.

 2. U meniju Datoteka izaberite stavku Odštampaj.

  Tasterska prečica    Takođe možete da pritisnete kombinaciju tastera CTRL + P.

  Napomena    Prozor pregleda će biti prikazan u crnoj i beloj boji, bez obzira na to da li radni listovi uključuju boju, osim ako niste konfigurisali štampanje na štampaču u boji.

 3. Da biste pregledali sledeće i prethodne stranice, na dnu prozora „Pregled pre štampanja“ kliknite na dugmad Sledeća stranica i Prethodna stranica.

  Napomena    Dugmad Sledeća stranica i Prethodna stranica dostupna su samo kada izaberete više radnih listova ili kada radni list sadrži više stranica sa podacima. Da biste prikazali više radnih listova, u okviru Postavke izaberite stavku Štampanje cele radne sveske.

  Opcije postavki

Slika ikone

Podešavanje opcija štampanja

Uradite sledeće:

 1. Da biste promenili štampač, u okviru Štampač izaberite padajući okvir, a zatim izaberite željeni štampač.

 2. Da biste promenili podešavanje stranice, uključujući promenu položaja stranice, veličine papira i margina stranica, u okviru Postavke izaberite željene opcije.

 3. Da biste podesili razmeru celog radnog lista tako da se uklopi na jednu odštampanu stranicu, u okviru Postavke, u padajućem okviru opcija razmere izaberite željenu opciju.

  Opcije podešavanja razmere

Savet    Informacije o tome kako da biste naveli zaglavlja i podnožja stranica, pogledajte članak Korišćenje zaglavlja i podnožja na otiscima radnog lista. Informacije o tome kako da ponovite određene redove ili kolone na odštampanim stranicama potražite u članku Ponavljanje određenih redova ili kolona na svakoj odštampanoj stranici

Slika ikone

Štampanje celog radnog lista ili jednog njegovog dela

 1. Da biste odštampali aktivni list ili listove odnosno celu radnu svesku, u okviru postavke, izaberite željenu opciju.

  Opcije postavki

 2. Da biste odštampali deo radnog lista, uradite sledeće:

  1. Izaberite karticu Početak da biste se vratili na radni list i izaberite opseg podataka koji želite da odštampate.

  2. Na kartici Datoteka kliknite na dugme Odštampaj.

  3. U okviru Postavke izaberite stavku Odštampaj izbor.

   Napomena    Ako radni list ima definisanu oblast štampanja, Excel štampa samo tu oblast. Ako ne želite da odštampate samo definisanu oblast štampanja, potvrdite izbor u polju za potvrdu Zanemari oblast štampanja.

 3. Kliknite na dugme Odštampaj.

Sledeći koraci

Detaljna uputstva o štampanju radnog lista potražite u člancima Štampanje radnog lista ili radne sveske i Definisanje ili brisanje oblasti štampanja na radnom listu.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. Jer u članku mašinskog prevede mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×