Brisanje ćelija, sadržaj ili formata

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da obrišete ćelije da biste uklonili sadržaj ćelije (formule i podatke), oblike (uključujući formate brojeva, uslovna oblikovanja i ivice) i komentare priložene. Squawk ćelije ostaju kao prazan ili neoblikovanih ćelije na radnom listu.

 1. Izaberite ćelije, redove ili kolone koje želite da obrišete.

  Savet: Da biste otkazali izbor ćelija, kliknite na bilo koju ćeliju na radnom listu.

 2. Na kartici Početak , u grupi Uređivanje kliknite na strelicu pored Obriši dugme Slika dugmeta , a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste obrisali sve sadržaj, oblikovanja i komentare koji se nalaze u izabranim ćelijama, kliknite na dugme Obriši sve.

  • Da biste obrisali samo oblikovanja koja su primenjena na izabrane ćelije, izaberite stavku Obriši oblikovanja.

  • Da biste obrisali samo sadržaj u izabranim ćelijama, ostavite sve formate i komentare na mestu, izaberite stavku Obriši sadržaj.

  • Da biste obrisali komentare koje su priložene u izabranim ćelijama, kliknite na dugme Obriši komentare.

Napomene: 

 • Ako kliknite na ćeliju, a zatim pritisnite taster DELETE ili taster BACKSPACE, Obrišite sadržaj ćelija bez uklanjanja sve oblike ćelija ili komentare ćelija.

 • Ako obrišete ćelije pomoću Obriši sve ili Obriši sadržaj, ćelija više ne sadrži vrednosti, a formula koja upućuje na tu ćeliju dobija vrednost 0 (nula).

 • Ako želite da uklonite ćelija iz radnog lista i pomerite okolne ćelije da biste popunili razmak, možete da izaberete ćelije i izbrišite ih. Na kartici Početak , u grupi ćelije kliknite na strelicu pored dugmeta Izbriši, a zatim izaberite stavku Izbriši ćelije.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×