Brisanje korisničkih podataka u programu Microsoft Planner

Da biste se uverili da je korisnik izbrisan iz programa Microsoft planer, izbrišite tog korisnika u Microsoft 365 centru administracije. Kada se korisnik izbriše, njihove telemetrijske informacije će biti izbrisane u programu Microsoft planer, a njihovo korisničko ime promenjeno u "bivši korisnik". Ako želite da izbrišete informacije osim korisničkog imena i telemetrije, moraćete da pristupite relevantnim planovima i uradite to ručno.

Brisanje korisnika iz programa "Planer"

Kao Office 365 administrator, idite u Microsoft 365 centar administracije i izbrišite korisnika koji prati korake u odeljku Brisanje korisnika iz organizacije.

Ovo će takođe izbrisati korisnika iz usluge Azure Active Directory. Imate 30 dana da vratite nalog u prethodno stanje pre nego što se podaci korisnika trajno izbrišu.

Važno: Ako prvo izbrišete korisnika iz usluge Azure Active Directory, nećete moći da izvezete korisničke planove iz programa Microsoft planer. Obavezno izvezite planove programa Microsoft planer ako i nameravate da izbrišete korisnika iz organizacije.

Šta se automatski briše

Kada se korisnik izbriše, njihova telemetrija i korisničko ime će biti izbrisane, na sledeći način:

  • Sve telemetrijske podatke se brišu.    To se dešava svaki put kada se korisnik izbriše iz usluge Azure Active Directory.

  • Ime i User.Id korisnika se brišu.    Microsoft planer skladišti ime korisnika i User.Id na TaskUserID. Kada je korisnik izbrisan, Microsoft planer zadržava radnu poruku, ali briše ime korisnika i User.Id. Ovo omogućava Microsoft planer da:

    • Preimenujte korisnika u "bivšeg korisnika". Svi izbrisani korisnici će biti preimenovani "bivši korisnik".

    • Zadržavanje informacija o "zadatku koji je kreirao" "," zadatak koji je dodeljen "i" zadatak koji je dovršen "u imenu" prethodni korisnik ".

Da biste izbrisali određene korisničke podatke

Pošto je Microsoft planer alatka za saradnju u kojoj se deli veći deo posla, brisanje korisnika ne briše planove, zadatke ili sadržaj sa kojima je korisnik umešan ili ga upućuje. Ako želite da uklonite podatke koji su uključeni u planove i zadatke, možete ručno urediti plan.

Da biste uredili planove, uradite nešto od sledećeg:

  • Dodelite sebi dozvole za grupu koja sadrži lične podatke korisnika.    Ovo je najkorisnije kada su podaci korisnika negde negdje gde korisnik nema pristup.

  • Promenite lozinku korisnika i prijavite se kao korisnik.    Ovo najbolje funkcioniše za planove u kojima je korisnik učestvovao.

    Važno: Promena lozinke korisnika i prijavljivanje kao njih funkcioniše samo ako to uradite pre brisanja korisnika iz organizacije.

Kada imate dozvole ili se prijavite kao korisnik, možete da promenite ili uklonite bilo koji plan, zadatak ili drugi sadržaj koji ne bi trebalo da upućuje na korisnika.

Takođe pogledajte

Izvoz korisničkih podataka iz programa Microsoft Planner

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×