Brisanje oblika iz SmartArt grafike

Oblike možete izbrisati iz okna za tekst ili iz SmartArt grafike.

Ovaj članak sadrži:

Pregled brisanja oblika

Brisanje oblika iz okna za tekst

Brisanje oblika iz SmartArt grafike

Pregled brisanja oblika

Prvi red teksta nivoa 2 biće podignut na nivo 1 (gornji oblik) ako izbrišete red teksta nivoa 1 kada postoji bilo koji tekst nivoa 2. U sledećoj ilustraciji, svi oblici „Jedan“, „Dva“ i „Tri“ imaju tekst nivoa 2 koji se sastoji od znakova za nabrajanje i abecedne znake.

Raspored vertikalne ševron liste koja prikazuje dva nivoa teksta

Kada izbrišete tekst nivoa 1 iz oblika „Dva“, tekst nivoa 2, C, biće podignut na nivo 1.

Raspored vertikalne ševron liste koja prikazuje podignuti tekst nivoa dva

Nije moguće izbrisati oblik ako je on deo većeg oblika. Na primer, u rasporedu Bending Picture Accent List u tipu Lista na sledećoj ilustraciji, ne možete da izbrišete samo mali kružni oblik u nekom od tri veća oblika. Morate da izaberete sve povezane oblike zajedno, a zatim možete da izbrišete veći oblik. (Povezani oblici su oni koji zajedno čine veći oblik). Sledeći primer sadrži izabrane povezane oblike.

Bending List 1 SmartArt grafika koja prikazuje izabrane povezane oblike

Takođe nije moguće izbrisati oblike u pozadini, kao što su oblici strelica ili razdelnik u rasporedu Uravnotežene strelice (tip Odnos).

Vrh stranice

Brisanje oblika iz okna za tekst

  1. Izaberite red teksta koji predstavlja oblik koji želite da izbrišete.

  2. Dvaput pritisnite taster DELETE.

Napomena : Ako imate oblik najvišeg nivoa koji sadrži druge oblike i oblik pomoćniknižih nivoa, prikažete ga u oknu za tekst, a zatim izbrišete oblik najvišeg nivoa, oblik pomoćnik biće automatski podignut na najviši nivo hijerarhije.

Vrh stranice

Brisanje oblika iz SmartArt grafike

  1. Izaberite ivicu oblika koji želite da izbrišete.

  2. Pritisnite taster DELETE.

Napomena : 

  • Morate kliknuti na ivicu ako želite da izbrišete oblik. U slučaju da oblik koji želite izbrišete sadrži tekst, a vi kliknete unutar njega, a ne na njegovu ivicu, kada pritisnete taster DELETE izbrisaćete jedan deo teksta ali ne i sam oblik.

  • Ako pokušate da izbrišete oblik koji je iskombinovan sa drugim oblicima kako bi se dobio veći (povezani) oblik, izbrisaćete samo tekst u izabranom obliku. Na primer, ako izaberete veliki beli oblik koji se na prethodnoj ilustraciji (koja prikazuje izabrane povezane oblike) nalazi iznad manjih obojenih pravougaonika, a zatim pritisnete taster DELETE, izbrisaćete tekst u belom obliku ali ne i sam oblik. Međutim, utisak da je oblik izbrisan možete stvoriti pomoću boja popune i stilova linija.

  • Ukoliko ste prilagodili oblik najvišeg nivoa ili tekst u njemu, sva prilagođavanja koja su primenjena na njega mogu biti izgubljena kada se oblik nižeg nivo podigne na viši.

  • Samo će tekst u obliku biti izbrisan jer je nemoguće izbrisati oblike za povezivanje Ako izaberete oblik za povezivanje (kao što je linija ili strelica) koji međusobno povezuje ili spaja oblike, izbrisaćete samo tekst u tom obliku, pošto ne možete da izbrišete povezane oblike. Međutim, utisak da je oblik izbrisan možete stvoriti pomoću boja popune i stilova linija.

Vrh stranice

Deli Facebook Facebook Twitter Twitter E-pošta E-pošta

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×