Brisanje beležnice u programu OneNote za Windows

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Kada vam više nije potrebna je određena Beležnica, možete je ukloniti sa čvrstog diska računara.

Važno : Kada beležnicu je izbrisan, nije moguće spasti. Razmislite o pravljenju rezervne kopije postojećih Beležnica pre brisanja.

Napomena : Ako koristite Mac računar, pogledajte članak Brisanje beležnice u programu OneNote 2016 za Mac

Izbrišite OneNote beležnicu sa računara

 1. U istraživaču datoteka idite do fascikle Dokumenti, a zatim kliknite dvaput na stavku OneNote beležnice.

  Snimak ekrana fascikle „Windows dokumenti“ sa vidljivom fasciklom „OneNote beležnica“.

 2. U fascikli OneNote beležnice kliknite desnim tasterom miša na ime beležnice koju želite da izbrišete i izaberite stavku Izbriši.

 3. Da biste trajno uklonili izbrisane datoteke sa računara, kliknite desnim tasterom miša na ikonu Korpa za otpatke na radnoj površini računara, a zatim odaberite stavku Isprazni korpu za otpatke.

Napomena : Ako je beležnica uskladištena u usluzi OneDrive, pogledajte temu Brisanje beležnice iz usluge OneDrive. Ako biste radije da zadržite beležnicu u oblaku kako biste je samo vi koristili, možete jednostavno prestati da je delite ili promeniti ko može da je prikazuje ili uređuje.

Izbrišite OneNote beležnicu sa računara

Ako znate da vam beležnica nikada više neće trebati, možete da je izbrišete sa računara.

 1. U istraživaču datoteka idite do fascikle Dokumenti (ili Moji dokumenti), a zatim kliknite dvaput na stavku OneNote beležnice.

  Idite do fascikli „OneNote“ u istraživaču datoteka

 2. U fascikli OneNote beležnice kliknite desnim tasterom miša na ime beležnice koju želite da izbrišete i izaberite stavku Izbriši.

 3. Da biste uklonili izbrisane datoteke sa računara, kliknite desnim tasterom miša na Korpe za otpatke na radnoj površini računara, a zatim izaberite stavku Isprazni korpu za otpatke.

Brisanje OneNote beležnice sa deljene lokacije

Pre nego što izbrišete beležnicu koju ste podelili sa drugima, obavestite sve osobe koje imaju dozvolu za prikazivanje ili uređivanje beležnice da planirate da je uklonite jer mogu izgubiti važan rad.

 1. Na listi Beležnice u programu OneNote, kliknite desnim tasterom miša na ime deljene beležnice koju želite da izbrišete i izaberite stavku Zatvori ovu beležnicu. (Deljene beležnice imaju ikonu sinhronizacije koja je prikazana pored njihovog imena.)

  Beležnicu koja vam više nije potrebna možete zatvoriti.

 2. Idite na deljenu beležnicu (na primer, koristite istraživač datoteka ako je deljena beležnica uskladištena na deljenom mrežnom resursu ili koristite Internet Explorer da biste prikazali fascikle beležnice u usluzi OneDrive).

 3. Kliknite desnim tasterom miša na fasciklu, a zatim izaberite stavku Izbriši.

Napomena : Možete da izbrišete beležnicu iz usluge OneDrive , ali možete odabrati da je zadržite u oblaku i jednostavno prestati da je delite ili promeniti ko može da vidi ili uređuje.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Brisanje beležnice

Brisanje deljene beležnice

Brisanje beležnice

 1. U programu Windows Explorer, uradite nešto od sledećeg:

  • U operativnom sistemu Windows Vista ili novijoj verziji, pomerite se do fascikle Dokumenti .

  • U operativnom sistemu Windows XP, idite u fasciklu Moji dokumenti .

 2. U fascikli OneNote beležnice , kliknite desnim tasterom miša na fasciklu čije ime se podudara sa imenom beležnicu koju želite da uklonite, a zatim izaberite stavku Izbriši.

Vrh stranice

Brisanje deljene beležnice

Ako planirate da biste izbrisali beležnice koje ste delili sa drugima, uverite se da unapred obavestiti da svima koji imaju dozvolu za prikaz ili uređivanje deljene radne sveske ili su možda će izgubiti važne informacije. Kao i sa standardnom beležnice koje su uskladištene na lokalnom čvrstom disku, deljene beležnice uskladištene u mrežnu lokaciju nije moguće spasti kada su izbrisani.

 1. Na traci za navigaciju u programu OneNote 2007, kliknite desnim tasterom miša na ime deljene beležnice koju želite da izbrišete, a zatim izaberite stavku Zatvori ovu beležnicu.

  Savet : Deljene beležnice imaju za sinhronizaciju ikonu Slika ikone prikazane pored njegovog imena na traci za navigaciju.

 2. U programu Windows Explorer idite na lokaciju gde se nalazi u deljenu beležnicu (na primer, na deljenog mrežnog resursa).

 3. Kliknite desnim tasterom miša na fasciklu čije ime se podudara sa imenom deljene beležnice koju želite da uklonite, a zatim izaberite stavku Izbriši.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×