Brisanje kategorije boje

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Boju kategorije možete da izbrišete sa liste kategorija ako je više ne želite ili možete da uklonite boju kategorije sa stavki koje ste ranije kategorizovali.

Brisanje boje kategorije sa liste kategorija

Kada izbrišete kategorije boje iz liste kategorija, ne možete da ga dodeliti sve nove stavke. Međutim, to ne uklanja sve postojeće stavke. Uklanjanje kategorije iz jedne stavke ili grupa stavki, u članku Uklanjanje kategorije boje iz poruke, kontakta, kalendarske stavke ili zadatka.

 1. Iz bilo koje fascikle u grupi oznake izaberite Kategorizacija.

 2. Izaberite stavku sve kategorije.

  Komanda „Sve kategorije“ u grupi „Oznake“

 3. Potvrdite izbor u polju pored kategorije koju želite da izbrišete, izaberite stavku Izbriši i kliknite na dugme da kada vas Outlook pita da biste potvrdili brisanje.

Uklanjanje boje kategorije iz poruke, kontakta, kalendarske stavke ili zadatka

Postoji nekoliko načina da uklonite boju kategorije iz stavke.

Uklanjanje kategorije boje iz jedne stavke u fascikli

 • Kliknite desnim tasterom miša na stavku, izaberite stavku Kategorizuj, a zatim izaberite kategoriju koju želite da uklonite iz stavke. Takođe možete izabrati Obriši sve kategorije da biste uklonili sve kategorije iz stavke.

Uklanjanje kategorije boje iz svih stavki na kategoriju vam je dodeljen

 1. Možete samo da opozovete izbor kategorije boje iz više stavki istovremeno ako se nalazite u prikazu tabele.

Uklanjanje određenih boja kategorije iz više stavki odjednom

 1. Izaberite stavku Prikaz, a zatim u grupi raspoređivanje odaberite kategorije. Ovo je grupa stavki u jednu fasciklu po kategoriji.

 2. Pomerite se dok ne nađete kategoriju koju želite da uklonite.

 3. Izbor prve stavke na listi, a zatim držite pritisnut taster Shift i pomerite se nadole do kraja na listi i izaberite poslednju stavku na listi.

 4. Kliknite desnim tasterom miša na istaknute stavke, izaberite stavku Kategorizuj, a zatim izaberite kategoriju koju želite da uklonite iz stavke. Takođe možete izabrati Obriši sve kategorije da biste uklonili sve kategorije iz stavke.

Napomena: Kad želite da uklonite boju kategorije sa periodične kalendarske stavke, bolje je da otvorite grupu, a ne samo jedno ponavljanje stavke. Boje kategorije dodeljene su svim stavkama u grupi.

Brisanje boje kategorije sa liste kategorija

Kad izbrišete boju kategorije sa liste kategorija, ona više nije dostupna za dodeljivanje stavkama osim ako je ponovo ne kreirate. Brisanje boje kategorije ne briše je automatski sa ranije označenih stavki, ali njih možete ručno da izbrišete ako je to potrebno.

 1. Kliknite na dugme Kategorizuj Slika dugmeta na traci sa alatkama.

 2. Izaberite stavku Sve kategorije.

 3. Izaberite boju kategorije, a zatim kliknite na dugme Izbriši.

Uklanjanje boje kategorije iz poruke, kontakta, kalendarske stavke ili zadatka

Boju kategorije možete da uklonite sa stavke u prikazu tabela kao što je prijemno poštansko sanduče ili iz otvorene stavke.

Uklanjanje svih boja kategorije iz stavke u prikazu tabele

 • Kliknite desnim tasterom miša na željenu stavku, kliknite na dugme Kategorizuj u priručnom meniju, a zatim izaberite stavku Obriši sve kategorije.

Uklanjanje određenih boja kategorije iz stavke u prikazu tabele

 1. Kliknite desnim tasterom miša na stavku i kliknite na dugme Kategorizuj u priručnom meniju izaberite stavku Sve kategorije.

 2. Opozovite izbor u poljima za potvrdu pored boja kategorije koje želite da uklonite.

Uklanjanje boje kategorije iz otvorene stavke

 • U zaglavlju poruke, kliknite desnim tasterom miša na boju kategorije, a zatim izaberite stavku Obriši ime boje kategorije.

  Savet: Da biste uklonili sve boje kategorije koje su dodeljene toj stavki, kliknite desnim tasterom miša na bilo koju od boja kategorije i izaberite stavku Obriši sve kategorije.

  Napomene: 

  • Kada uklonite kategorije boje iz periodične stavke kalendara, morate da otvorite grupu, a ne pojedinačno pojavljivanje stavke. Sve stavke u seriji su dodeljene kategorije boja.

  • Rokovnik uvek se pojavljuje u prikazu tabele. Možete da uklonite kategorije boje iz zadatka ili neke druge stavke u rokovniku na isti način kao u drugim tabelarnim prikazima.

Uklanjanje boje kategorije iz beleške

 • Kliknite desnim tasterom miša na poruku i kliknite na dugme Kategorizuj u priručnom meniju izaberite stavku Obriši sve kategorije.

Uklanjanje određenih boja kategorije iz beleške u prikazu ikona ili prikazu tabele

 • Kliknite desnim tasterom miša na poruku i kliknite na dugme Kategorizuj u priručnom meniju izaberite stavku Sve kategorije.

 • Opozovite izbor u poljima za potvrdu pored boja kategorije koje želite da uklonite.

Uklanjanje svih boja kategorije iz otvorene beleške

 1. U otvorenoj belešci kliknite na poruku Slika dugmeta .

 2. Kliknite na dugme Kategorizuj, a zatim izaberite stavku Obriši sve kategorije.

Uklanjanje određenih boja kategorije iz otvorene beleške

 1. U otvorenoj belešci kliknite na poruku Slika dugmeta .

 2. Kliknite na dugme Kategorizuj, izaberite stavku Sve kategorije, a zatim opozovite izbor u poljima za potvrdu za boja kategorije koje želite da uklonite.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×