Brisanje duplih zapisa pomoću upita

Brisanje duplih zapisa pomoću upita

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Dupliranje podataka često ulazila kada većeg broja korisnika dodavanje podataka u bazi podataka u isto vreme ili ako baze podataka nije dizajniran da biste proverili postoje duplikati. To je lakše koristiti upit kada želite da izbrišete veliki broj dupliranih podataka. Prvi korak je da biste pronašli duplih zapisa pomoću upita u bazi podataka.

Napomena : Metode opisane u ovom članku se ne odnose na Access Veb aplikacije.

Pre brisanja podataka

Brisanje podataka ne možete da opozovete pa obezbedite da baza podataka bude spremna pre nego što pokušate da obrišete duple zapise:

 • Uverite se da datoteka nije samo za čitanje.

 • Ako bazu podataka delite sa drugim osobama zatražite od njih da zatvore objekte sa kojima želite da radite kako biste izbegli moguće sukobe podataka.

 • Ako imate dozvole da biste otvorili bazu podataka u isključivom režimu: kliknite na dugme datoteke >Otvoritei izaberite bazu podataka. Kliknite na strelicu pored dugmeta otvorene i kliknite na dugme Otvori isključivo.

 • Najvažnije, ne zaboravite da napravite rezervnu kopiju baze podataka. Jedini način da biste oporavili izbrisane zapise je da ih vratite u prethodno stanje iz rezervne kopije. Operacija brisanja takođe možete da izbrišete zapise u povezanim tabelama.

Napomena : Da biste vratili podatke u prethodno stanje iz rezervne kopije, zatvorite i preimenujte originalnu datoteku kako bi rezervna kopija mogla da koristi ime originalne verzije. Dodelite ime originalne verzije rezervnoj kopiji, a zatim otvorite preimenovanu rezervnu kopiju u programu Access

Kreiranje i pokretanje upita za brisanje

 1. Izaberite karticu Kreiranje > Dizajn upita i u dijalogu Prikazivanje tabele kliknite dvaput na tabelu iz koje želite da izbrišete zapise.

 2. Kliknite dvaput na simbol zvezdice (*) da biste dodali sva polja tabele u dizajner upita.

 3. Dodajte polja koje ćete koristiti za identifikaciju zapisa za brisanje. Na primer, pretpostavimo da klijent izađe iz posla i treba da izbrišete sve porudžbine na čekanju za tog klijenta. Da biste pronašli samo te zapise možete da dodate polja „ID klijenta“ i „Datum porudžbine“ u koordinatnoj mreži dizajna.

 4. Takođe možete da dodate kriterijume u red kriterijumi. Na primer, možete da dodate ID kupca kupca koji je prestao sa radom i datum nakon što su nevažeći njegove porudžbine.

 5. Opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži za svako polje kriterijuma.

 6. Na kartici Dizajn kliknite na dugme Pokreni. Proverite da li je upit dao samo zapise koje želite da izbrišete.

 7. Izaberite stavku Prikaz dizajna i na kartici " Dizajn " izaberite stavku Izbriši. Access menja upit za izdvajanje u upit za brisanje, skriva red prikazuju u donjem delu koordinatne mreže za dizajn i dodaje red Izbriši .

 8. Još jedna provera pre nego što pokrenete upit za brisanje: obezbedite da red Izbriši u koloni * (sva polja) prikazuje Od i da se Gde pojavljuje u svim kolonama kriterijuma.

 9. Na kartici Dizajn kliknite na Pokreni > Da.

Više informacija potražite u članku Uporedite dve tabele i pronađete zapise bez podudaranja.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×