Brzi start: štampanje radnog lista u programu Excel Starter

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Pre nego što odštampate radni list, je dobra ideja da biste pregledali ga da biste se uverili da ona izgleda onako kako želite. Kada pregledate radnog lista u programu Excel Starter, otvara se u Prikaz „Microsoft Office Backstage“. U ovom prikazu, možete da promenite Podešavanje stranice i raspored pre nego što odštampate.

Kako?

Slika ikone

Pregled radnog lista

 1. Da biste odštampali deo radnog lista, kliknite na taj radni list i izaberite opseg podataka koji želite da odštampate. Da biste odštampali ceo radni list, kliknite na njega da biste ga aktivirali.

 2. U meniju Datoteka izaberite stavku Odštampaj.

  Tasterska prečica takođe možete da pritisnete kombinaciju tastera CTRL + P.

  Napomena : Prozor pregleda se prikazuje u crnoj i beloj boji, bez obzira na to da li dokument uključuju boju, osim ako ne koristite štampač u boji.

 3. Da biste pregledali sledeće i prethodne stranice, na dnu prozora „Pregled pre štampanja“ kliknite na dugmad Sledeća stranica i Prethodna stranica.

  Napomena : Dugmad Sledeća stranica i Prethodna stranica dostupna su samo kada izaberete više radnih listova ili kada radni list sadrži više stranica sa podacima. Da biste prikazali više radnih listova, u okviru Postavke izaberite stavku Cela radna sveska.

  Postavke štampanja

Slika ikone

Podešavanje opcija štampanja

Uradite sledeće:

 • Da biste promenili štampač, u okviru Štampač izaberite padajući okvir, a zatim izaberite željeni štampač.

 • Da biste promenili podešavanje stranice, uključujući promenu položaja stranice, veličine papira i margina stranica, u okviru Postavke izaberite željene opcije.

 • Da biste podesili razmeru celog radnog lista tako da se uklopi na jednu odštampanu stranicu, u okviru Postavke, u padajućem okviru opcija razmere izaberite željenu opciju.

  Postavke štampanja

 • Da biste odštampali ceo radni list ili deo radnog lista, izaberite opciju da biste odštampali selekciju, aktivni list ili listove ili celu radnu svesku.

  Postavke štampanja

Slika ikone

Kliknite na dugme Odštampaj.

Slika dugmeta

Sledeći koraci

Više informacija o pregled i štampanje radnog lista potražite u članku Pregled stranica radnog lista pre štampanja i Podešavanje margina stranica pre štampanja radnog lista.

Savet   Office.com stalno ažuriraju novim sadržajima, uključujući članci, video zapisi i kursevi za obuku. Ako na dnu prikazivača pomoći kaže van mreže i koji su povezani sa Internetom, kliknite na dugme van mreže, a zatim izaberite stavku Prikaži sadržaj sa Office.com

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×