Brisanje ili promena zaglavlja ili podnožja sa jedne stranice

Brisanje ili promena zaglavlja ili podnožja sa jedne stranice

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Napomena : Ako koristite pregledač da biste uredili dokument u programu Word Online, pogledajte članak Brisanje korisnika ili promenite zaglavlje ili podnožje na prvoj stranici u programu Word Online, u nastavku ovog članka.

Brisanje korisnika ili promenite zaglavlje ili podnožje na prvoj stranici

 1. Kliknite dvaput na oblast zaglavlja ili podnožja (blizu vrha ili dna stranice) da biste otvorili Alatke za zaglavlje i podnožje.

 2. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Različita prva stranica.
  Slika koja pokazuje polje za potvrdu „Različita prva stranica“ u okviru stavke „Opcije“ u podmeniju „Alatke za zaglavlje i podnožje stranice“.

 3. Ukoliko imate zaglavlje ili podnožje, biće automatski uklonjeni sa prve stranice. Ovu oblast možete da ostavite praznom ili da dodate drugačije zaglavlje ili podnožje samo za ovu stranicu.

Brisanje ili promena zaglavlja ili podnožja sa drugih stranica osim sa prve

Ukoliko postoje druge stranice osim prve stranice sa kojih želite da uklonite zaglavlje ili podnožje (kao što je prva stranica novog poglavlja), proces je drugačiji. Za početak, umetnite prelom odeljka.

Napomena :  Prelomi odeljka se razlikuju od preloma stranice. Ako pre stranice sa koje želite da uklonite zaglavlje ili podnožje već imate prelom stranice, izbrišite prelom stranice i zamenite ga prelomom odeljka na način prikazan ispod.

 1. Kliknite gde želite da započnete novu stranicu bez zaglavlja ili podnožja.

 2. Kliknite na raspored ili Raspored na stranici > Prelomi > Sledeća stranica da biste kreirali prelom.
  Prelom odeljka na sledećoj stranici

 3. Kliknite dvaput na oblast zaglavlja ili podnožja (blizu vrha ili dna stranice) da biste otvorili Alatke za zaglavlje i podnožje stranice.

 4. Izaberite stavku Poveži sa prethodnim da biste prekinuli vezu između odeljaka.
  Poveži sa prethodnim

 5. Da biste izbrisali zaglavlje, kliknite na dugme Zaglavlje ili Podnožje stranice i odaberite stavku Ukloni zaglavlje ili Uklanjanje podnožja u donjem delu menija. (Moraćete da ponovite korake od 3 do 5 ako želite da izbrišete zaglavlje i podnožje).

  Ako želite da promenite zaglavlje na ovoj stranici (a ne briše):

  • Da biste uredili tekst, izaberite tekst koji želite da promenite i otkucajte novi zaglavlja ili podnožja na svoje mesto.

  • Da biste promenili dizajn, na kartici " Dizajn " u okviru Zaglavlje i podnožje alatke, kliknite na zaglavlje ili Podnožje stranice, a zatim odaberite stil iz galerije.

 6. Za povratak na telo dokumenta izaberite stavku Zatvori zaglavlje i podnožje.
  Alatke za zaglavlje i podnožje stranice

Savet :  Takođe, alatke za zaglavlje i podnožje stranice možete zatvoriti dvostrukim klikom na telo dokumenta.

Zaglavlje i/ili podnožje je uklonjeno sa prve stranice nakon preloma odeljka.

Da biste uklonili sva zaglavlja i podnožja nakon preloma odeljka, kliknite dvaput na oblast zaglavlja ili podnožja na stranici sa koje želite da uklonite zaglavlje ili podnožje, a zatim ponovite gorenavedene korake 4-6. Ako odeljak ima različite parne i neparne stranice, možda ćete morati da ponovite ovo.

Ako biste želeli da vratite zaglavlja i podnožja kasnije u dokument, umetnite drugi prelom odeljka, a zatim dodajte zaglavlje ili podnožje novom odeljku.

Brisanje korisnika ili promenite zaglavlje ili podnožje na prvoj stranici u programu Word Online

 1. Izaberite stavke Uredi dokument > Uredi u programu Word Online ako već niste otvorili dokument kako biste ga uredili.

  Uredi u programu Word Online

 2. Kliknite na Umetni > Zaglavlje & Podnožje.

  Dugme „Zaglavlje i podnožje“

 3. U beloj oblasti koja se pojavljuje na vrhu oblasti dokumenta izaberite stavke Opcije > Različita prva stranica.

  Opcija zaglavlja i podnožja „Različita prva stranica“

  • Da biste izbrisali zaglavlje ili podnožje na prvoj stranici, u Prvoj stranici zaglavlja i podnožja stranice poljima za potvrdu ostavite prazno.

  • Da biste postavili u zaglavlje samo na prvoj stranici, otkucajte tekst koji želite za Prvu stranicu, a ostavite prazno zaglavlje ili podnožje stranice poljima za Druge stranice .

   Zaglavlje za prvu stranicu

Nažalost, ne možete izbrisati zaglavlja ili podnožja sa stranicama osim prve stranice u programu Word Online. Ali ako imate Word program za računare, možete da kliknete na dugme Otvori u programu Word da biste otvorili dokument u programu Word i brisanje zaglavlja ili podnožja i tamo.

Slika komande „Otvori u programu Word“ u aplikaciji Word Web App

Nakon otvaranja dokumenta u programu Word, možete da izbrišete ili promenite zaglavlja ili podnožja sa jedne stranice. Pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + S da biste sačuvali dokument na originalnu lokaciju.

Word Online besprekorno radi sa Office programima za računare. Ako nemate Office, isprobajte ili kupite najnoviju verziju sada.

Savet : Office Online programi su ažurirani sve vreme sa novim funkcijama. Posetite lokaciju Office Online blog za najnovije vesti i objave.

Više informacija

Da li imate pitanje u vezi sa reč koju smo nije odgovori ovde?

Objavite pitanje u Word Answers zajednice.

Pomozite nam da poboljšamo Word

Da li imate predloga o tome kako možemo da poboljšamo Word? Ako je tako, posetite Word UserVoice i obavestite nas!

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×