Brisanje ćelija, sadržaj ili formata

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete da obrišete ćelije da biste uklonili sadržaj ćelije (formule i podatke), oblike (uključujući formate brojeva, uslovna oblikovanja i ivice) i komentare priložene. Squawk ćelije ostaju kao prazan ili neoblikovanih ćelije na radnom listu.

 1. Izaberite ćelije, redove ili kolone koje želite da obrišete.

  Savet: Kliknite na bilo koju ćeliju u radnom listu da biste otkazali izbor ćelija.

 2. Na kartici Početak , u grupi Uređivanje kliknite na strelicu pored Obriši dugme Slika dugmeta , a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste obrisali sve sadržaj, oblikovanja i komentare koji se nalaze u izabranim ćelijama, kliknite na dugme Obriši sve.

  • Da biste obrisali samo oblikovanja koja su primenjena na izabrane ćelije, izaberite stavku Obriši oblikovanja.

  • Da biste obrisali samo sadržaj u izabranim ćelijama, ostavite sve formate i komentare na mestu, izaberite stavku Obriši sadržaj.

  • Da biste obrisali komentare koje su priložene u izabranim ćelijama, kliknite na dugme Obriši komentare.

Napomene: 

 • Ako kliknite na ćeliju, a zatim pritisnite taster DELETE ili taster BACKSPACE, Obrišite sadržaj ćelija bez uklanjanja sve oblike ćelija ili komentare ćelija.

 • Ako obrišete ćelije pomoću Obriši sve ili Obriši sadržaj, ćelija više ne sadrži vrednosti, a formula koja upućuje na tu ćeliju dobija vrednost 0 (nula).

 • Ako želite da uklonite ćelija iz radnog lista i pomerite okolne ćelije da biste popunili razmak, možete da izaberete ćelije i izbrišite ih. Na kartici Početak , u grupi ćelije kliknite na strelicu pored dugmeta Izbriši, a zatim izaberite stavku Izbriši ćelije.

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×