Brisanje oblika iz SmartArt grafike

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ovaj članak govori o brisanju SmartArt grafiku ili oblike u SmartArt grafiku. Ako ne želite da izbrišete oblika iz SmartArt grafike, možda će vam sledeće veze korisno umesto toga:

Možete da izbrišete oblik iz okna za tekst ili iz SmartArt grafike.

U ovom članku

Pregled brisanja oblika

Brisanje oblika iz okna za tekst

Brisanje oblika iz SmartArt grafike

Brisanje povezuje linije ili strelice u SmartArt grafici

Brisanje cele SmartArt grafike

Brisanje clip art ili slika iz SmartArt grafike

Pregled brisanja oblika

Ako izbrišete red teksta nivoa 1 kada postoji bilo koji tekst nivoa 2, prvi red teksta nivoa 2 biće podignut na nivo 1 (gornji oblik). Na sledećoj ilustraciji, oblici 1, 2 i 3 sve imaju tekst nivoa 2 koji se sastoji od znakova za nabrajanje i specijalne znakove.

Raspored vertikalne ševron liste koja prikazuje dva nivoa teksta

Kada izbrišete tekst nivoa 1 iz oblika 2, tekst nivoa 2, C, biće podignut na nivoa 1.

Raspored vertikalne ševron liste koja prikazuje podignuti tekst nivoa dva

Nije moguće izbrisati oblik ako je deo veći oblik. Na primer, u rasporedu Izuvijana naglašena lista sa slikama u tip liste na sledećoj ilustraciji, ne možete izbrisati mali kružni oblik u nekom od tri veća oblika. Morate da izaberete sve povezane oblike zajedno, a zatim možete da izbrišete veći oblik. (Povezani oblici su oblici koji zajedno čine veći oblik). U sledećem primeru, izabrane povezane oblike.

Bending List 1 SmartArt grafika koja prikazuje izabrane povezane oblike

Takođe nije moguće izbrisati oblike u pozadini, kao što su oblici strelica ili razdelnik u rasporeda Uravnotežene strelice (tipRelacije ).

Vrh stranice

Brisanje oblika iz okna za tekst

 1. Izaberite red teksta koji predstavlja oblik koji želite da izbrišete.

 2. Dvaput pritisnite taster DELETE.

Napomena : Ako imate najvišeg nivoa oblik koji ima i drugih oblika i Pomoćnik za oblik ispod nje, kao što su prikazivanje u oknu za tekst, a zatim izbrišite oblik najvišeg nivoa, Pomoćnik biće automatski podignut na najviši nivo hijerarhije.

Vrh stranice

Brisanje oblika iz SmartArt grafike

 1. Kliknite na ivicu oblika koje želite da izbrišete.

 2. Pritisnite taster DELETE.

Vrh stranice

Brisanje povezuje linije ili strelice u SmartArt grafici

Nije moguće izbrisati linije ili strelice koje povezuju oblike u SmartArt grafici, jer su se smatraju deo oblike koji su povezani sa. Međutim, možete dati izgled imate izbrisane povezuje linije ili strelice time što ćete ga prozirnom.

 1. Izaberite liniju u okviru SmartArt grafike. Da biste promenili više linija, izaberite prvu liniju, pritisnite i držite taster CTRL dok birate dodatne linije.

 2. U okviru SmartArt alatke, na kartici Oblikovanje, u grupi Stilovi oblika kliknite na strelicu pored dugmeta Prikaz strukture oblika.

  SmartArt alatke - Stilovi oblika

  Ako ne vidite na kartice SmartArt alatke ili Oblikovanje , uverite se da ste izabrali SmartArt grafiku.

 3. Kliknite na dugme bez obrisa.

Vrh stranice

Brisanje cele SmartArt grafike

Da biste izbrisali celu SmartArt grafiku, kliknite na ivicu SmartArt grafiku koju želite da izbrišete, a zatim pritisnite taster DELETE.

Vrh stranice

Brisanje clip art ili slika iz SmartArt grafike

Ako ste dodali slike ili clip art u SmartArt grafiku, možete ih ukloniti tako što ćete promeniti postavku popunu za oblik koji sadrži slike ili clip art.

 1. Kliknite desnim tasterom miša na ivicu SmartArt grafike oblik koji želite da uklonite slike ili clip art kolekcije iz. Ako je slike ili clip art kao pozadine primenjena na celu SmartArt grafiku, kliknite desnim tasterom miša na ivicu SmartArt grafike.

 2. Na priručni meni, izaberite stavku Oblikovanje oblika ili Oblikovanje objekta.

 3. Na kartici Popuna , izaberite stavku Bez popune, puna Popunaili popuna prelivom boja, u zavisnosti od toga šta želite da zamenite slike ili clip art kolekcije sa, a zatim odaberite željene opcije popune.

 4. Kliknite na dugme blizu.

Vrh stranice

Napomena : 

 • Da biste izbrisali oblik, morate kliknuti na ivicu. Ako oblik koji želite da izbrišete sadrži tekst i kliknite na dugme unutar oblika pre nego što ćete kliknuti na njegovu ivicu, a zatim neki deo teksta se briše kada pritisnete taster IZBRIŠETE, ali oblika same se ne briše.

 • Ako pokušate da izbrišete oblik koji kombinuje sa drugih oblika da bi veći oblik (povezane oblika), samo tekst unutar izabranog oblika se brišu. Na primer, na prethodnoj ilustraciji (koja prikazuje izabrane povezane oblike), ako izaberete veliki beli oblik koji se nalazi iznad manjih obojenih pravougaonika, i zatim pritisnite taster DELETE, tekst u belom obliku se briše, ali oblik samu ostaje. Međutim, možete da koristite Boja popune i stilove linija da biste dali iluziju oblik je izbrisan.

 • Ako ste prilagodili oblik najvišeg nivoa ili tekst, sva prilagođavanja primenjena na njega mogu biti izgubljene kada je unapređene nižem nivou oblika.

 • Ako izaberete oblik za povezivanje (kao što su linije ili strelice) koja povezuje ili spaja oblike jedni drugima, zatim samo tekst unutar njega se briše nije moguće izbrisati povezane oblike. Međutim, možete da koristite popune boje i stilove linija da biste dali iluziju oblik je izbrisan.

 • Kod nekih SmartArt grafika rasporeda, kao što je raspored matrice , broj oblika u SmartArt grafici je fiksno, a ne možete izbrisati oblike. Za više informacija o tome koje SmartArt grafike rasporedi su Fiksni broj oblika, pogledajte članak rasporede koji SmartArt grafike imaju neograničen oblike?.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog preveli, može da sadrži greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Deli Facebook Facebook Twitter Twitter E-pošta E-pošta

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×