Brisanje poruke

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Brisanje poruka više nije potrebna ili želite da vidite u u prijemnom poštanskom sandučetu ili fasciklama za poštu. Postoji nekoliko načina možete da izbrišete poruku.

  • Na listi poruka kada postavite pokazivač na stavku ili izaberite neku poruku Ikona stavke „Izbriši“ ikonu može pojaviti sa desne strane liste poruka. Da biste izbrisali poruku, pritisnite taster Ikona stavke „Izbriši“ .

Komanda za brisanje poruke na listi poruka

  • Izaberite poruku, a zatim pritisnite taster Delete na tastaturi.
    Belešku: U programu Outlook 2016 ili Outlook za Office 365, ako pritisnete taster Backspace umesto toga, poruka će arhivirati, ne briše.

  • Možete takođe sa liste poruka izaberite poruku ili otvorite poruku u posebnom prozoru, a zatim kliknite na dugme " Izbriši " na traci.

Komanda za brisanje na traci

Kada izbrišete poruku u programu Outlook, ona se premešta u fascikle Izbrisane stavke ili korpu za otpatke .

Ako želite da biste zaobišli fasciklu " Izbrisane stavke " i trajno izbrisali poruke, pritisnite tastere Shift + Delete ili Shift + Ikona stavke „Izbriši“ . Nećete biti u mogućnosti da se kasnije predomislite i oporavak poruku.

Koja je razlika između Izbriši i arhiviranja?

Izbriši premešta izabranu poruku ili poruke u fasciklu "Izbrisane stavke" ili fasciklu u korpu za otpatke. U programu Outlook 2016 i Outlook za Office 365, ako odaberete Arhiviraj, vaša poruka se premešta u fasciklu "Arhiva". Takođe možete da arhivirate poruke tako što ćete ih izabrati, a zatim pritisnuti taster Backspace. Za arhiviranje funkcija je dostupna samo u programu Outlook 2016 i Outlook za Office 365. Više informacija o arhive, pogledajte članak arhiviranje u programu Outlook.

Stani! Predomislio sam se

Ako se poruka koje želite da zadržite i dalje u fascikli " Izbrisane stavke ", prevucite poruku iz fascikle " Izbrisane stavke " u drugu fasciklu. Kada se pražnjenja fascikle "Izbrisane stavke" za POP3, IMAP i Outlook.com ili drugi Exchange ActiveSync naloga, poruku nema trajno.

Postoji izuzetak za neke Microsoft Exchange servera. Ako je omogućeno, možete da preuzmete izbrisane poruke za ograničen vremenski period. Videli kako. Vremenski period je postavio vaš administrator Exchange servera.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×